jack200 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam klegów. Posiadam PC w następującej konfiguracji: - nazwa płyty głównej - FUJITSU SIEMENS D2811-A1 - typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) - pamięć fizyczna 1948 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) - karta wideo Intel® Q45/Q43 Express Chipset (800888 KB) W tej chwili mam wgrany windows 7 ultimate 32 bit sprawuje się ok. Chciałbym przesiąśc się na 8 lub 8.1 nie wiem jednak który system i która wersja bądzie najlepsza do mojego komputera. Chciełbym przeprowadzić czystą instalację po formacie dysku. Bardzo proszę o podpowiedź który obraz ISO wybrać i jak go aktywować. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Z ta grafiką zintegrowaną to praktycznie tylko Win 7, a teoretycznie max. Win 8, o win 8.1 można zapomnieć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 5 tabelka od góry. P.S. Dokup nawet słabą(tanią), ale w miarę nowoczesną kartę graficzną wspierającą Win 8.1, bo reszta podzespołów spełnia wymagania Win 8.1 Cytuj
jack200 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Z ta grafiką zintegrowaną to praktycznie tylko Win 7, a teoretycznie max. Win 8, o win 8.1 można zapomnieć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - 5 tabelka od góry. P.S. Dokup nawet słabą(tanią), ale w miarę nowoczesną kartę graficzną wspierającą Win 8.1, bo reszta podzespołów spełnia wymagania Win 8.1 Dzięki za tabelę. A jak win 8 to która wersja najlepsz dla tego PC ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Pro. Pamiętaj że nie ma sterowników dla tej karty graficznej pod Win 8 - tylko te co znajdują się w systemie - różnie może być z grami. Cytuj
dareckibmw Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 2 tygodnie temu formatowalem Dell'a o podobnej specyfikacji, ktory mial oryginalnie vistę. Zainstalowlem win7 pro sp1 x64 i lapek zaczal chodzic jak burza! Nie wiem czy jest sens pchać sie w win8.1 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie wiem czy jest sens pchać sie w win8.1 Może warto? Przecież tego chce Tutaj:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdż czy Twój komputer spełnia wymagania Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie spełnia - tabelka Intela nie kłamie. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie spełnia - tabelka Intela nie kłamie. No cóż zostanie mu windows 8 lub windows 8.1 x32 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Tu są modowane stery do win 8: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- można znaleźć też inne wersje modowanych. Oficjalnie nawet wersja x86 nie jest wspierana dla win 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jack200 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 2 tygodnie temu formatowalem Dell'a o podobnej specyfikacji, ktory mial oryginalnie vistę. Zainstalowlem win7 pro sp1 x64 i lapek zaczal chodzic jak burza! Nie wiem czy jest sens pchać sie w win8.1 Do dareckibmw pewnie masz rację że nie ma sennsu się pchać w win8.1, ale chciałem być na czasie i zapoznać się z tym systemem. Z win 7 ultimate 32bit jestem bardzo zadowolony. Cytuj
provectus Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 na czasie bedziesz jak właczyc myślenie i wrzucić w7, bo na tym z w8 beda problemy, bo s,a teraz na "czasie", szczególnie jak niektórym przewraca si w głowach i sprzet z 2004 roku wrzucają w8.1 a potem pisza ze to czy to nie działa... Cytuj
jack200 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 na czasie bedziesz jak właczyc myślenie i wrzucić w7, bo na tym z w8 beda problemy, bo s,a teraz na "czasie", szczególnie jak niektórym przewraca si w głowach i sprzet z 2004 roku wrzucają w8.1 a potem pisza ze to czy to nie działa... Gorzej jak niektórym przewraca się w głowach, że wszystko wiedzą najlepiej. Bez urazy, ale chyba po to jest to forum, żeby porozmawiać na takie tematy. Cytuj
provectus Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 masz racje, dlatego słuchaj ludzi znający sie na sprzecie,wsparcie masz do w7 i tego sie trzymaj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi