Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem i wierzę że z wasza pomocą uda mi sie go rozwiązać. Potrzebuję wykonać przywracanie systemu w moim komputerze a dokładnie a packard bell Z5WGM.  Niestety komputer po aktualizacji systemu pokazuje tylko napis a pozniej czarny ekran, i na tym koniec. Próbowałam kombinacji przy przywracanie systemu ALT +F10 ale w tym przypadku nie działa: -(  proszę poradzicie mi jak mam włączyć to przywracanie systemu. Z usb mi nie chce otworzyć startiwki windowsa 8.1 

Opublikowano

okey coś popróbuje, ale powiem szczerze, że jestem totalną laiczką w tym temacie i nie będę się wymądrzać,więc jeżeli można byłoby tak trochę po laickiemu byłabym bardzo wdzięczna :D p.s. nie wiem czy o to chodzi ale nie mam napędu w kompie :)

Opublikowano

Packard Bell: F9 lub F11 (w zależności od modelu)

Patrząc na instrukcję - strona 79, o ile utworzono kopię: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

no właśnie chodzi o to że utworzyłam kopię zapasową. jest ustawione żeby czytało z USB ale nie czyta mi tego dysku

Opublikowano

W instrukcji:

Odzyskiwanie -77
•Jeśli aplikacja Packard Bell Centrum zasobów nie zostanie
uruchomiona automatycznie, naciśnij klawisz Windows + , a następnie kliknij dwukrotnie ikonę napędu optycznego.
W przypadku korzystania z napędu USB naciśnij
klawisz Windows + , a następnie kliknij dwukrotnie napęd, na którym zapisana jest
kopia zapasowa
. Kliknij dwukrotnie pozycję ResourceCenter

Przywracanie z kopii zapasowych przywracania
Przywracanie z kopii zapasowych przywracania zapisanych na napędzie USB:
1. Odszukaj kopie zapasowe przywracania.
2. Podłącz napęd USB i włącz komputer.
3. Jeśli Menu rozruchu F12nie jest jeszcze włączone, należy je włączyć:
a. Naciśnij podczas uruchamiania komputera.
b. Naciskając klawisze strzałki w lewo lub strzałki w prawo, wybierz menu Main.
c. Naciskaj klawisz, aż zostanie wybrane F12 Boot Menu , naciśnij, aby zmienić to ustawienie na Enabled.

. Naciskając klawisze strzałki w lewo lub strzałki w prawo, wybierz menuExit.
e. W zależności od używanego przez komputer typu systemu BIOS, wybierz opcjęSave Changes and Exit
lub Exit Saving Changes, a następnie naciśnij przycisk Enter. Wybierz OK lub Yes, aby potwierdzić.
f. Komputer zostanie uruchomiony ponownie.
4. Podczas uruchamiania naciśnij , aby otworzyć
menu rozruchu. Menu rozruchu umożliwia wybór urządzenia, od którego chcesz zacząć, wybierz napęd USB.
a. Naciskając klawisze strzałek wybierz USB Device, a następnie naciśnij przycisk Enter. b. Zamiast normalnego procesu rozruchu system Windows uruchomi się

z kopii zapasowej.

Opublikowano

Jeżeli to nie pomoże to czeka Cię instalacja systemu, dla tego ja własnie nie cierpię robić kopii programami dołączonymi do laptopa, także windowsowymi. Takie kopie powinny być tworzone programami: Gparted, Acronis True Image. Skopiowane na dysk przenośny np 500 GB zewnętrzny dysk.  

Pozdrawiam.