Mr.T Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Virtual vBox - error Unable to load R3 module Witam, jak niektórzy zauważyli że od wersji VB 4.3.12-93733 u niektórych potrafił się pojawić powyższy błąd. Rozwiązanie jest banalnie proste, vBox od pewnego czasu nie wspiera plików nie podpisanych cyfrowo i ma problem z systemami, które mają złamany plik " c:\Windows\System32\uxtheme.dll" czyli przystosowany do używanie obcych styli. Wystarczy wrzucić org. plik "uxtheme.dll" i problem rozwiazany Najnowsza wersja vBox jak i inne wcześniejsze konfliktowe działają bez zarzutu. Życzę miłej pracy. Oryginalne pliki uxtheme.dll z Windows 7 (x86/x64) i Vista (x86/x64) - sam wyciągałem z systemu: można znaleźć tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] //razor995 Cytuj
WinSxS Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Wystarczy wrzucić org. plik "uxtheme.dll" i problem rozwiazany Wrzucić do folderu VBox'a, czy w sensie przywrócić domyślny uxtheme? Cytuj
piwakk Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 W jaki sposób przekopiować ten plik? Cały czas wyskakuje mi odmowa dostępu. Poza tym pobrałem ten plik ale nie wiem czy jest dobry, czy może go ktoś tutaj wrzucić? Cytuj
Mr.T Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Wrzucić do folderu VBox'a, czy w sensie przywrócić domyślny uxtheme? W jaki sposób przekopiować ten plik? Cały czas wyskakuje mi odmowa dostępu. Poza tym pobrałem ten plik ale nie wiem czy jest dobry, czy może go ktoś tutaj wrzucić? Sam pachowales czy juz czys system juz byl jezeli sam to masz kopie w folderze wystarczy usunac unlockerem a w w pliku backup przywrocic org nazwe Poza tym pobrałem ten plik ale nie wiem czy jest dobry najlepiej z org systemu wyciahnac Cytuj
piwakk Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Wygrany mam zmodyfikowany system od Ciebie. Ale zupełnie wyleciało mi z głowy która wersje. Ale najprawdopodobniej dreamos. I nie moge na virtual boxie postawić linuxa. Mam ten błąd. I ten plik dll znalazłem ma chomikuj.pl ale nie mogę go właśnie wrzucić. Cytuj
Franc Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Mógłby ktoś wrzucić na dowolny serwer lub Chomika orginalny "uxtheme.dll" do windows 7 pro 64 bit? Z góry dziękuję Cytuj
Marcin1609 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 ludzie wrzucie bo tu jest dużo modyfikowanych systemów i jak ktoś może to niech wrzuci z każdego systemu i wersji ja potrzebuje do w Windows 10 x 86 Cytuj
Mr.T Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Mógłby ktoś wrzucić na dowolny serwer lub Chomika orginalny "uxtheme.dll" do windows 7 pro 64 bit? Z góry dziękuję ludzie wrzucie bo tu jest dużo modyfikowanych systemów i jak ktoś może to niech wrzuci z każdego systemu i wersji ja potrzebuje do w Windows 10 x 86 czy w czasach szybkiego internetu nikt nie ma czystego systemu na dysku a tylko moda to po pierwsze po drugie jezeli patchoawales to przeciez masz kopie ktora patch zrobil z rozszerzeniem backup wystarczy przywrocic nazwe ehhhhh moze dla czyjejs przyjemnosci mamy jeszcze stworzyc baze pojedynczych plikow z kazdego systemu Cytuj
razor1995 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Ciężko poszukać niektórym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Download ZIP i mamy do wyboru: (język nie ma znaczenia, pliki sprawdzane i bezpieczne) 32bit6.0.2900.2180 Swedish 32bit6.3.9600.17031 English - United States 32bit6.2.9200.16750 English - United States 32bit6.1.7600.16385 Cytuj
