Skocz do zawartości

Format oraz wybór systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dwóch tygodni posiadam lapka Lenovo y50-70 (Intel i7, GTX860M 4GB, 16GB RAM) z oryginalnym Win 8.1 z partycji recovery. System ten doprowadza mnie po tych 2 tygodniach do obłędu. Gry działają na 60 FPS nagle spadek do 0 FPS przez 2-3 sekundy. Youtube oraz Twitch chwytają 1 sekundowe przycinki co jakieś 5 sekund, co jest dosyć irytujące. Dość długo się laptop wyłącza oraz długo wczytuje aplikacje po uruchomieniu (dziwne, bo w środku mam dysk SSHD). Gdyby normalny człowiek zobaczył ten syf, jaki daje Lenovo to chyba by się za głowe chwycił :D.

I teraz kilka pytań:

1. Czy warto formatować kompa na Win 7 czy na czysty 8.1 (laptop ten ma służyć do grania);

2. Jeżeli wypada na ten format na czysty 8.1, to jeżeli użyję jakiegoś programiku do zrobienia backupa licencji i przywrócę go potem po formacie to będzie to działać ?

3. Czy po aktywacji programikiem Windows Toolkit (KMS), będę mógł swobodnie aktualizować system ?

Pozdrawiam !

Opublikowano

A co Zrobiłeś żeby to zmienić?

Nie wiem jak w tym modelu to wygląda, wywalone bloatware producenta, co się uruchamia przy starcie, wgrane najnowsze sterowniki..

może antywir ciężki, przyczyn może być sporo. Czasami prozaiczne. Np przycinanie Youtube - aktualizacja Adobe Flash Player do najnowszej wersji.

Format zawsze zdąży się zrobić.

Opublikowano

Dodam i swoje zdanie :) rok temu w wakacje dostałem do formata nowego ze sklepu RTV Euro AGD Lenovo G510H

Fabrycznie 8.1 core (bez pro)oczywista

System uruchamiał się godzinę czasu ... w tym czasie zdążyłem pobrać 8.1 pro : ) moda he >

Nic dziwnego ze godzinę ? Tyle syfu wrzucane jest , że koszmar . Ledwo Edytor rejestru można było odpalić ..

Ale gość zadowolony,zero zwiech,przycinek , zero BSOD'ów .. :)