Mas3ter Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 No więc tak jeśli ktoś ma np. laptopa z preinstalowanym systemem Windows 8 musi przechodzić przez żmudną instalację aktualizacji a potem uaktualnienia do systemu 8.1 przez sklep co jak wiadomo trwa sporo czasu.Za pomocą programu Windows Installation Media Creation Tool można stworzyć bootowalnego pendrive lub obraz ISO systemu Windows 8.1.Dziś osobiście testowałem ten program i jest rewelacyjny wybrałem Win 8.1 język PL i architekturę 64 bitową a potem program sam zaczął mi pobierać pliki instalacyjne z serwerów Microsoftu.Po pobraniu stworzył mi ładnie pilk ISO wypaliłem go na płytce i zainstalowałem system który bez problemu został automatycznie aktywowany.Dodam na koniec że każde ISO które dotychczas pobierałem z netu z Win 8.1 Core/Pro pytało mnie o klucz podczas instalacji systemu.Po pobraniu ISO przez ten program instalacja poszła bez problemów bez pytania o klucz i system mam w pełni aktywowany [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Michal90 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 I jak wypaliłeś i zainstalowałeś to jak aktywowałeś? Wpisałeś klucz W8 i aktywacja tel? Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 nie jest tak pieknie jak opisuja poczytajcie komentarze pod Cytuj
Michal90 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 nie jest tak pieknie jak opisuja poczytajcie komentarze pod No własnie wiem dlatego chce sie dopytać bo z tego co czytałem to jak sie ma klucz W8 to trzeba pobrać obraz W8 i dopiero zaktualizować do W8.1 Cytuj
Mas3ter Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Ja mam klucz zaszyty w biosie i nie musiałem go wogóle wpisywać.Pobrałem tylko system przez ten program wypaliłem na płytce i zainstalowałem to wszystko Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Masz klucz do 8.1 czy do 8 i zainstalowales odrazu 8.1? Cytuj
Mas3ter Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Mam klucz do Windows 8 w biosie z tego programu pobrałem Windows 8.1 x64 PL zainstalowałem i to wszystko. Cytuj
prosperopro Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Ok spoko tto juz wszystko jasne czyli działa spróbuje potwierdzić środa piatek. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jest to duże ułatwienie od M$ u mnie też instalator odczytał klucz z biosu od windows 8. Ale duży minus jest nieaktualny!! U mnie ok 500 mega aktualizacji Wolę wykorzystywać pracę Mr.T Cytuj
mieszko2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 siemka,wszystko pięknie,ale czy nie stracę recovery zapisanej w laptopie? Cytuj
Michal90 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Jest to duże ułatwienie od M$ u mnie też instalator odczytał klucz z biosu od windows 8. Ale duży minus jest nieaktualny!! U mnie ok 500 mega aktualizacji Wolę wykorzystywać pracę Mr.T A instalowałeś iso W8.1 tak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi