ziomek1993 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Witam, Podczas robienia odkryć archeologicznych znalazłem Sony Xperia Z C6603 Telefon nie uruchamia się,tak mi się wydaje ... Podłączam do lapka przytrzymując vol- plus usb i 8.1 go wykrywa,jak i flashtool. Twierdzi że nie mam włączonych opcji programistycznych,co nie mogę potwierdzić,czy były włączone lub nie... Z tego co pamiętam telefon jakieś dwa,trzy miechy temu hulał jak burza. Matka z neigo korzystała,ale zrezygnowała bo za dużo bajerów miał i jak wyłączyłem go to tak leżał. Podłączałem do ładowania na 5 godzin i nic. Flashtool + sterowniki zainstalowane,również adb też zainstalowałem. Macie pomysły co jeszcze da się zrobić byle go nie rozbierać i nie dawać do serwisu,bo z hajsem będzie ciężko.... Cytuj
sabrex11 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 22 godziny temu, ziomek1993 napisał: Witam, Podczas robienia odkryć archeologicznych znalazłem Sony Xperia Z C6603 Telefon nie uruchamia się,tak mi się wydaje ... Podłączam do lapka przytrzymując vol- plus usb i 8.1 go wykrywa,jak i flashtool. Twierdzi że nie mam włączonych opcji programistycznych,co nie mogę potwierdzić,czy były włączone lub nie... Z tego co pamiętam telefon jakieś dwa,trzy miechy temu hulał jak burza. Matka z neigo korzystała,ale zrezygnowała bo za dużo bajerów miał i jak wyłączyłem go to tak leżał. Podłączałem do ładowania na 5 godzin i nic. Flashtool + sterowniki zainstalowane,również adb też zainstalowałem. Macie pomysły co jeszcze da się zrobić byle go nie rozbierać i nie dawać do serwisu,bo z hajsem będzie ciężko.... zacznij od pełnego naładowania a później PC Companion... a swoją drogą nic nie napisałeś, czy wchodzi w tryb fastboot lub recovery Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @sabrex11Telefon naładowany do 100%. Telefon jest wykrywany i widziany w menadżerze urządzeń oraz flashtool'u. Wchodzi w tryb fastboot ale recovery ni chu chu Cytuj
fenir Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jak się czujesz na siłach to odblokuj bootloadera, następnie wczytaj recovery na przyklad TWRP i z jego poziomu zaistaluj LineageOS 16.0 dla xperi z. Jezeli nie wiesz jak to oddaj telefon do serwisu. Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) @fenirodblokowałem bootloader ale Xperia Comparison twierdzi że nadal mam zablokowany. Udało mi się wgrać firmware ale po ponownym włączeniu telefonu świeci ekran i nic więcej. Żadnego postępu. Temat do zamknięcia. Nie da się nic z tym zrobić a serwis odpada. Możecie temat nawet usunąć bo nic nie wniósł nawet. To co mi podsuwaliście robiłem kilka razy i lipa wyszła. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez ziomek1993 Temat do zamknięcia Cytuj
piosylant Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zajmuję się flashowaniem Sony od kilku lat. Do odblokowania bootloadera konieczny jest specjalny sterownik pod konkretny model. Zainstalować go można tylko poprzez wyłączenie sprawdzania podpisu sterowników. Do tego Minimal ADB i pliki obrazu systemu. Wszystko robimy z poziomu konsoli. Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Słuchajcie winclubuserzy Bootloader mam odblokowany. Firmware pobrane. Flashtool oraz sp flash tool w razie Nawet ten drugi soft nie był odpalany. Telefon jest wykrywany w fastboot i flashmode. Udało się sflashować Xperię Z C6603 ale po uruchomieniu fona według instrukcji w flashtool nic się na ten moment nie dzieje a minęło dobre 15 minut :(. Jakieś pomysły ? Edytowane 6 Stycznia 2021 przez ziomek1993 Edycja postu i dodanie informacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi