Skocz do zawartości

Potrzebujesz nośnika instalacyjnego Windows 8.1 ? Microsoft znacznie ułatwił jego przygotowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak jeśli ktoś ma np. laptopa z preinstalowanym systemem Windows 8 musi przechodzić przez żmudną instalację aktualizacji a potem uaktualnienia do systemu 8.1 przez sklep co jak wiadomo trwa sporo czasu.Za pomocą programu Windows Installation Media Creation Tool można stworzyć bootowalnego pendrive lub obraz ISO systemu Windows 8.1.Dziś osobiście testowałem ten program i jest rewelacyjny wybrałem Win 8.1 język PL i architekturę 64 bitową a potem program sam zaczął mi pobierać pliki instalacyjne z serwerów Microsoftu.Po pobraniu stworzył mi ładnie pilk ISO wypaliłem go na płytce i zainstalowałem system który bez problemu został automatycznie aktywowany.Dodam na koniec że każde ISO które dotychczas pobierałem z netu z Win 8.1 Core/Pro pytało mnie o klucz podczas instalacji systemu.Po pobraniu ISO przez ten program instalacja poszła bez problemów bez pytania o klucz i system mam w pełni aktywowany :D

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

nie jest tak pieknie jak opisuja poczytajcie komentarze pod ;)

No własnie wiem dlatego chce sie dopytać ;) bo z tego co czytałem to jak sie ma klucz W8 to trzeba pobrać obraz W8 i dopiero zaktualizować do W8.1

Opublikowano

Jest to duże ułatwienie od M$ u mnie też instalator odczytał klucz z biosu od windows 8. :D

Ale duży minus jest nieaktualny!! U mnie ok 500 mega aktualizacji :angry:

Wolę wykorzystywać pracę Mr.T :D

A instalowałeś iso W8.1 tak?