joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam . Stałem się posiadaczem Samsunga Galaxy Fame 4.1.2 (prezent ) Od pierwszego uruchomienia ma ściny niemiłosierne .. Wyłączałem appki ale nic z tego . Po prostu nie da się funckjonować na nim .. Wyczytałem na necie o ROM,Roocie . Czytałem poradniki,ale nie rozumiem jak to zrobić . Czy jest osoba kóra by pomogła mi ? Czy wogóle ktoś taki będzie Z góry dzięki Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Słabo czytasz poradniki są pisane skrupulatnie wiec czytaj tak długo az opanujesz to . podpinasz telefon wgrywasz sterowniki i tak dalej . Musisz to zrobić tak jak jest w poradniku . Swoja drogą root nie wiele Ci da Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Słabo ? Pewnie tak .. ALe jednemu szybciej idzie skumać . Więc cii . Hmm ,może jakaś podpowiedź ? Co i jak by szybko chodził ? Please Cytuj
br4kus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Szybko chodził i tak nie będzie 512MB RAMu i jednordzeniowy CPU bez nazwy Rób po kolei tak, jak w tutorialach i po sprawie Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 podpowiedz jest taka ze musisz to opanować inaczej idź do jakiegoś serwisu i wgrają ci hmm za 60 może 80 złotych co zechcesz . Po pierwsze nie kumając tego co jest w poradniku zrobisz cegłę a z tego się nie podzwonić po kolejne czyli drugie musisz mieć to opanowane by dokonywać dalszych zmian Nic tu nie da ze ktoś napisze zrób tak czy siak bo to samo masz w tych poradnikach jedyne co to wiem ze lepiej robić modyfikacje z poziomu w7 z racji lepszych sterów jednak mogło sie to zmienić już Cytuj
razor1995 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Podpowiem Ci: 1.ROOT. (polecam KINGO Root, lub vRoot) 2. Zmiana recovery. (CWM dla tego modelu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) 3. Wgranie customromu. (pierwszy, lepszy znalazłem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], więcej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 razor1995 zamienił bym to do 2 punktów recovery i modyfikacja bo root bedzie w niej z automatu Cytuj
br4kus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Raczej zbyt dużo się nie zmieniło, nadal W7 jest "najlepszy", chociaż W8/8.1 też już sobie dobrze radzi ze sterownikami itd. Najlepiej zainstalować jakiegoś SlimRom`a albo CM według mnie, bez zbędnych bajer etc. Cytuj
razor1995 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 @FAFAŁ, w niektórych wypadkach trzeba mieć roota, by cokolwiek zrobić. Jeśli będzie miał roota - zrobi sobie z pomocą Google backup całego systemu itd. Zawsze można poeksperymentować z wywaleniem aplikacji przez TitaniumBackup, system powinien trochę przyspieszyć, może go zODEXować itd. Wszystko sprowadza się do obczytania tutoriali i próbowania. @BR4KUS, CM nie ma dla tego modelu. Cytuj
br4kus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak nie? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zróbmy tak podaj tutka i pytaj czego nie rozumiesz razor1995 racja tylko trzeba obczytac sie .TitaniumBackup kasuje tez data i dalvik bo juz nie pamietam zreszta i tak bedzie lepsze wgranie czystego z rotem i zmodyfikowanym kernelem plus kilka tweaków . No kolego wybacz ale musisz czytać Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Rozumiem Jest spoko .. Jakoś sobie poradzę . Jakby co to jest gdzie się pytać Na stronce forum.android.com.pl ( tydzien wysyłają linka aktywującego ) żal Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Hmmm zmien przegladarke a jak nie to napisz do nich . Miałem tez z tym problemy jednak jest to forum chyba najwieksze u nas a na pewno maja dobrych tłumaczy z xda Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Rozumiem Jest spoko .. Jakoś sobie poradzę . Jakby co to jest gdzie się pytać Na stronce forum.android.com.pl ( tydzien wysyłają linka aktywującego ) żal aham mam problem z instalacją tego ---------------------------------------------- Installation: * rom: * Download the file and save in memory * wipe data / wipe cache * mounts and storage / format system * mounts and storage / mount system (must be unmount system as data and cache) * install zip from sd and reboot (This type of installation is general for all my roms) GodMode and alternative Barra * recovery mode * mount and storage / mount system (must be unmount) * install zip from sd Credits to sergi chi and Carmilo for allowing use kitkat bar deluxe rom alos who desire as it is very good ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ wyskakuje ( signature verification failed) przy (god-mode) oraz (stausbar )ma tak być ? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 musisz zrobic formatowanie data i cache pozniej instal wybierasz moda i wgrywasz jak by co masz opcje mont i tam wybierasz unmont wszystkie partycje tj system data cache i co tam jest Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) wypiszę co mam ---------------------------------- andriod system recovery 1. reboot system now 2. apply update from adb 3. apply update from external storage 4.wipe data/factory reset 5.wipe cache partition 6.apply update from cache. tylko nie mów że xle robie Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez joe1993 Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 zle bo masz chyba standardowe recovery tak na 99.999999% Cytuj
br4kus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tak, to jest stockowe recovery, musisz sobie zainstalować np. CWM lub Phillz czy TWRP Poszukaj na YT filmików, jak sflashować Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 musisz pierwsze wgrać tak zwane custom recovery w nim masz opcje i tam na pewno bedzie cos takiego jak instal zip package najczesciej wgrywa sie je do telefonu w trybie download pozniej dopiero uruchamia te recovery kombinacja klawiszy i dopiero teraz wgrywa moda podaj jakiś poradnik bo pisze na pałe z doswiadczen z innymi samsungami Cytuj
br4kus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Proszę bardzo, tutaj masz instalację CWM Recovery Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 robiłem według poradników na yt i w odin pokazuje w okienku po lewej stronie failed Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 To moze być własnie wina sterowników jak wykrywa telefon to mozna jeszcze raz wyłaczyć wszystki i właczyc kompa jak i w telefonie baterie wyciagnać i włożyć .Uruchomić tryb download i wgrać . i jeszcze inny odin inne paczki oj jest wiele opcji Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 luzik bede próbował Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Pamiętaj ze musi odin wykryc telefon . Inaczej nic nie wgrasz . Nie pomyl się z niczym bo wyjdzie cegła . Pomyśl dwa razy zanim wciśniesz dalej . Cytuj
joe1993 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 vRoot ! Udało sie roota mi wkoncu zrobic odin jakis dałn bo wywala ze failed .. Dzieki za pomoc wielką Cytuj
razor1995 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Co do Odina - zainstaluj najpierw Samsung Kies (doinstaluje ci wszystkie wymagane sterowniki). Pamiętaj, żeby na czas pracy Odina wyłączyć Kiesa. Cytuj
joe1993 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Siema po przeczytaniu ze (sto razy ) postów na xda Udało się mi zainstalować cyanogen mod ........................... Z góry dziękuje wszystkim za pomoc,za linki i wogóle .. Myślę że było warto to robić rom Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No to teraz czekamy na testy, czy rzeczywiście w przypadku tego modelu CustomROM coś poprawia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi