Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,miał ktoś może taki problem ,że na Windowsie 8.1 64-bit Pro nie można było zmienić żadnego domyślnego programu,ani odtworzyć przez żaden domyślny np.Notepad++ albo bitorrent.Jedynie jak się da to wejść w program i dać "Otwórz plik"

Opublikowano

Miałem tak na wersji core i pro . Wina to źle pobrane iso i źle wypalone.  Sprawdz sumy kontrolne plików programami: Ultra ISO , 7 zip, Hash Check : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rufusem wypalaj iso na usb. MBR dla bios z uefi i system formatowania NTFS partycji:) Pozdrawiam.

Opublikowano
Mogłbyś mi wszystko opisać ? Albo troche dokładniej

Jakie iso na usb wypalić i "MBR dla bios z uefi i system formatowania NTFS partycj" dokładniej możesz ?

Da rade ktoś pomóc ?

Rzuć na to okiem i wsio jasne.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

system formatowania NTFS partycji

I to też tam ustaw bo jest domyślnie FAT32

B6WqCyv.png

Opublikowano

No dobra jeżeli to zrobie to będę musiał zainstalować od nowa system czy jak ?

Nie musisz to zależy od ciebie my podaliśmy sposób nagrania iso systemu na pendraka i z niego można instalować.

A jeżeli źle masz zainstalowany system to tak.

miał ktoś może taki problem ,że na Windowsie 8.1 64-bit Pro nie można było zmienić żadnego domyślnego programu

A jakie info ci się wyświetla że nie może ?.

Opublikowano

Jeśli wyskoczą jakieś błędy to tak, jeśli wszystko będzie pomyślnie i nadal nie będzie działać będziemy myśleć dalej

Tutaj link do logów

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie mogłem wrzucić w temacie ponieważ wyskakiwał mi błąd:Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików"

Opublikowano

Hmm... instalowałeś jakieś cracki/loadery? Kody błędów w logu mogą sugerować uszkodzenie WPA (0x80004005) bądź usług Windows Update

Spróbuj użyć przywracania systemu (Win+R > rstrui) do najwcześniejszej możliwej daty, a co do przypadłości - od kiedy tak jest? Od instalacji jakiegoś oprogramowania, bezpośrednio po zainstalowaniu systemu?

Opublikowano

Wydaje mi się ,że od zainstalowania jakiegoś oprogramowania.Mam zainstalowany Windows KMS Activator v2.3 oraz v2.4

Windows Update nie jest uszkodzony ponieważ normalnie moge robic aktualizacje

Opublikowano

Zaraz to zrobie i dam znać

Przywracania systemu się nie udało zrobić,wyskoczył błąd związany "niby" z antywirusem,lecz po wyłączeniu anitywirusu również wyskakuje taki błąd+probowałem wejść w "Ustawienia komputera" i okienko otwiera się lecz nie moge w nie wejść,wchodze i wyrzuca mnie na pulpit bez zadnego błędu