NikeShox Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Hej, Czy ktos mi powie, dlaczego przy odpalaniu niektorych gier proporcje obrazu sa takie jak powinny, czyli 16:9, a w niektorych przypadkach 4:3 ? Czy da sie jakos wymusic kadrowanie obrazu do formatu 16:9 we wszystkich grach jakie uruchamiam ? Tak jest np z NFSMW W zalaczniku info o karcie graficznej. Dzieki za pomoc:) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bison616 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 musisz włączyć lub wyłączyć skalowanie ekranu poprzez GPU w tym panelu grafiki Cytuj
WinSxS Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 NFS MW nie współpracuje (oficjalnie) z panoramicznymi rozdzielczościami, możesz w necie znaleźć Resolution changer Cytuj
NikeShox Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 NFS MW nie współpracuje (oficjalnie) z panoramicznymi rozdzielczościami moze i oficjalnie nie, ale nie do konca sie z toba zgodze.. na win XP i 7 jak pamietam nie bylo tego problemu - mialem monitor 24 cali, ktorego format wyswietlania obrazu byl 16:10 i gra dopasowywala sie automatycznie do rozmiarow monitora.. czy to moze miec zwiazek, ze w tamtym komputerze mialem wmontowana nVidie i domyslne ustawienia od nich (w ktorych prawdopodobnie ustawione juz bylo skalowanie obrazu) ? Cytuj
WinSxS Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 W laptopach jest inaczej, kropka. Cytuj
NikeShox Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 W laptopach jest inaczej, kropka. no wlasnie tlumacze ci, ze nie do konca masz racje.. na dellu inspiron, ktory ma zamontowane dwie karty graficzne (fabrycznie) takze ten problem nie wystepuje Cytuj
WinSxS Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Domyślnie laptopy Lenovo, Acer, HP - wszystkie co miałem (każdy procek z rodziny Sandy/Ivy jeśli o to chodzi) wyświetlały wypośrodkowany 4:3 Trzeba ustawiać w panelu Intel 'dopasowywanie do ekranu' czy coś w ten deseń, dopiero obraz był na fullskrinie Cytuj
NikeShox Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Domyślnie laptopy Lenovo, Acer, HP o ile na Dellu (mojej matki) jest zainstalowana (chyba zintegrowana to jest) Intell HD Graphics i normalnie podlaczona nVidia, o tyle na moim Sony nie ma niczego innego poza AMD Radeon, a i nie ma nigdzie ustawien (albo ich nie widze, choc sprawdzam jak idiota za kazdym razem wszystkie mozliwe), ktore pozwolilyby mi jakoby wymusic kadrowanie/rozciaganie obrazu na fullscreen.. Cytuj
NikeShox Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Sony Vaio VPCEB3M1E, sterowniki do karty graficznej sa najnowsze jakie tylko AMD moglo wypuscic.. Cytuj
WinSxS Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Prawym na pulpit I tam masz Opcje grafiki (od Intela) czy coś takiego (rozwijane), poszukaj tam opcji Skalowanie ekranu i włącz 'Dopasowywanie' Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi