fritz_lc Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 Proszę o doradę w zakupie płyty głównej pod konfigurację jak poniżej Ryzen 9 3900x Chłodzenie be quiet! Dark Rock Pro 4 Ram DDR4 16GB G.SKILL ARES 2x8GB 3200MHz CL14 Samsung Na początek grafika Msi 1070 XGaming 8GB bo taką mam leży i się kurzy Zasilacz Corsair RM1000i bo tak mam leży i też się kurzy Asrock B550M Steel Legend - 571 zł Asrock X570M Pro4 - 690 zł dla mnie na plus 3x M.2 ( wifi ssd i zapas na coś do testów ) Asus TUF GAMING B550M-PLUS - 590 zł Gigabyte B550M AORUS PRO - 569 zł Msi MAG B550M MORTAR - 564 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Generalnie komp trochę do grania , cit do kompilacji i żeby się odpalał w 5sec ;)))) Głównie Linux (+Win na VirtualBox) + Win 10 Trochę zagmatwane ale może ktoś coś mądrego doradzi. Z góry Dzięki Cytuj
Widzior Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 Dla mnie zdecydowanie MSI Mortar. Asusa, a szczególnie Gigashita nie polecam. Asrocka można kupić, jak jest sporo tańszy, a tu tego nie widzę. Cytuj
fritz_lc Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 No jeszcze w grę wchodzi MSI mortar z WIFI wtedy mam dodatkowo wolny M.2 Ktoś spyta dlaczego net po WIFI, ponieważ mam niemiłe doświadczenia po burzy i ok 10lat doświadczenia w sieciach lan i xpon dużo sprzęty spalonego od strony lan widziałem. Jeszcze męczy mnie ten Asrock z X570 ta cena jest za używkę bo nowa 780zł ale myślę że przy tej "inwestycji" to nie ma co marudzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi