Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . 

Stałem się posiadaczem Samsunga Galaxy Fame 4.1.2 (prezent )

Od pierwszego uruchomienia ma ściny niemiłosierne .. Wyłączałem appki ale nic z tego :( . Po prostu nie da się funckjonować na nim .. 

Wyczytałem na necie o ROM,Roocie . Czytałem poradniki,ale nie rozumiem jak to zrobić . Czy jest osoba kóra by pomogła mi ? 

Czy wogóle ktoś taki będzie 

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Słabo czytasz :D poradniki są pisane skrupulatnie wiec czytaj tak długo az opanujesz to .

podpinasz telefon wgrywasz sterowniki i tak dalej . Musisz to zrobić tak jak jest w poradniku . Swoja drogą root nie wiele Ci da :)

Opublikowano

podpowiedz jest taka ze musisz to opanować inaczej idź do jakiegoś serwisu i wgrają ci hmm za 60 może 80 złotych co zechcesz . Po pierwsze nie kumając tego co jest w poradniku zrobisz cegłę a z tego się nie podzwonić :D

po kolejne czyli drugie musisz mieć to opanowane by dokonywać dalszych zmian

Nic tu nie da ze ktoś napisze zrób tak czy siak bo to samo masz w tych poradnikach :D

jedyne co to wiem ze lepiej robić modyfikacje z poziomu w7 z racji lepszych sterów jednak mogło sie to zmienić już :D

Opublikowano

Podpowiem Ci:

1.ROOT. (polecam KINGO Root, lub vRoot)

2. Zmiana recovery. (CWM dla tego modelu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] )

3. Wgranie customromu. (pierwszy, lepszy znalazłem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], więcej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] )

Opublikowano

Raczej zbyt dużo się nie zmieniło, nadal W7 jest "najlepszy", chociaż W8/8.1 też już sobie dobrze radzi ze sterownikami itd. ;)
Najlepiej zainstalować jakiegoś SlimRom`a albo CM według mnie, bez zbędnych bajer etc. ;)

Opublikowano

@FAFAŁ, w niektórych wypadkach trzeba mieć roota, by cokolwiek zrobić. Jeśli będzie miał roota - zrobi sobie z pomocą Google backup całego systemu itd. Zawsze można poeksperymentować z wywaleniem aplikacji przez TitaniumBackup, system powinien trochę przyspieszyć, może go zODEXować itd. Wszystko sprowadza się do obczytania tutoriali i próbowania.

@BR4KUS, CM nie ma dla tego modelu.

Opublikowano

Jak nie?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Zróbmy tak podaj tutka i pytaj czego nie rozumiesz :D

razor1995

racja tylko trzeba obczytac sie .TitaniumBackup kasuje tez data i dalvik bo juz nie pamietam :D zreszta i tak bedzie lepsze wgranie czystego z rotem i zmodyfikowanym kernelem plus kilka tweaków .

No kolego wybacz ale musisz czytać :)

Opublikowano

Rozumiem :) Jest spoko .. Jakoś sobie poradzę :) . Jakby co to jest gdzie się pytać :D

Na stronce forum.android.com.pl ( tydzien wysyłają linka aktywującego ) żal

Opublikowano

Hmmm zmien przegladarke a jak nie to napisz do nich . Miałem tez z tym problemy jednak jest to forum chyba najwieksze u nas a na pewno maja dobrych tłumaczy z xda :D

Opublikowano

Rozumiem :) Jest spoko .. Jakoś sobie poradzę :) . Jakby co to jest gdzie się pytać :D

Na stronce forum.android.com.pl ( tydzien wysyłają linka aktywującego ) żal

aham mam problem z instalacją tego 

----------------------------------------------

Installation:

* rom:

* Download the file and save in memory

* wipe data / wipe cache

* mounts and storage / format system

* mounts and storage / mount system (must be unmount system as data and cache)

* install zip from sd and reboot

(This type of installation is general for all my roms)

GodMode and alternative Barra

* recovery mode

* mount and storage / mount system (must be unmount)

* install zip from sd

Credits to sergi chi and Carmilo for allowing use kitkat bar deluxe rom alos who desire as it is very good

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

wyskakuje ( signature verification failed) przy (god-mode) oraz (stausbar )ma tak być ?

Opublikowano

musisz zrobic formatowanie data i cache

pozniej instal wybierasz moda i wgrywasz

jak by co masz opcje mont i tam wybierasz unmont wszystkie partycje tj system data cache i co tam jest

Opublikowano (edytowane)

wypiszę co mam 

----------------------------------

andriod system recovery

1. reboot system now

2. apply update from adb

3. apply update from external storage

4.wipe data/factory reset

5.wipe cache partition

6.apply update from cache.

tylko nie mów że xle robie :D

Edytowane przez joe1993
Opublikowano

musisz pierwsze wgrać tak zwane custom recovery w nim masz opcje i tam na pewno bedzie cos takiego jak instal zip package :D

najczesciej wgrywa sie je do telefonu w trybie download :D

pozniej dopiero uruchamia te recovery kombinacja klawiszy i dopiero teraz wgrywa moda :D podaj jakiś poradnik bo pisze na pałe z doswiadczen z innymi samsungami :D

Opublikowano

To moze być własnie wina sterowników :D jak wykrywa telefon to mozna jeszcze raz wyłaczyć wszystki i właczyc kompa jak i w telefonie baterie wyciagnać i włożyć .Uruchomić tryb download i wgrać .

i jeszcze inny odin inne paczki oj jest wiele opcji :D

Opublikowano

Siema :) :D

po przeczytaniu ze (sto razy ) postów na xda 

Udało się mi zainstalować cyanogen mod

...........................

Z góry dziękuje wszystkim za pomoc,za linki i wogóle :) ..

Myślę że było warto to robić :D rom