Franc Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 czy w czasach szybkiego internetu nikt nie ma czystego systemu na dysku a tylko moda to po pierwsze po drugie jezeli patchoawales to przeciez masz kopie ktora patch zrobil z rozszerzeniem backup wystarczy przywrocic nazwe ehhhhh moze dla czyjejs przyjemnosci mamy jeszcze stworzyc baze pojedynczych plikow z kazdego systemu Nie mam na dysku obrazu czystego systemu (po co skoro co miesiąc nowe wychodziły?) - ściągnięte mam tylko dwa mody SROM-otnika i od niedawna jeden Twój który instalowałem koledze, a nie chciałem całego obrazu ściągać dla jednego pliku - pobrałem tą bibliotekę z sieci dzień czy dwa po napisaniu posta Pliku nie patchowałem - w modzie którego używam już jest "złamany" i nie mogłem nowego VirtualBoxa wypróbować To tylko tak dla wyjaśnienia - nie ma się co niepotrzebnie unosić, Cytuj
Mr.T Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Nie mam na dysku obrazu czystego systemu (po co skoro co miesiąc nowe wychodziły?) akurat te trzy plik są stałe poprawki do nich nic nie wnoszą i ich wersja się nie zmienia więc obojętnie możesz nawet ze Sromotnika moda wyciągnąć byle się architektura zgadzała Cytuj
krzycho59 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Witam, Niestety, po mimo wielu prób nie mogę podmienić "uxtheme.dll" ,tak jak opisuje to admin: Wystarczy wrzucić org. plik "uxtheme.dll" i problem rozwiazany Po pierwsze, nie mogę wykonać tej operacji,ponieważ --> brak dostepu. Niestety,trochę za mało wiedzy...., może jak ktoś by podpowiedział jak sie do tego dobrać... Pomino prób zmiany uprawnień,zawsze jest ostateczny monit,że nie można znienić uprawnień. Miałem zainstalowaną najnowszą wersję VB 5.0.8 r103449 i przy każdej próbie ukazywał się znany komunikat: Dalej,spróbowałem zainstalować starszą wersję VB 4.2.16 i ..ta sama informacja co wyżej. Ten pliczek "uxtheme.dll" pobrałem z linku podanego przez kolegę razor1995, znalazłem odpowiedni do mojego systemu - 64. A mój sprzęt:laptop LENOVO Z51 CPU: Intel Core i5-5200U 220 GHz RAM: 8.00 DDR3 GPU:Intel HD Graphics 550 / AMD Radeon R9 M375 SSHD: 1TB Obecny system : Windows 8.1 with update 3 (x86.x64) (X-XI-XII) 2015 winclub PL Zmieniony wygląd na Win 7(ulubiony) za pomocą tego tematu:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chciałbym zainstalować VB, aby móc wypróbować inne systemy.Co prawa moja wiedza na temat komputerów no nie jest zbyt wielka,ale lubię się "po bawić" w wolnej chwili. Telefon zmodowany..,to dlaczego nie spróbować z kompem ? Także proszę was o pomoc,jak uporać się z tym problemem? Pozdrawiam Cytuj
Gość znaffca Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 podmien np z pod linuxa (jezeli to wina uxtheme.dll) lub uzywaj vmware, ktore jest dla mnie lepsze (czesto uzywam funkcji snapshot) Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Albo przyznaj sobie uprawnienia Właściciela pliku uxtheme.dll (w zabezpieczeniach) albo podmień w trybie awaryjnym lub spod Linuxa. Cytuj
Mr.T Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 albo przeinstaluj najnowszym moze sie uda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten nei powoduje juz tego Cytuj
krzycho59 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Dziękuję panowie za pomoc , spróbuje powalczyć z VB . Cytuj
Mr.T Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 unlocker ppm zmien nazwe wklejasz nowy plik poprawny restart działa Cytuj
krzycho59 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 a więc tak, znaffca - zadziałał twój sposób(jak na razie ok),czyli znalazłem i zainstalowałem VMware v.12 Pro (full wypas z "serią") Zadziałał bez zająknięcia Wypróbuję (ale rano) ,tego sposobu(tylko nie wiem co i jak ) o jakim pisze admin Jeszcze raz dziękuje za pomoc. edit po użyciu Unlokera- musiałem postawić system na nowo , po wymianie .dll system pozostał na czarnym ekranie. Nie wiem co się stało i nie wnikając w szczegóły,format.Komp nowy i jak narazie jest w fazie prób i wszelkie materiały ,dane mam na dysku i na drugim kompie,także żaden kłopot . Używam teraz VMware Pro i jest ok Pozdr Cytuj
razor1995 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 @up, niestety nigdzie nie ma ani spolszczenia ani plików językowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi