Forii Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Witam, Aktualnie siedzę na Windows 10 PRO wersja 1909 (jak dobrze pamiętam). Swojego win10 bardzo oczyściłem jak mogłem, ale i tak mnie irytuję bo w cod MW mam nagle 100 fps niżej i powstał plan zainstalowania sobie na osobnym dysku M2 SATA systemu windows 7. Szukam więc klasycznego windowsa 7, który będzie miał wszystkie sterowniki, usb itd i będzie jak najbardziej podstawowy bez żadnych dodatków w stylu że w okienku pod PPM mam podpięty autostart. Dla wszej wiadomości ja nawet painta odpalam klikając win+r i wpisuje mspaint, podobnie z msconfig, notepad itd, wiec nie potrzebuje takich skrótów które "kradną" mi wydajnosc calego systemu. Chce bym mógł korzystać z Intelligent standby list cleaner (ISLC) oraz miec HPET na 0,5ms + MSI Mode na grafice na włączone (niższe latency) Który system win polecacie dla mnie? Nie chodzi o wersje, bo wiadomo ze pro 64 bit ale jaką modyfikację. Posiadam 8700k i7, 1080ti, ale przechodze na 3080, 1080p/240hz, ram ddr, płyta z370 msi pro carbon gaming Kupilem specjalnie nowy dysk m2 sata 1tb, nie wiem czy mogę podzielić ten nowy dysk m2 sata (1TB) na dwie partycje? by na jednej partycji zainstalowac system a druga polowe miec na gry, dane itd? Ważna też informacja bym mial wciaz mozliwosc korzystania z windowsa 10 na ktorym mam w razie co WSZYSTKO... i mozna powiedziec ze jestem przyzwyczajony do kafelek na ktorym mam swoje skroty, programy itd. Nie chce tez korzystać z żadnego antywirusa, wiec zalezy mi tez na bezpiecznym systemie, na win 10 tego problemu nie ma, bo jednak microsoft wydal $$ na zabezpieczenia. Co musze wiedziec oprocz instalki ISO na pendrive, zgrania osobno na innego pendrive sterownikow pod LAN, usb. Pododbno tez myszka ps2 jest wazna bo myszka moze poczatkowo nie dzialac...
Miastowy Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Windows 7 i Intel 8 gen = spustoszenie, ale możesz spróbować tego: Nic Cię to nie kosztuje a sprawdzić warto. A co do partycji to każdy dysk można przecież dzielić.
Forii Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Czemu spustoszenie? Kolega już polecił tą modyfikację od SCH, podobno ma wszystko co potrzeba. Co do tego że nic mnie to nie kosztuje to fakt, ale... jako człowiek dokłądny, czy jakimś cudem ten nowy system może zaingerować coś do innych dysków? Nie wiem, jakiś wirus nagle sie przedostanie przez czysty win 7 i dopiero wtedy "spustoszeje" mojego stabilnego win10? Czy generalnie jak instaluje cos na swiezym dysku,nawet jak po partycji to nie ma prawa nic sie stac? A i podobno nie mozna dzielic ssd na partycje stad moje pytanie
Forii Opublikowano 3 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Z uwagi na brak odpowiedzi którą wersję/modyfikacje windowsa 10 polecacie pod gry? Moze sprobuje zainstalowac na drugim dysku inny system win10
greenhunter911 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Siema wszystkim. Podepnę się pod temat ponieważ też dotyczy instalowania Windowsa 7. Mam ISO Windows 7 Final z 2017 roku. Dodane sterowniki USB 3.0 i prawdopodobnie Nvme m2 oraz instalator z win 10. Problem dotyczy instalacji Windowsa 7 na dysku ssd m2. Instalacja przebiega normalnie lecz przy pierwszym starcie system nie startuje " Windows failed to start i nie jest to błąd klasyczny czyli 0xc0000225. Mogę uruchomić system w safe node, normaly, safe mode witch network i cos tam jeszcze. Czemu tak się dzieje? Specyfikacja kompa: socket b450 na płycie MSI carbon max wifi ryzen 3400g ram 16gb corsair dominator ssd m2 500gb nie pamietam firmy oraz hdd 2tb WD blue Możecie pomóc? Może w instalce nie ma sterowników jednak do m2? Usb 3.0 jest na 100% ponieważ mysz jak i klawiatura działa
Rekomendowane odpowiedzi