M2905 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Mam płytę ASRock 775i945gz. Chciałem zrobić upgrade ramu, lecz max to 2gb. Widziałem, że ludzie wsadzają 2x2gb i działa, lecz czyta im 3gb nawet na 64 bitowym systemie. I mam pytanie, czy ktoś kiedyś próbował robić takie coś na tej płycie, lub na innej. Jak to działa, są jakieś problemy? Cytuj
VACek Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Bios do najnowszego zaktualizować, PS nie lepiej kupić za pa re zł płyte co wspiera 4 lub 8gb ram ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Możesz tylko poszukać modyfikowanego biosu dodającego obsługę 4GB RAM, ale posłuchaj mojej dobrej rady: Komputer i tak jest stary i słaby. Obsługa 4GB RAM oraz instalacja systemu x64 nic nie pomoże, tylko jeszcze pogorszy. Nie warto inwestować w pamięć. 2GB RAM wystarczy tak samo do obsługi systemu x86, jak 4GB RAM do obsługi systemu x64. Dodatkowo słaby procesor i dysk lepiej poradzą sobie z systemem x86. RAM DDR2 tez bardzo słaby, bo tylko 533MHz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi