G77 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 Witam Mam dell 6410 i bios z 2010r czy jest ses aktualizowac ?jak jest to jak zeby nie uwalic sprzetu xD pozdro Cytuj
WinSxS Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ja nigdy nie aktualizuje. Nie ma po co. Jak sprzęt działa bez problemów to mija się to z celem, aktualizujesz tylko wtedy gdy wymieniasz procek na nowszy/pamięci na inne i nie chce ruszyć. No i w laptopach whitelista Wi-Fi tylko co najwyżej. To nie sterownik, rzadko kiedy to wpływa na wydajność komputera, a możesz jeszcze uceglić sprzęt gdyby coś się nie powiodło/prąd zerwałoby Cytuj
cursor Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 W dniu 23.06.2020 o 22:52, G77 napisał: Witam Mam dell 6410 i bios z 2010r czy jest ses aktualizowac ?jak jest to jak zeby nie uwalic sprzetu xD pozdro Naładowana bateria, podłączony zasilacz. Uruchamiasz aplikacje jako administrator i postępujesz zgodnie ze wskazówkami. Nigdy nie miałem problemu 6 godzin temu, WinSxS napisał: Ja nigdy nie aktualizuje. Nie ma po co. Jak sprzęt działa bez problemów to mija się to z celem, aktualizujesz tylko wtedy gdy wymieniasz procek na nowszy/pamięci na inne i nie chce ruszyć. No i w laptopach whitelista Wi-Fi tylko co najwyżej. To nie sterownik, rzadko kiedy to wpływa na wydajność komputera, a możesz jeszcze uceglić sprzęt gdyby coś się nie powiodło/prąd zerwałoby A co z wadliwym biosem w niektórych HP czy nawet nowszych Dell? Cytuj
WinSxS Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 5 godzin temu, cursor napisał: A co z wadliwym biosem w niektórych HP czy nawet nowszych Dell? Bardziej nie ma sensu aktualizować, skoro nic nie wnosi z wydajnością, a wszystko i tak dobrze działa. Cytuj
G77 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 koledzy chcialbym zmienic klawiature na podswietlana , koles z aukcji na "alledrogo" odpisal ze bedzie dzialac , ponoc ma sie w bios po podlaczeniu wyswiatlic opcja " ON" do wlaczenie jej podswietlenia , jak cos to mam 2 tyg na zwrot , ale pisal ze powinno dzialac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] maja rozne , niemieckie itd , daja losowo ,ktora ladniejsza Szymon3367 lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Aktualizować, aktualizować, zawsze aktualizować. Co do ryzyka aktualizacji, to zdarzało się w czasach aktualizacji z dyskietki FDD oraz na PC podczas 20 stopnia zasilania. Co do podświetlanej klawiatury, to aktualizacja biosu obowiązkowo i dodatkowe oprogramowanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] G77 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi