joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 polecam slimrom hmm a coś co ma pełny pakiet języka polskiego ? znasz coś takiego ? bo ten rom (blesky) to jest po hiszpańsku a mnie drażni nawet na angola przerzuciłem to nadal jeździ po italiano aż mnie kur*a bierze Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 joe1993 i super ze sie udało Powiem Ci ze nie ma w pełni po Pl romu . Albo ja nie trafiłem jakies drobne bajerki sie znajdowało w engliszu co można znieść , gorzej już z Hiszpanem hihihi mozesz też sobie to po tłumaczyć taki plus androida chcąc można wszystko zrobić . Cytuj
joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) nawet jak nie ma by był w angielskim bo włoski lub hiszpański to jest nie do ogarnięcia już nie wiem gdzie ich szukac .. (żal ) Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez joe1993 Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Początki są trudne i nie mam na myśli tu Twoich początków . To by mieć wersje systemu w pełni po Angielsku a juz po Polsku to niestety trzeba poczekać . Najgorsze że nasi już olewają to , nie ma wielu ludzi interesujących się tym .Robiacych modyfikacje czy już same tłumaczenia .Pozostają wymówki ee jest po Angielsku to sobie poradzę i poradzą inni . Początki popularności androida pamiętam doskonale byliśmy na drugim miejscu po Rosjanach a teraz jesteśmy tłumaczami przepisującymi z xda Cytuj
C9S Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie chce pisać nowego tematu więc napiszę w tym szukam romu na mój telefon BE United 3 najlepiej cynanogen mod ale chyba nikt nie zrobił porta na ten model zrobiłem już rota ale szukam jeszcze recowery i roma Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jak miałeś taki problem to oznacza że nie czytałeś dokładnie instrukcji gdy chcesz użyc odina to musisz wyłączyć procesy związane z kiesem i wyłączyć na czas wgrywania romu antywirusa, przerabiałem ten problem. UWAGA : Czasem komunikacje pomiędzy fonem a kompem blokuje antyvirus i tu AVAST króluje , firewall lub uruchomiony KIES - polecam na czas flashowania wyłączyć antyvirusa , firewalla i sprawdzić czy przypadkiem nie mamy uruchomionego KIES nawet w trayu !! nie powinien być włączony !!. już nie wiem gdzie ich szukac Tu też można ori. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 oryginały to koszmar Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tutaj akurat się zgodzę - stockowe Romy w przypadku Samsunga na słabszych telefonach są tragiczne. Niby używać się da, ale po maksymalnie dwóch tygodniach czuć ściny i trzeba system zoptymalizować. Po drugie - romy Samsunga są naładowane aplikacjami ciągle pracującymi w tle, co nie wpływa dobrze na 'user experience' Po samodzielnym odchudzeniu systemu lub wgraniu customa problemy ustępują. Jaki cel ma w takim zamulaniu telefonu producent ? Jak zwykle chodzi o kasę i promowanie własnych aplikacji. Oczywiście nie tylko Samsung odrzuca swoja cegiełkę - przoduje tutaj Google i cała bateria ich aplikacji w smartfonach. Sam przykład, że po całkowitym wywaleniu GP Android staje się bardziej żwawy. Cytuj
joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 [ROM][4.1.2]Bluesky V2[s6810] mógłby mi ktoś pomóc . uwalił mi się ten bluesky v2 . robię format data | format system | format cache .. nic nie uruchamia sie po instalacji : (a fona musze miec na jutro sprawnego Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Pozostaje reflash przez Odina znowu. Cytuj
joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 niezła pociecha .. fu*k . moze powiesz czemu tak jest ? to wina moja czy fona ? jak mam zrobić reflasha jak mi nie widzi odin fona ? Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wyłącz Kiesa na czas używania Odina, powinien go zobaczyć. Jakoś przecież wgrałeś ten CustomROM, nie ? Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 jakoś ... Odin nic nie pokazuje .. Nawet COM port .. dosłownie zero .. Kies nie chce się połącyc z fonem .. Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Masz sprawny kabel USB i porty ? Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 widzi pendrive wszystkie,dyski zewnętrzne też : ) nawet napędy dvd widzi . ciągle trzyma na logo samsung galaxy fame gt-s6810P i nic .. Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No to masz bootloopa. Jakiej wersji Odina używasz ? U mnie na 3.04 i Galaxy Core Plus wszystko działa (Odin, którego używam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) Masz te sterowniki ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] INSTALACJA 1:0. Pobierz INSTALATOR.1. Usuń poprzednie sterowniki z "Programy i Funkcje" i "Menedżer urządzeń".2. Uruchom instalator "USB_Drivers_1.5.49.0.exe" i kontynuuj instalację.3. Uruchom telefon w trybie "Download Mode" (np. Samsung i9000: kiedy telefon jest wyłączony wciśnij naraz "przycisk Głośność w górę + przycisk Home + przycisk Power".4. Włącz program Odin i podłącz telefon kablem USB do komputera.5. Jeżeli Odin nadal nie rozpoznaje twojego telefonu a instalacja sterownikow zakonczyla sie sukcesem - pomin drugą metode i sproboj od razu trzeciej. Jesli sterowniki nie zainstalowaly sie prawidlowo (instalacja nie wlaczyla sie lub zakonczyla sie niepowodzeniem) - sproboj najpierw drugiej metody. Tutorial: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] StockROM - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] CWM Recovery - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](możliwość zrobienia backupu całego systemu przez recovery) Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 dzięki za jakieś pół godziny to sprawdzę .. Czuje ze musze format swojej siódemki zrobic .... To chyba win sie upierdzielił . Także dam znać Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Co do poprawienia wydajności polecam jeszcze - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](właśnie sflashowałem na Galaxy Core Plus i dostał sporego kopa ). Oczywiście musisz mieć CWM, żeby to sflashować. Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No to masz bootloopa. Jakiej wersji Odina używasz ? U mnie na 3.04 i Galaxy Core Plus wszystko działa (Odin, którego używam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) Masz te sterowniki ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutorial: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] StockROM - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] CWM Recovery - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](możliwość zrobienia backupu całego systemu przez recovery) jak tego bootloopa zrobić ? Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Musisz wygrać ROM na nowo Odinem Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) no spoko dopiero co przygotowuej kompa do formata bo uj strzela mnie .. widocznie po jakims sofcie sie zrypał ... ale zyje jeszcze próbowałem pobrć ze stronki sammobile ale nic .. ciągle czyta stronkę i lipa ------------------------------------------------------------------------------------------------------ no to ładnie . teraz wcale się nie uruchamia fon .. ku**a zawiesił sie na recovery co za szajs .. i sam się zgasił .. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez joe1993 Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Podpinaj go mimo wszystko i zainstaluj sterowniki z paczki do urządzenia, które ci wykryje. Powinno ruszyć A ja nie to mi fona paczką wyślij, to Ci go zrobię Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 pisze,nie uruchamia sie wcale ! Zawiesił sie na CWM Recovery ! i Kij . Tylko do serwisu go dac,niech sie bawią,moze uratują .. Płyta,bootloader padł i nie chce odpalac > ? Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie, podpinaj go w recovery, Odin powinien go ruszyć. Nie raz tak miałem. Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Sory , nie chcę się wymądrzać .. Nie uruchamia się wogle fon .. Zero znaku ! Nic na ekranie nie pokazuje się . Cytuj
razor1995 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj według tego. Mimo wszystko jeśli masz poprawne sterowniki, to w recovery też powinien zostać wykryty i Odin powinien go poprawnie wykryć. Jak nie ruszy, to apróbuj tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wczesniej przy wgrywaniu CuatomROMu, telefon był poprawnie wykrywany, nie ? Cytuj
joe1993 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wszystko szło normalnie ... Cytuj
joe1993 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 nawet nie ładuje się telefon.....bateria sprawna bo pisze z Samsunga Galaxy Fit ja się już poddaje .. fon wogóle nie uruchamia się .. jakby był martwy . I pewnie tak jest .. Fajnie .. tydzień pobył w sprawności Cytuj
joe1993 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Podpinaj go mimo wszystko i zainstaluj sterowniki z paczki do urządzenia, które ci wykryje. Powinno ruszyć A ja nie to mi fona paczką wyślij, to Ci go zrobię człeku mnie nawet nie stać na fona ... pewnie z 2 stówki szykować trzeba by go postawić do życia Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie umarł a to już dobrze naprawa hm we Wrocku kosztowało mnie 80 złotych . Powiedziałem macie mi odblokować i wgrać jakiś lekki system z xda , ja ide do pracy dalej heheh Bo uwaliłem tel nudząc sie w robocie .Tak że jak poszukasz to Ci taniej może to zrobią ale nie każdy serwis sie w to bawi z racji braku okablowania specjalnego . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi