leven Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Witam. Od jakiegoś miesiąca (wcześniej nie miałem tego problemu) borykam się z problemem rozłączającego się komputera z modemem. Objaw jest okropnie uciążliwy, dla tego bardzo proszę o poradę/pomoc w jego usunięciu. Wykonałem: 1. restart karty sieciowej w komputerze, zmiana sterownika, oraz reset modemu. 2. wykonałem pingowanie do rutera i taki efekt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. wykonałem ping do serwera google i taki efekt: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4. wykonałem tracert: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak połączenie jest sprawne, wszystko działa jak należy, gdy następuje chwilowa przerwa w dostępie do internetu (widać po pingowaniu do routera i serwera google) to wyrzuca mnie z serwera steam, na którym często gram. Router/modem nazywa się Connect Box od UPC. UPC kablowe 250MB/S. Zmieniałem kabel i nic. Na laptopie podłączonym do tego modemu wszystko jest OK, czyli wina komputera stacjonarnego Windows 10 64bit aktualny. Płyta Asus Z370 Prime A. Co mam jeszcze wykonać, żeby zdiagnozować usterkę ? Cytuj
BartAcid Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Laptop podpięty przez kabel czy po WiFi? Zmieniałeś gniazda w które wpinasz kabel w tym ConnectBoxie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi