SokolakTV Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Witam mam procesor q6600,kości ramu 2gb po 1gb każda kość. ramy-Patriot Memory PC-6400 PSD21G8002 ddr2 płyta główna-Gigabyte P31-D3L Moje Pytanie brzmi tak bo mam wsadzone dwie kości ramu do czerwonych slotów a dwa żółte mam wolne i czy jak dokupie te 2kostki ramu po 1gb to czy wtedy to wtedy bede miał pełne 4gb ram bo narazie mam 2gbramu i dwa żółte sloty wolne. Mam allegro smart dostawy darmowe...... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
nudzija Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 tak ale jeśli masz zainstalowany system 32bit to będzie widział tylko 3.25 gb Cytuj
SokolakTV Opublikowano 26 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 czy te vram beda działały razem z patriotami bo mam je dostac za darmo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przeinstalowałem na 64 bity (: Cytuj
nudzija Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 powinny działać, jak możesz je mieć za darmo to bierz Cytuj
ripek Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 zobacz jeszcze w specyfikacji plyty czy obsluguja prodecenta i odpowiednia ilosc bo moze w ktoryms biosie to dodali to wowczas napisza do ktorego musisz azktualizowac zeby je obslugiwalo Cytuj
brygada69 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Na twoim miejscu kupiłbym 2x 2GB i miałbyś 6GB ramu. Najlepszym wyjściem jest sprzedanie tego co masz i kupno 4x 2GB Cytuj
SokolakTV Opublikowano 26 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 ciekawe (: tylko ze ta płyta obługuje 4gb max (: Cytuj
brygada69 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 No fakt nie sprawdziłem tego Cytuj
renatan Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 no i uwaga bo dziady na polskiej stronie o tym mobo nie dali uwagi.. * Ze względu na ograniczenia chipsetu nie należy zapełniać obu gniazd DIMM tego samego kanału (np. DDRII1 i DDRII2) ani 4 gniazd DIMM dwustronnymi modułami pamięci, aby zapobiec niepowodzeniu uruchamiania systemu lub nieprawidłowemu wykrywaniu modułów pamięci. Informacje na temat tabeli konfiguracji pamięci można znaleźć w instrukcji obsługi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] o prosze tu brak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Debatujecie jak w sejmie, a nawet na stronie producenta albo choćby na wikipedii nie sprawdzicie, jakie możliwości ma ten wujowy chipset. P31 to szajs i nadaje się tylko na śmietnik, no chyba że komuś 4GB ramu wystarczają i to w 1-gigabajtowych kościach, bo z 2-kami może być problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi