Tomsoneg99 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Cześć, ostatnio postanowilem zakupic nowy procesor i7 6700 do mojej plyty glownej MSI-H110M-PRO-VD lecz po wlozeniu procesora komputer wlacza sie lecz nie widzi on obrazu na starym procku i5 6500 dziala, w czym moze tkwic problem? Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Nowy czy używany? Bo nowych to ja już nie widzę w sklepach. Grafika zewnętrzna czy używach integry? Cytuj
Tomsoneg99 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Just now, Widzior said: Nowy czy używany? Bo nowych to ja już nie widzę w sklepach. Uzywany uzywany zapomialem dopisac, jak cos to z zwrotem nie bedzie problemu ale wole sie upewnic czy nie robie czegos zle Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dopisałem pytanie o integrę. Jeśli z niej korzystasz, to możliwe, że jest uszkodzona. Cytuj
Tomsoneg99 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 2 minutes ago, Widzior said: Dopisałem pytanie o integrę. Jeśli z niej korzystasz, to możliwe, że jest uszkodzona. Probowalem tak i tak w obu przypadkach taki sam problem czyli komputer sie uruchamia wentylatory sie kreca lecz brak obrazu i klawiatura oraz myszka sie nie swieca. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 No to słabo to widzę, jeśli zamontowany jest prawidłowo i w BIOSie ma dobre ustawienia. Cytuj
Tomsoneg99 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 1 minute ago, Widzior said: No to słabo to widzę, jeśli zamontowany jest prawidłowo i w BIOSie ma dobre ustawienia. Jakbym jescze mogl to biosu wejsc. To bym sprawdzil. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Po zmianie procka reset BIOSu zworką albo wyjąć baterię na chwilę. Wg strony MSI, ten i7 powinien chodzić bez problemu, kwestia starego biosu nie wchodzi w grę, bo nie zmieniałeś na Kaby Lake, tylko nadal masz Skylake. Może stepping jakiś nieobsługiwany? Ale to się rzadko zdarza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Tomsoneg99 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 3 minutes ago, Widzior said: Po zmianie procka reset zworką albo wyjąć baterię na chwilę. Wg strony MSI, ten i7 powinien chodzić bez problemu, kwestia starego biosu nie wchodzi w grę, bo nie zmieniałeś na Kaby Lake, tylko nadal masz Skylake. Może stepping jakiś nieobsługiwany? Ale to się rzadko zdarza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Baterie wyjalem ale nadal nic sie nie dzialo. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 To odsyłaj ten złom. A swoją drogą to kompletnie nie rozumiem sensu wymiany i5-6500 na i7-6700. Co innego jakbyś miał i3-6100. Tomsoneg99 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi