szczota Posted April 15, 2015 Report Posted April 15, 2015 witam jako ,że nikt mi nie pomógł pozwole sobie zamieścić instrukcje(6 h męczenia się i grzebania po sieci) Działa z windows 7 64 bit (32 bitowa wersje nie da się zainstalować na partycji GPT) Instrukcja dla instalacji z pendrive. 1.Tworzymy bootowalny pendrive - a robiłem to za pomoca Ultra ISO. 2.Tworzymy folder boot w środku foldera "efi" na dysku USB. 3.Kopiujemy pliki z folderu "*:\efi\microsoft\boot" do nowo utworzonego folderu ("*:\efi\boot"). 4.Za pomocą programu 7-zip otwieramy archiwum w folderze *:\sources\install.wim." 5.W środu wyżej wymienionego archwum znajdujemy plik "...\Windows\boot\efi\bootmgfw.efi." 6.Kopiujemy plik \bootmgfw.efi do folderu ":\EFI\Boot\" 7. Zmieniamy nazwę pliku \bootmgfw.efi na bootx64.efi Tak wiec mamy nowy folder efi\boot z przekopiowana zawartością :\efi\microsoft\boot i nowym plikiem bootx64.efi Pendrive instalujemy w gnieździe usb zanim załączymy zasilanie. Boot manager z pendrive włączamy z opcją UEFI. Wszytsko powinno teraz działać i z powodzniem mozmy zainstalowac system na partycji GPT. Mam nadzieje ze komus się przyda Quote
marqku Posted April 17, 2015 Report Posted April 17, 2015 32 bitowa wersje nie da się zainstalować na partycji GPT Tak stwierdzasz,a ja gdzies czytalam ze da rade,tylko nie pamietam juz gdzie chyba na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted April 17, 2015 Report Posted April 17, 2015 GPT tylko i wyłącznie systemy x64 od Visty wzwyż. Quote
golec2604 Posted September 28, 2017 Report Posted September 28, 2017 4.Za pomocą programu 7-zip otwieramy archiwum w folderze *:\sources\install.wim." 5.W środu wyżej wymienionego archwum znajdujemy plik "...\Windows\boot\efi\bootmgfw.efi." W rozpakowanym pliku sa foldery o nazwach 1,2,3,4,5,6 z którego folderu wziaść plik bootmgfw.efi ??? Quote
VACek Posted September 28, 2017 Report Posted September 28, 2017 W rozpakowanym pliku sa foldery o nazwach 1,2,3,4,5,6 z którego folderu wziaść plik bootmgfw.efi ??? Po co te męczarnie pobieramy iso win7 64bit i wypalamy rufusem pendriva w rufusie dajemy ustawienia gpt/uefi fat32 Quote
dawidos Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 pomooż ktoś chcę zainstalować na partycji gtp z uefi..... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
VACek Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 3 godziny temu, dawidos napisał: pomooż ktoś chcę zainstalować na partycji gtp z uefi..... Źle wypalony pendrive Quote
gumish93 Posted September 4, 2019 Report Posted September 4, 2019 @szczotadobrze ci @M4T radzi . Zassysasz win 7 i rufusem robisz pena z gpt .... Na bank widać ujepany obraz na penie ,,, Quote
pjoter80 Posted September 4, 2019 Report Posted September 4, 2019 15 godzin temu, dawidos napisał: pomooż ktoś chcę zainstalować na partycji gtp z uefi..... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
HudyNamel Posted April 5, 2021 Report Posted April 5, 2021 Jakby co to ja tutaj jestem na chwile: Sterowniki dla intel usb 3.0 : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Metoda 1: znajdz plik taki jak boot.wim w source odpal go za pomocą 7-zipa wejdz w te 1 , 2 te foldery i daj ten plik co tam jest z linku WAŻNE ŻEBY BYŁO WYPAKOWANE Ale jeśli wyświetla się błąd to ja nie wiem możesz na drugim dysku dać ten plik a potem mu wzkarz jeśli też to nie zadziała to spróbuj z stronki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wejdz w windows 7 oraz wybierz plik iso i go pobierz a potem spróbuj z rufusa jeśli jest ustawione na uefi to jest rzansa ze nic sie nie stanie ale jesli masz tam legacy to ustaw! Quote
Recommended Posts