Skocz do zawartości

WIN 8.1 - Problem z Grą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... mam taki o to problem... nie wiem czy w dobry dziale pisze ale pisanie tematów nie jest moją dobrą stroną nie chwaląc się dość dożo wiem ale po prostu nie lubię się rozpisywać i w jakiś taki banalny sposób jakim jest intranet dzielić się wiedzą... ale ok. to tyle jeżeli  chodzi o moje podjecie do forum intranetowego...
dobra nie owijam problem jest taki:

Mam sobie fx'a 6300& HD7770
modbo 870 extreme od asrock'a...
no i tutaj prawda nie działa mi jedna gra jaką mianowicie  jest: Starship Troopers.
Problem polega na tym iż dana gra nie chce się włączyć to znaczy zmieniłem zgodność systemu na win xp... u kolegi na win 7 to pomaga...
a u mnie jest tak że gra się włącza i jest jak by takie jakieś takie jag by artefakty i nie da się grać czytałem troszkę na niecie i jest tak że jest jakiś trik z przstwieniem monitora że np. z monitora 0 na 1 umnie to niestety nie dział i pytanie jest też takie czy to wina systemu a raczej gaiki...
dodam też że żadko kiedy gram w gry ale z tym tytułem jakoś bym cofną bym się z chęcią do przyszłości... no i też po prostu nie mam na to czasu by kombinować z systemem bo co chwile go przeinstalowywać póki co mam tutaj prawda win 8.1 jest w miarę ok, ale też nie wiem czy to nie wina system bo podejrzewam że to małe dzieci też mogą mieć w tym sprawkę u mnie w domu że co jakiś czas mi się sam włączy pc albo coś źle złożyłem ale nie mniej też zauważałem że łącza się podczas trzymania chyba obojętnie jakiego przycisku na klawiaturze... w uefi/bios szuak tej opcji a nic takiego nie widzę i to też jeden z moich większych problemów jak i ustawienie cicho wentylatorów ale to już się tak wybiłem poza temat samego systemu....

z góry dzięki za pomoc i życzę szczęścia w każdej profesji  związanej z Windowsami na nowy rok...
Pozdrawiam RUM

Opublikowano

Powiem tak: napisanie tylu problemów w jednym zdaniu bez znaków interpunkcyjnych z niezliczoną ilością błędów ortograficznych jest po prostu niezrozumiałe. Nikt ci tu nie odpowie i nie pomoże, nawet jakby chciał. Dany problem trzeba opisać dokładnie i rzeczowo. Problem z grą, to problem z grą. Problem ze sprzętem, to problem ze sprzętem. Problem z systemem, to problem z systemem. Są odpowiednie działy. A taki chaos to co mamy zrobić? - chyba tylko ręce do góry i abdykować. Opisz dokładnie każdy problem osobno, a wtedy zobaczymy co da się zrobić.

Odpowiem ci na jeden w miarę zrozumiały problem - nie ma żadnych przeszkód zainstalować inny system na osobnej partycji obok obecnego Win 8.1

Opublikowano

Nie pisałem z znakami, bo już było późno i nie chciało mi się myśleć, ale już wszystko jasne... po prostu moja gafa, nie obsłuży dx8...  a reszta to po prostu, odpowiednia konfiguracja płyty...