wampiros6 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam. Wymieniłem baterię w lapku (Dell inspiron 7537) i po naładowaniu + chwile poczekaniu(2-3min), laptop się wyłącza. Włączę system(5 min i znowu to samo). Wyciągnę przewód zasilania to chodzi normalnie. Podczas ładowania się nie wyłącza. Na starej baterii nie mam takich cyrków. Temperatury w normie 65*C max . Windows 10 2004 19041.630 Cytuj
VACek Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zapewne bateria to zamiennik Cytuj
wampiros6 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2020 32 minuty temu, M4T napisał: Zapewne bateria to zamiennik tak Cytuj
wampiros6 Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 14.12.2020 o 09:31, BartAcid napisał: Reklamacja baterii. trochę czasu minęło przez co dowiedziałem się paru rzeczy ale po kolei Bateria firmy A - Historia 1. Zamówiłem baterię, ładowała się do 80% i dalej nie szła. Jak laptop był dalej pod zasilaniem to po 5-10 min od "naładowania" wyłączało laptop. Reklamowałem baterię i wymienili. 2. Dostałem nową baterię. Zamontowałem, 3 razy reset wg. zaleceń producenta , ładowało do 100% i co? Jak laptop był dalej pod zasilaniem to po 5-10 min od naładowania wyłączało laptop czyli powtórka z rozrywki. Reklamowałem baterię i wymienili. 3. Czytaj pkt. 2 przy czym zwrócili mi pieniądze . Bateria firmy B - Historia 4. Kupiłem baterię ze strony światbaterii (była o 5 zł tańsza od baterii firmy A). Zamontowałem, reset 3-5 razy wg, zaleceń producenta. I znów to samo co w pkt 2. 5. Dzwonię do serwisu dlaczego tak się dzieje że na oryginale śmiga pięknie, a na zamienniku dupa. 6. Mówi mi że to może być wina baterii lub co baaaaardzo rzadko się zdarza winą może być BMS. Nie wiem czy BMS jest w płycie głównej by się wspólnie komunikować między Bateria-Zasilacz-Procesor. Czy to może być tak że BMS w baterii nie jest tak precyzyjny jak układ w płycie głównej. Mam tu na myśli że BMS w baterii podaje (przykładowo) 12.15V a płyta/procesor widzi 12.13V. Laptop chce zasilać baterię dalej, lecz gdy bateria przekroczy bezpieczną wartość to wyłącza laptopa. Czy to może być wina BMS? jak to naprawić o ile wgl da się. Regenerowania bateria do Dell to koszt 500zł Dodam że podczas pracy na baterii wszystko dobrze śmiga ale bym pracował na zasilaczu mając podłączoną baterię to może zapomnieć, a nie uśmiecha mi się kupować nowego laptopa Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 5 minut temu, wampiros6 napisał: Regenerowania bateria do Dell to koszt 500zł Skąd wziąłeś tą cenę? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nawet z powiększeniem pojemności nie wyjdzie połowa tej kwoty. Zamienniki to szajs kompletny - szkoda czasu i pieniędzy. To samo w przypadku baterii do telefonów. Uwaga - mili panowie z firmy Lupo od razu powiedzą Tobie, czy ta bateria nadaje się do regeneracji. Tu chodzi o chipset baterii, czy da się go wyzerować i czy będzie prawidłowo współpracował. Oni od razu wiedzą z pamięci. Niestety laptopy Dell są trudnymi przypadkami w tej kwestii: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wampiros6 Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 4 godziny temu, wiktorynek napisał: Skąd wziąłeś tą cenę? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nawet z powiększeniem pojemności nie wyjdzie połowa tej kwoty. Zamienniki to szajs kompletny - szkoda czasu i pieniędzy. To samo w przypadku baterii do telefonów. Uwaga - mili panowie z firmy Lupo od razu powiedzą Tobie, czy ta bateria nadaje się do regeneracji. Tu chodzi o chipset baterii, czy da się go wyzerować i czy będzie prawidłowo współpracował. Oni od razu wiedzą z pamięci. Niestety laptopy Dell są trudnymi przypadkami w tej kwestii: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję. Dobrze wiedzieć. Odezwę się do nich, a z ŚwiatBaterii dogadam się to może zwrócą koszta baterii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi