Skocz do zawartości

Jaki System na laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako ,że ostatnio próbowałem z instalacją WIndows'a 7 na swoim Dell Latitude E6230 i nie wyszło zbyt kolorowo,nie poddałem się do końca i chyba zostaje mi czekać na czyjąś propozycję tutaj od ludzi z forum ; )

Moja Specyfikacja

RAM : 2x 2GB 1066MHz
CPU - Intel Core i5 3320M
HDD - Seagate ST2000LM007 2 TB
WiFi - Intel Dual Band 7260
LAN - Intel® 82579LM Gigabit Network Connection
2x USB 3.0
1xUSB 2.0 | Combo eSATA
1x HDMI

Obecnie mam zainstalowane Xubuntu 20.04.1 64 bit w bios legacy. Nie mam pojęcia co wybrać 8.1 lub 7 ? 

Ewentualnei bym poprosił z wyborem jak najnowszych sterowników do 8.1 lub 7,bo patrząc na stronę wsparcia dell to takie wtf mam.

Opublikowano

Na początek zmieniłbym hardware czyli postaraj kupić lepszy dysk ssd conajmniej 500GB lub 1TB i pójdzie ci o niebo dużo szybciej prawie na każdym systemie.

Ja mam dwa systemy 2004 i Voyager 20.10 na osobnym dysku SSD, wszystko hula aż miło

Opublikowano
Teraz, MarcinGX napisał:

Na początek zmieniłbym hardware czyli postaraj kupić lepszy dysk ssd conajmniej 500GB lub 1TB i pójdzie ci o niebo dużo szybciej prawie na każdym systemie.

Ja mam dwa systemy 2004 i Voyager 20.10 na osobnym dysku SSD, wszystko hula aż miło

Jadę obecnie na tym co mam. Brak roboty i kasy utrudnia zmlapkuianę czegokolwiek w tym 

Opublikowano
22 minuty temu, MarcinGX napisał:

Na początek zmieniłbym hardware czyli postaraj kupić lepszy dysk ssd conajmniej 500GB lub 1TB

Co to za wymóg ? SSD wystarczy na system 120GB, 240-250GB optymalnie.

Ram do wymiany, przydało by się tak 2x4GB 1600Mhz 

Opublikowano
7 minut temu, zdzisiek24 napisał:

Co wnosi ?  ... a to, że może następnym razem zanim coś napisze przez chwilkę się zastanowi.

Nie każdy po samym modelu laptopa wie jak on jest skonstruowany i nie każdemu się chce szukać budowy/specyfikacji laptopa w google.

Tak dla potomnych są lapki z 1, 2 a także 4 bankami na ram :) 

Opublikowano

Zapytałem, bo nie znam specyfikacji tego sprzętu, a u mnie na półce leżą dwie kości 2x2 GB 1066 i się kurzą - jakby autor tematu blisko mieszkał to by skorzystał. 

Ale jak nie ma miejsca to tematu nie było.

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Franc napisał:

Zapytałem, bo nie znam specyfikacji tego sprzętu, a u mnie na półce leżą dwie kości 2x2 GB 1066 i się kurzą - jakby autor tematu blisko mieszkał to by skorzystał. 

Ale jak nie ma miejsca to tematu nie było.

Jasne,jest luzik.

Temat do zamknięcia. Zagościł Windows 8.1 czyścioszek ;)Śmiga jak nie wiem co ;d

Edytowane przez ziomek1993
rozwiązanie problemu