franekfranek Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Co polecicie? - mniejszego, żeby w razie co dało się łatwo przenieść / przewieźć, większość czasu spędzi na biurku z monitorem (Dell 7440-7470 jest OK, ale trochę zbyt wolny jak dla mnie) - coś popularnego modelem i firmą: Lenovo ,Dell ,HP.... Sony, Apple i inne podobne wynalazki dziękuję - rozdzielczość 1920x1080 - nie dotykowy i nie odczepiany ekran, żadnych hybryd - wbudowany czytnik kart pamięci, chociaż microSD - ciężar tak do ok 2,5 kg - minimum 3 porty usb - minimum 1 port usb 3.0 - "bez napędowiec" - procesor > 3500 average CPU Mark (ogólnie III i IV generacja dla mnie wystarcza, te z literką U o takich parametrach są już bardzo drogie ) - głównie do internetu, nie gram - ze zintegrowaną kartą grafiki - z w miarę dobrym dostępem do wnętrzności, wymiany dysku, pasty itp - z w miarę aktualnym chipset-em - bezproblemowym z windows 7, oczywiście architektura 64 bit - możliwość użycia 8-16 GB RAM (tylko 2 sloty, żeby skorzystać z dual channel) - większa powierzchnia gładzika, chociaż 9x9 cm - pod czyściocha Sromotnika JG7, a może JG8/10 - cenowo używany tak do 2000 pln Może coś z M, QM lub lutowanych HQ ? Czy warto wchodzić w Mi Ari Notebook ? Jest już tego trochę na olx. Uwzględniając kryteria: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pojawia się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tym samym najmocniejszy procesor i7-7600U... ok 3500 pkt CPU Chyba trzeba będzie odpuścić z FHD, abo dołożyć i szukać HQ. Zwiększając przekątną do 15" pojawiło się kilka modeli z procesorem QM. update: hasło MQ / HQ działa cuda, w mig pojawiła się seria Lenovo T440p, T460p , T470P: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to EWENEMENT 14" FHD z nielutowanym procesorem !!!! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edytowane 7 Listopada 2020 przez franekfranek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi