MiłoszPL Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zrobiłem test 3dmarkiem. Czy wynik jest w porządku jak na mój sprzęt? Rozdzielczośc systemowa to 4k [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Wynik dla tej karty i tego procesora jak najbardziej prawidłowy. Zmieściłbyś się w pierwszej 200 rankingu 3dmark na HWBot. Tu masz idealne odniesienie - gość ma nieco wyższy wynik na procesorze tej samej generacji, ale na i7 wyżej taktowanym i 8 wątkowym oraz ma 16GB pamięci RAM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ty masz za mało pamięci i jeśli się nie mylę to jeszcze na dodatek w 1 kości czyli single channel. Zerknij tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ripek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to masz porownanie : rozdzielczosc 1440p Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Powiedzcie mi bo na tym się nie znam. Jak porównuje do innych pc na na benchmarku: to jesli na ryzen 3 2600 i rtx 2060 jest dwa razy wiecej punktów ( 8,2 tys) to znaczy ,że w grach będzie srednio dwa razy wiecej fps? Widze, że inni na moim pc mają 5600 punktów Cytuj
ripek Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 3d smarki tylko testuja i to sie ma nijak do tego co jest w grach, jak jest gra zje***a to nie wiem co bys robil to z gowna bata nie ukrecisz kazda gra ma swoje specyficzne uwarunkowania i albo zalezy od grafy albo od procka albo od obu teraz dochodzi tez jeszcze pamiec ram im wiecej tym lepiej miec ja w dualu albo triple/quadzie Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 4 godziny temu, MiłoszPL napisał: jesli na ryzen 3 2600 i rtx 2060 jest dwa razy wiecej punktów ( 8,2 tys) to znaczy ,że w grach będzie srednio dwa razy wiecej fps? Nie, nie, nie. Ten benchmark nie testuje tylko grafiki, ale i procesor, a na dodatek RAM też ma wpływ na wynik. Dodatkowo nowy benchmark faworyzuje nowe karty. Jak chcesz porównywać bliżej rzeczywistości, to obserwuj FPS w benchmarku, a nie punkty. Poza tym tak się nie porównuje, tylko te same karty wraz z podobnymi procesorami, nie wspomnę o wpływie RAM. P.S. Twój rozrzut 2 - 50 FPS we Flight Simulator nie jest normalny. Coś masz nie tak z systemem, sterownikami, sprzętem, ustawieniami. Zacznij od drugiej kości 8GB RAM. Cytuj
MiłoszPL Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 chce kupić rtx 3070 i sprawdzić tego intela i5 4690k. Czy ogranicza mój sprzęt. W read deadzie na 4k ultra mam 16 fps średnio i 14 minimalnie na direct 12 na gtx 980ti. Cytuj
BartAcid Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 To kup i nie męcz głowy durnymi pytaniami. Zacznij czytać w internecie co się testuje to będziesz wiedział. Na dzień-dobry purepc.pl polecam z odpowiedzią na twoje pytanie. Streszczenie, już wchodzisz w odbyt, jak każdy z takowym prockiem 4 jajowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi