Gość snowqwer Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam wszystkich. Mam problem z moim laptopem a wyglada to tak ze gdy go wlacze i uruchomie jakas gre strasznie sie ona tnie jest okolo 12 fps. Musze ponownie uruchomic system i po tym wszystko juz dziala plynnie. NIe wiem o co chodzi. Dodam ze po paru przeinstalowaniach systemu nic sie nie zmienia i dzisiaj postawilem nowy system o stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sterowniki są najnowsze ( probowalem tez starszych). Laptop to toshiba l650-116 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z góry dzięki za pomoc Cytuj
haker1983 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 miałem to przed chwila na win 8.1 pro ver.3 w grze iRacing. Pprzypuszczalnie to robi jakas aktualizacja microsoftu. Szczerze mowiac powoli mnie wkurza ta 8ka. Zainstalwoalem ja tylko dla BF4. Chyba wroce do 7ki pro Cytuj
slawektor Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Logicznie rzecz biorąc problem ten sam, inna konfiguracja sprzętu. Przypuszczalnie to raczej szukał bym przyczyny w danej wersji systemu. Wiem że to gdybanie. No jestem ciekaw jak ten sie bedzie sprawowal czyszczony nowa metoda czekam na jakies info Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 A co to BF4 nie działa na Win 7? Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Tutaj to ciecie wystepuje w grze world of tanks no ale w innych tez i nie wiem co jest Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 WIec da sie cos z tym zrobic? Pomoze ktos? Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 forum pomocne oczywiscie jak zawsze .... Cytuj
provectus Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 lapek nie jest do gier, a ten jest tak słaby że normalne że beda takie spadki Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 to ze czasami gra chodzi normalnie na 50 fpsow na srednich detalach w world of tanks a czasami mam 10 klatek i tylko reboot pomaga uzasadniasz slabym laptopem? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 To jest jakiś dziwny przypadek. Czy mam miejsce krótko po uruchomieniu czy w różnych przypadkowych sytuacjach? Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 hmm objawia sie raz na powiedzmy 5 uruchomien kompa ale gdy widze ze takie cos sie dzieje to uruchamiam kompa i sie nie mecze z klatkami, a po reboocie wszystko jest juz normalnie Cytuj
provectus Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 gra to sieciówka, cpu i gpu słabizny, robi swoje... ustaw na średnie ale wyłącz filtrowania i powinno hulac Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 @dragon746 - powiem tak: dziwna i trudna sprawa do zdiagnozowania, nie będę się wymądrzał że wiem co to jest, bo nie wiem. Wiem natomiast co bym zrobił, aby znaleźć przyczynę - diagnostyka wszystkich podzespołów i testy: - programy do monitorowania parametrów pracy komputera: CPU-z, GPU-z, AIDA64, CoreTemp, HD Tune itp - test pamięci Memtest 86+ - test dysku HD Tune pod kątem bad sectorów - testy obciążeniowe: Prime95 oraz jakiś 3dmark - monitorowanie temp procesora, chipsetu i karty graficznej dedykowanej(Radeon) - system Win 8.1 nie jest wskazany do tego lapka ze względu na brak wsparcia dla zintegrowanej grafiki, ale rozumiem, że na Win 7 jest to samo - monitorowanie systemu zwłaszcza w momencie tych spowolnień - czy coś nie wykonuje jakiegoś zaplanowanego zadania, aktualizacji itp - testy ze sterownikami - fabryczne ze strony Toshiby oraz nowsze ze stron producentów urządzeń - Intel chipset, mass storage, integra oraz AMD do grafiki dedykowanej - przejrzyj plany zasilania Musisz poświęcić trochę czasu i zapisywać parametry, zwłaszcza jeśli wystąpią niepokojące. Rób screeny. Cytuj
Gość snowqwer Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 @wiktorynek dzieki za te propozycje ale temperature raczej bym wykluczyl poniewaz komputer moze byc wylaczony cala noc a gdy wlaczam go rano np pierwsze uruchomienie w dany dzien i sa wlasn ie te spowolnienia - reboot i wszystko w porzadku wiec temperature chyba mozna wykluczyc. Plany zasilania ustawione na maksymalna wydajnosc wiem, ze to nie jest kombajn i nie jest nowy no ale wczesniej bylo wszystko wporzadku wiec mozliwe ze to jakas aktualizacja. Chyba nic wiecej nie da sie z tym zrobic mam nadzieje ze to nie objawy jakies nadchodzacej awarii bo to by byla tragedia. Dzieki wszystkim za odpowiedzi Cytuj
balusiek Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Zrezygnuj z hybrydowego zamykania systemu. Wpisz w wierszu poleceń jako administrator powercfg /h off . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi