blaugrana Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam Wpadł mi w ręce laptop Packard bell Easy Note ENT7F71BM. Z zainstalowanym systemem Windows 8.1 64-bit. System uruchamia się normalnie, jednak potrzebuje odświeżenia. Rozpocząłem od 'Windowsowej" opcji. Po próbie oświeżenia jak i odzyskania stanu fabrycznego otrzymuje komunikat: "włóż nośnik instalacji lub odzyskiwania...." Do laptopa nie dostałem żadnego oprogramowania więc podjąłem inna próbe. Uruchomiłem Packard Bell Recovery Recovery Managment, jednak przy wyborze każdej opcji otrzymuje komunikat: "Dysku Twardego nie skonfigurowano do domyślnych ustawień fabrycznych" Kolejnym krokiem jaki podjałem bylo pobranie obrazu ze strony windowsa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak i tutaj pojawia się problem: "nie mozna uzywac tego klucza produktu do instalowania detalicznej" Na komputerze nie ma naklejki z kluczem, jest tylko potwierdzająca oryginalność Windowsa, wyciągnałem go za pomocą dwóch programów, przy obu uzyskałem ten sam. Zacząłem próby instalacji z płytki windowsa (własnej oryginalej i obrazów pobranych z forum). Jednak otrzymuje komunikat, że klucz jest nie poprawny dla tej wersji. Ręce mi opadły, jeżeli ktoś spotkał sie z takim problemem proszę o pomoc. Cytuj
slawektor Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Core czy Pro pobierałeś? Cytuj
blaugrana Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 oryginał Pro, z forum [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 A klucz na 99,9% od wersji Core. Cytuj
blaugrana Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 a mogę prosić o link do wersji Core? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x64) - DVD (Polski) = Windows 8.1 with Update (Core/Pro) (x64) - DVD (Polski)Polskie ISO Release Date: 12/15/2014 szczegóły 4097 MBNazwa pliku: pl_windows_8.1_with_update_x64_dvd_6051495.isoJęzyk: PolskiSHA1: DCD1EA4675C41C10452910F4CF9DFA1905DD26F4 dwa w jednym Cytuj
blaugrana Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 probowałem już tej wersji, niestety nie działa. Jest możliwe że windows miał fabrycznie wersje 8 a później została aktualizowana do 8.1 przez co klucz nie pasuje? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Jeśli tak było, to masz tu na forum kilka tematów odnośnie aktywacji Win 8.1 na kluczu Win 8. Cytuj
blaugrana Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 a jest może możliwość sprawdzenia dokładnej wersji windowsa po kluczu ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
slawektor Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Zobacz na tej wersji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
blaugrana Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 niestety nic nie działa. Po instalacji klucz nieprawidłowy. wrzucam win7 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 A nie jest to czasem Win 8.1 with Bing? Cytuj
blaugrana Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 tak jest, wlasnie znalazlem opis wersji. System operacyjny Windows 8.1 Bing 64bit Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 No to masz pecha i dałeś się wyrolować MS. Jedyne dostępne obrazy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 90% szans na powodzenie. Cytuj
blaugrana Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 to nie moj laptop tylko klienta testuje, dam znac jaki wynik Wszytsko gra! wersja bing aktywowała klucz bez problemu, bardzo dziękuje za pomoc. Jednak pojawił się problem, nie działa touchpad, instalowałem wszystkie sterowniki w różnych kolejnościach. Może to być wina partycji MBR ? wczesniej była GPT. (tryb dysku aktualnie Legacy, wcześniej UEFI) Cytuj
NikeShox Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 tu masz program, ktory pobierze za Ciebie najnowsze wersje sterownikow i zainstaluje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Rodzaj partycji nie ma żadnego znaczenia pod kątem sterowników. Sterownik że strony Packard Bell nie działa? Jak jest typowy(Synaptics, Elan) to zajrzyj na stronę tych producentów i pobierz najnowszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi