Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę kupić  synowi komputer mamy mało miejsca na skrzynkę więc myślimy o zakupie All in One z ekranem około 27''.

Syn chcę używać go do gier i eksperymentować na VirtualBox  , fajnie było by gdyby komputer był w białym kolorze .

Podoba nam się All in One HP Pavilion 27'' .

Dziękuję za pomoc . Pozdrawiam

Opublikowano

Więc lepiej jakiś stacjonarny - do wyboru i koloru - w małych i dużych obudowach.

Do tego dobry monitor.

Tu jest duuży wybór i można wszystko dopasować. W All in One  jest mały wybór.

A przede wszystkim napisz dlaczego taki wybór - i w dodatku biały.

By na pierwszy rzut oka wyglądał jak produkt z jabłkiem? :D

Pudło można schować - dotyk niepotrzebny jak jest klawiatura a monitor dużo zgrabniejszy niż ten z szeroka szyną na dole.

To co napisałem można mieć z duużo lepszymi parametrami niż w All in One.

Opublikowano

Tu masz przykład do gier bez monitora, ten co Ci się podoba jest cienki.

Na co możecie liczyć przy zakupie komputera za 5000 złotych? Osiągi zestawu będą uzależnione od oczekiwań, wybranych części i ewentualnej dopłaty ponad budżet.

Konfiguracja typowo pod gry pozwoli na komfortową rozgrywkę w rozdzielczości 1440p lub nawet 4K, aczkolwiek w przypadku bardziej wymagających tytułów konieczne będzie obniżenie detali ustawień graficznych. Wybierając kartę Nvidii dodatkowo będziecie mogli nacieszyć oko efektami ray tracingu (a trzeba zauważyć, że tytułów korzystających z tej technologii jest coraz więcej.

Jeżeli zajmujecie się bardziej profesjonalnymi zastosowaniami, warto zdecydować się na wariant z wydajniejszym procesorem Ryzen 7 3700X i szybszym dyskiem SSD PCIe. By zmieścić się w budżecie, trzeba będzie ograniczyć się do trochę słabszej karty graficznej - GeForce RTX 2060 lub Radeon RX 5700. To nadal bardzo dobre modele, które w zupełności poradzą sobie w rozdzielczości 1440p i 1080p przy wyższej częstotliwości odświeżania.

Konfiguracja Tańsza
(z systemem)
Wydajniejsza
(bez systemu)
Procesor AMD Ryzen 5 3600
Intel Core i5-9600KF (+cooler)
AMD Ryzen 7 3700X
Intel Core i7-9700KF (+cooler)
Płyta główna Gigabyte B450 Aorus Elite
MSI Z390-A PRO
MSI B450 Tomahawk MAX
Gigabyte Z390 Gaming X
Karta graficzna GeForce RTX 2060 SUPER
Radeon RX 5700 XT
GeForce RTX 2060
Radeon RX 5700
Pamięć RAM 2x 8 GB DDR4 3200 MHz 2x 8 GB DDR4 3600 MHz
Dysk SSD 480 - 512 GB SSD PCIe 1 TB
Zasilacz SilentiumPC Supremo L2 550W
SeaSonic Core GC 500W
SilentiumPC Supremo M2 550W
SeaSonic Core GM 500W
Obudowa be quiet! Pure Base 500
SilentiumPC Armis AR7
be quiet! Silent Base 801
Fractal Design Define R6
System operacyjny Windows 10 brak
Cena około 5000 zł około 5500 zł
Opublikowano

Szukaj w obudowach mini ITX - jest mnóstwo  różnych - małych płaskich na których można postawić monitor.

Albo barebone - coś takiego - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - może podasz linki ?

Dla mnie ta szeroka dolna listwa i tak wygląda nieestetycznie.

Ale z wyglądu - zwłaszcza białe można pomylić z tymi z jabłkiem  :lol:

Opublikowano

A ty zauważyłeś o co chodzi w tym temacie ? Bo twój link to GŁUPOTA - gość pyta o All in One - i dlaczego!

Ja tłumaczę jakie są inne możliwości a ty wklejasz jakieś głupoty.

To - be quiet! Pure Base 500 - z twojego postu to jaka obudowa według ciebie ? - All in One ?

Bardzo malutka ? 

Czytasz w ogóle o co chodzi - albo ?  Albo dlaczego piszesz coś co tylko zaśmieca temat ?

Opublikowano
8 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Bo twój link to GŁUPOTA - gość pyta o All in One

Podaję tylko sprzęt do 5000 PLN średniej jakości który w porównaniu do jego propozycji to prawie rakieta.

Sam piszesz że cienki wybór w All in One, to tylko przykład, a Ty piszesz że głupota.

Opublikowano

Znalazłem kilka który z nich wybrać?

1.MSI GF75 Thin 10SCXR-096PL 17,3" 144Hz Intel® Core™ i5-10300H - 8GB RAM - 512GB Dysk - GTX1650 Grafika - Win10

2.ASUS TUF Gaming FX705DT-H7113T 17,3" 120Hz AMD Ryzen 7 3750H - 16GB RAM - 512GB Dysk - GTX1650 Grafika - Win10

3.Lenovo Legion Y540-17IRH 17,3" Intel® Core™ i5-9300HF - 8GB RAM - 512GB Dysk - RTX2060 Grafika

4.Lenovo Legion Y540-17IRH 17,3" Intel® Core™ i7-9750HF - 8GB RAM - 256GB Dysk - GTX1660Ti Grafika - Win10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie