WICH3R Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Witam mam problem, ponieważ ciągle wywala mi laptopa, jakby sam się wyłączał, wymieniłem ram, zasilacz próbowałem inny, sprawdziłem czy coś się przegrzewa, wymieniłem paste, wyczyściłem go żeby sprawdzić czy coś to da i na nic.. Myślałem że to wina dysku lub Windowsa, ale odpaliłem bios i tak samo go wywaliło i nie wiem o co chodzi ktoś mógłby pomoc? Cytuj
VACek Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Usterka mechaniczna, sprawdź napięcia na baterii od biosu. Cytuj
WICH3R Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Problem w tym że nie mam baterii, ma dopiero przyjść, bo wcześniejsza się zepsuła Działa na samej ładowarce i wywala, czyli pewnie płyta główna, mam rację? Cytuj
VACek Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 2 minuty temu, WICH3R napisał: Problem w tym że nie mam baterii, ma dopiero przyjść, bo wcześniejsza się zepsuła Działa na samej ładowarce i wywala, czyli pewnie płyta główna, mam rację? Bateria bios taka jak w PC lub mniejsza Cytuj
WICH3R Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 2.91V [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VACek Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Możliwe że wywala bo baterii nie ma. Cytuj
WICH3R Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Wywalało z baterią i wywala bez Cytuj
VACek Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 40 minut temu, WICH3R napisał: Jakieś inne pomysły? Na samej baterii wywalało ? Cytuj
marcelgg Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 1 godzinę temu, WICH3R napisał: Jakieś inne pomysły? Nie ma nic złego w laptopie, baterii lub komputerze, jest to ustawienia zarządzania energią. Cytuj
WICH3R Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 2 godziny temu, M4T napisał: Na samej baterii wywalało ? Dwa tygodnie temu była taka sama sytuacja, ale pogrzebałem w ustawieniach i było ok. Znów teraz wróciło i nic ustawienia i to co pisałem wyżej nie dało, a więc postanowiłem wyjąć baterie i zobavzyc czy będzie tak samo się działo i też wywalało. Dodam że bateria była ciągle zepsuta Godzinę temu, marcelgg napisał: Nie ma nic złego w laptopie, baterii lub komputerze, jest to ustawienia zarządzania energią. Tak nagle się to stało? Nic się nie działo, nie było żadnej aktualizacji, a tu nagle zaczęło wywalać go bez powodu. Godzinę temu, marcelgg napisał: Oraz nie wiem czy ustawienia zarządzania energia ponieważ włączałem go to się wyłączal w niereguralnych czasch np włączyłem go to się wyłączal po 10min i jak się wyłączył chciałem go włączyć spowrotem to nie chciał się włączyć i dopiero po odczekaniu chwili się włączył Cytuj
marcelgg Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Jeśli przejdziesz do wyświetlania właściwości, wybierz kartę wygaszacz ekranu, a następnie kliknij przycisk Zarządzanie energią i Przywróć ustawienia domyślne tego planu Cytuj
WICH3R Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 20 minut temu, marcelgg napisał: Jeśli przejdziesz do wyświetlania właściwości, wybierz kartę wygaszacz ekranu, a następnie kliknij przycisk Zarządzanie energią i Przywróć ustawienia domyślne tego planu Robiłem już tak. Cytuj
piosylant Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Lapki, które wyłączają się bez powodu, wysyłam do serwisu zewnętrznego. Wracają sprawne z opisem "reflow" lub "reballing" jakiegoś układu.. Myślę, że tu może być podobnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi