Skocz do zawartości

Który obraz win8.1 pobrać do mojego PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klegów. :)  

Posiadam PC w następującej konfiguracji:

- nazwa płyty głównej  -  FUJITSU SIEMENS D2811-A1

- typ procesora    DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)

- pamięć fizyczna    1948 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

- karta wideo    Intel® Q45/Q43 Express Chipset  (800888 KB)

W tej chwili mam wgrany windows 7 ultimate 32 bit sprawuje się ok. Chciałbym przesiąśc się na 8 lub 8.1 nie wiem jednak który system i która wersja bądzie najlepsza do mojego komputera. Chciełbym przeprowadzić czystą instalację po formacie dysku. Bardzo proszę o podpowiedź który obraz ISO wybrać i jak go aktywować. :g:

Opublikowano

Z ta grafiką zintegrowaną to praktycznie tylko Win 7, a teoretycznie max. Win 8, o win 8.1 można zapomnieć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 5 tabelka od góry.

P.S. Dokup nawet słabą(tanią), ale w miarę nowoczesną kartę graficzną wspierającą Win 8.1, bo reszta podzespołów spełnia wymagania Win 8.1

Opublikowano

Z ta grafiką zintegrowaną to praktycznie tylko Win 7, a teoretycznie max. Win 8, o win 8.1 można zapomnieć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 5 tabelka od góry.

P.S. Dokup nawet słabą(tanią), ale w miarę nowoczesną kartę graficzną wspierającą Win 8.1, bo reszta podzespołów spełnia wymagania Win 8.1

Dzięki za tabelę. A jak win 8 to która wersja najlepsz dla tego PC ?

Opublikowano

2 tygodnie temu formatowalem Dell'a o podobnej specyfikacji, ktory mial oryginalnie vistę. Zainstalowlem win7 pro sp1 x64 i lapek zaczal chodzic jak burza!

Nie wiem czy jest sens pchać sie w win8.1

Opublikowano

Tu są modowane stery do win 8: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- można znaleźć też inne wersje modowanych. Oficjalnie nawet wersja x86 nie jest wspierana dla win 8.1

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

2 tygodnie temu formatowalem Dell'a o podobnej specyfikacji, ktory mial oryginalnie vistę. Zainstalowlem win7 pro sp1 x64 i lapek zaczal chodzic jak burza!

Nie wiem czy jest sens pchać sie w win8.1

Do dareckibmw pewnie masz rację że nie ma sennsu się pchać w win8.1, ale chciałem być na czasie i zapoznać się z tym systemem. Z win 7 ultimate 32bit jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

na czasie bedziesz jak właczyc myślenie i wrzucić w7, bo na tym z w8 beda problemy, bo s,a teraz na "czasie", szczególnie jak niektórym przewraca si w głowach i sprzet z 2004 roku wrzucają w8.1 a potem pisza ze to czy to nie działa... 

Opublikowano

na czasie bedziesz jak właczyc myślenie i wrzucić w7, bo na tym z w8 beda problemy, bo s,a teraz na "czasie", szczególnie jak niektórym przewraca si w głowach i sprzet z 2004 roku wrzucają w8.1 a potem pisza ze to czy to nie działa... 

Gorzej jak niektórym przewraca się w głowach, że wszystko wiedzą najlepiej. :busted_cop: Bez urazy, ale chyba po to jest to forum, żeby porozmawiać na takie tematy.