Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

polecam slimrom   :)

hmm a coś co ma pełny pakiet języka polskiego :D ? znasz coś takiego ? bo ten rom (blesky) to jest po hiszpańsku :D a mnie drażni :D 

nawet na angola przerzuciłem to nadal jeździ po italiano :D aż mnie kur*a bierze

Opublikowano

joe1993 i super ze sie udało :D Powiem Ci ze nie ma w pełni po Pl romu . Albo ja nie trafiłem jakies drobne bajerki sie znajdowało w engliszu co można znieść , gorzej już z Hiszpanem hihihi

mozesz też sobie to po tłumaczyć :D taki plus androida chcąc można wszystko zrobić .

Opublikowano (edytowane)

nawet jak nie ma :) by był w angielskim bo włoski lub hiszpański to jest nie do ogarnięcia :P

już nie wiem gdzie ich szukac .. (żal ) :D

Edytowane przez joe1993
Opublikowano

Początki są trudne :D i nie mam na myśli tu Twoich początków . To by mieć wersje systemu w pełni po Angielsku a juz po Polsku to niestety trzeba poczekać . Najgorsze że nasi już olewają to , nie ma wielu ludzi interesujących się tym .Robiacych modyfikacje czy już same tłumaczenia .Pozostają wymówki ee jest po Angielsku to sobie poradzę i poradzą inni . Początki popularności androida pamiętam doskonale :D byliśmy na drugim miejscu po Rosjanach a teraz jesteśmy tłumaczami przepisującymi z xda :E

Opublikowano

Nie chce pisać nowego tematu więc napiszę w tym szukam romu na mój telefon BE United 3 najlepiej cynanogen mod ale chyba nikt nie zrobił porta na ten model zrobiłem już rota ale szukam jeszcze recowery i roma 

Opublikowano

Jak miałeś taki problem to oznacza że nie czytałeś dokładnie instrukcji gdy chcesz użyc odina to musisz wyłączyć procesy związane z kiesem i wyłączyć na czas wgrywania romu antywirusa, przerabiałem ten problem.

UWAGA : Czasem komunikacje pomiędzy fonem a kompem blokuje antyvirus i tu AVAST króluje , firewall lub uruchomiony KIES - polecam na czas flashowania wyłączyć antyvirusa , firewalla i sprawdzić czy przypadkiem nie mamy uruchomionego KIES nawet w trayu !! nie powinien być włączony !!.

jOCyh42.jpg

już nie wiem gdzie ich szukac

Tu też można ori. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Tutaj akurat się zgodzę - stockowe Romy w przypadku Samsunga na słabszych telefonach są tragiczne. Niby używać się da, ale po maksymalnie dwóch tygodniach czuć ściny i trzeba system zoptymalizować. Po drugie - romy Samsunga są naładowane aplikacjami ciągle pracującymi w tle, co nie wpływa dobrze na 'user experience' ;) Po samodzielnym odchudzeniu systemu lub wgraniu customa problemy ustępują. Jaki cel ma w takim zamulaniu telefonu producent ? Jak zwykle chodzi o kasę i promowanie własnych aplikacji. Oczywiście nie tylko Samsung odrzuca swoja cegiełkę - przoduje tutaj Google i cała bateria ich aplikacji w smartfonach. Sam przykład, że po całkowitym wywaleniu GP Android staje się bardziej żwawy.

Opublikowano

[ROM][4.1.2]Bluesky V2[s6810] 

mógłby mi ktoś pomóc :D . uwalił mi się ten bluesky v2 . robię format data | format system | format cache .. nic nie uruchamia sie po instalacji  : (a fona musze miec na jutro sprawnego :( 

Opublikowano

No to masz bootloopa. Jakiej wersji Odina używasz ?

U mnie na 3.04 i Galaxy Core Plus wszystko działa :) (Odin, którego używam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

)

Masz te sterowniki ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

INSTALACJA 1:
0. Pobierz INSTALATOR.
1. Usuń poprzednie sterowniki z "Programy i Funkcje" i "Menedżer urządzeń".
2. Uruchom instalator "USB_Drivers_1.5.49.0.exe" i kontynuuj instalację.
3. Uruchom telefon w trybie "Download Mode" (np. Samsung i9000: kiedy telefon jest wyłączony wciśnij naraz "przycisk Głośność w górę + przycisk Home + przycisk Power".
4. Włącz program Odin i podłącz telefon kablem USB do komputera.
5. Jeżeli Odin nadal nie rozpoznaje twojego telefonu a instalacja sterownikow zakonczyla sie sukcesem - pomin drugą metode i sproboj od razu trzeciej. Jesli sterowniki nie zainstalowaly sie prawidlowo (instalacja nie wlaczyla sie lub zakonczyla sie niepowodzeniem) - sproboj najpierw drugiej metody.

Tutorial: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

StockROM - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

CWM Recovery - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](możliwość zrobienia backupu całego systemu przez recovery)

Opublikowano

No to masz bootloopa. Jakiej wersji Odina używasz ?

U mnie na 3.04 i Galaxy Core Plus wszystko działa :) (Odin, którego używam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

)

Masz te sterowniki ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tutorial: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

StockROM - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

CWM Recovery - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](możliwość zrobienia backupu całego systemu przez recovery)

jak tego bootloopa zrobić :P ?

Opublikowano (edytowane)

no spoko :) dopiero co przygotowuej kompa do formata bo uj strzela mnie .. widocznie po jakims sofcie sie zrypał ... ale zyje jeszcze

próbowałem pobrć ze stronki sammobile ale nic .. ciągle czyta stronkę i lipa

------------------------------------------------------------------------------------------------------

no to ładnie . teraz wcale się nie uruchamia fon .. ku**a :( zawiesił sie na recovery :( co za szajs ..

i sam się zgasił .. 

Edytowane przez joe1993
Opublikowano

pisze,nie uruchamia sie wcale ! Zawiesił sie na CWM Recovery ! i Kij . Tylko do serwisu go dac,niech sie bawią,moze uratują .. Płyta,bootloader padł i nie chce odpalac > ?

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuj według tego.

Mimo wszystko jeśli masz poprawne sterowniki, to w recovery też powinien zostać wykryty i Odin powinien go poprawnie wykryć.

Jak nie ruszy, to apróbuj tego:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wczesniej przy wgrywaniu CuatomROMu, telefon był poprawnie wykrywany, nie ?

Opublikowano

nawet nie ładuje się telefon.....bateria sprawna bo pisze z Samsunga Galaxy Fit :P

ja się już poddaje .. fon wogóle nie uruchamia się .. jakby był martwy . I pewnie tak jest .. Fajnie .. tydzień pobył w sprawności 

Opublikowano

Podpinaj go mimo wszystko i zainstaluj sterowniki z paczki do urządzenia, które ci wykryje. Powinno ruszyć ;)

A ja nie to mi fona paczką wyślij, to Ci go zrobię ;)

człeku mnie nawet nie stać :( na fona ... pewnie z 2 stówki szykować trzeba by go postawić do życia

Opublikowano

Nie umarł a to już dobrze :D naprawa hm we Wrocku kosztowało mnie 80 złotych . Powiedziałem macie mi odblokować i wgrać jakiś lekki system z xda , ja ide do pracy :D dalej heheh

Bo uwaliłem tel nudząc sie w robocie :D .Tak że jak poszukasz to Ci taniej może to zrobią ale nie każdy serwis sie w to bawi z racji braku okablowania specjalnego .