lukas090 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam mam pytanie czy opłaca sie przesiadać na Windows 8.1 z siódemki ? Moja konfiguracja kompa to: Procesor AMD Athlon II X3 455 3,30GHz Pamięć Ram 8 GB DDR 3 1666MHz Karta Graficzna: AMD Radeon HD 6670 2 GB, Dysk twardy 1 TB (chociaż to ostatnie raczej mało istotne) Obecnie na tym sprzęcie posiadam Windows 7 Home Premium x64 Komputer służy głównie do rozrywki tzn przeglądanie netu, graniu na radiu internetowym (jestem prezenterem), oglądaniu filmów, słuchaniu muzyki itp czasami gram w gry ale rzadko. Słyszałem różne opinie na ten temat jedni mówią że sie opłaca inni że nie wiec jak to jest ? Zdaje sie na Was i z góry dziękuje za pomoc i wasze rady. P.S. Nie wiem czy to odpowiedni dział jeżeli nie to prosze o przeniesienie do właściwego. Pozdrawiam Cytuj
Houdini Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Kwestia gustu, oba systemy mają podobną wydajność. Osobiście kilkakrotnie podchodziłem do win8 i zawsze wracam do win7, zbyt wiele rzeczy mnie w nim irytuje. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Kwestia gustu. Akurat przy platformie AMD teoretycznie lepiej spisuje się Win 8.1(jednak bardziej dotyczy to FX i APU) i tak nie zauważysz tego w kwestii wydajności. Zainstaluj, wypróbuj, zdecyduj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi