Boriki Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam,miał ktoś może taki problem ,że na Windowsie 8.1 64-bit Pro nie można było zmienić żadnego domyślnego programu,ani odtworzyć przez żaden domyślny np.Notepad++ albo bitorrent.Jedynie jak się da to wejść w program i dać "Otwórz plik" Cytuj
Gość Jakub.K Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Miałem tak na wersji core i pro . Wina to źle pobrane iso i źle wypalone. Sprawdz sumy kontrolne plików programami: Ultra ISO , 7 zip, Hash Check : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rufusem wypalaj iso na usb. MBR dla bios z uefi i system formatowania NTFS partycji:) Pozdrawiam. Cytuj
Boriki Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Mogłbyś mi wszystko opisać ? Albo troche dokładniejJakie iso na usb wypalić i "MBR dla bios z uefi i system formatowania NTFS partycj" dokładniej możesz ? Cytuj
Boriki Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Da rade ktoś pomóc ? Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Mogłbyś mi wszystko opisać ? Albo troche dokładniejJakie iso na usb wypalić i "MBR dla bios z uefi i system formatowania NTFS partycj" dokładniej możesz ? Da rade ktoś pomóc ? Rzuć na to okiem i wsio jasne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] system formatowania NTFS partycji I to też tam ustaw bo jest domyślnie FAT32 Cytuj
Boriki Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 No dobra jeżeli to zrobie to będę musiał zainstalować od nowa system czy jak ? Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 No dobra jeżeli to zrobie to będę musiał zainstalować od nowa system czy jak ? Nie musisz to zależy od ciebie my podaliśmy sposób nagrania iso systemu na pendraka i z niego można instalować. A jeżeli źle masz zainstalowany system to tak. miał ktoś może taki problem ,że na Windowsie 8.1 64-bit Pro nie można było zmienić żadnego domyślnego programu A jakie info ci się wyświetla że nie może ?. Cytuj
Boriki Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 NIc po prostu tak jakby plik został otwarty ale sie nie otwiera+program nawet nie zostaje dodany do listy wyboru programów domyślnych Cytuj
WinSxS Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 CMD + 'sfc /scannow', zapoznaj się z tym poleceniem Cytuj
Boriki Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Właśnie uruchomiłem w tym momencie i rozpoczęła się weryfikacja,mam coś umieścić po zakończeniu tego działania ? Cytuj
WinSxS Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Jeśli wyskoczą jakieś błędy to tak, jeśli wszystko będzie pomyślnie i nadal nie będzie działać będziemy myśleć dalej Cytuj
Boriki Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Jeśli wyskoczą jakieś błędy to tak, jeśli wszystko będzie pomyślnie i nadal nie będzie działać będziemy myśleć dalej Tutaj link do logów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie mogłem wrzucić w temacie ponieważ wyskakiwał mi błąd:Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" Cytuj
WinSxS Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Hmm... instalowałeś jakieś cracki/loadery? Kody błędów w logu mogą sugerować uszkodzenie WPA (0x80004005) bądź usług Windows Update Spróbuj użyć przywracania systemu (Win+R > rstrui) do najwcześniejszej możliwej daty, a co do przypadłości - od kiedy tak jest? Od instalacji jakiegoś oprogramowania, bezpośrednio po zainstalowaniu systemu? Cytuj
Boriki Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Wydaje mi się ,że od zainstalowania jakiegoś oprogramowania.Mam zainstalowany Windows KMS Activator v2.3 oraz v2.4Windows Update nie jest uszkodzony ponieważ normalnie moge robic aktualizacje Cytuj
Boriki Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Zaraz to zrobie i dam znać Cytuj
Boriki Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Zaraz to zrobie i dam znać Przywracania systemu się nie udało zrobić,wyskoczył błąd związany "niby" z antywirusem,lecz po wyłączeniu anitywirusu również wyskakuje taki błąd+probowałem wejść w "Ustawienia komputera" i okienko otwiera się lecz nie moge w nie wejść,wchodze i wyrzuca mnie na pulpit bez zadnego błędu Cytuj
WinSxS Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Też miałem z tym problem, również nie mogłem dojść jak to zrobić - w ostateczności spróbuj instalacji nakładkowej, moze ktoś jeszcze ma pomysły? Cytuj
Boriki Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie będę się już z tym męczył,zainstaluje Windows'a 8 z drugiej instalki z którą nie było nigdy problemów,wielki dzięki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi