Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam, Potrzebuję pomocy odnośnie wyboru Windowsa i dobrego aktywatora. Wspomnę, że do tej pory miałem zainstalowanego tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], aktywowany raz i śmigał prawie rok bez problemu, aż kilka wirusów postanowiło uprzykrzyć mi życie. Aktualnie siedzę na tym (nazwa obrazu) Windows.8.1.x64.LIPIEC.2014.PL-winclub - wersja 64bit, Pro i nie jest to VL. Ale pojawił się problem. Po aktywacji przez KMSPico, gdy próbuję zaktualizować system (mam 39+1 dostępnych aktualizacji) postęp cały czas stoi na 0%. Czekałem ponad 1h i dalej to samo, wykorzystanie łącza było przez pierwsze kilka minut. Poza tym, w taskmgr procesy: Host usługi: system lokalny (14), Host usługi: system lokalny (ograniczony do sieci) (11), Windows Modules Installer Worker i kilka innych procesów poważnie obciążają CPU i dysk twardy. Nawet zauważyłem, że Chrome przy ładowaniu strony obciąża procesor tak, że słychać jak wentylator rozkręca się na max. Nie miałem takich problemów na wcześniejszym systemie wyżej wymienionym. Dodam jeszcze, że po pierwszej nieudanej próbie zainstalowałem system ponownie, lecz bez skutku. Teraz pytanie do Was. Jaki system/wstawkę radzicie zainstalować i jakim aktywatorem aktywować ? Osobiście nie przeszkadza mi aktywowanie co X dni, byle system działał stabilnie i bez problemów takich jak randomowe odpalanie się procesów pochłaniające procesor... Z góry dziękuję i pozdrawiam. *EDIT* Zależy mi na dobrej radze, typu przetestowanej na własnej skórze. Jeśli komuś z Was udało się zainstalować, aktywować i aktualizować bez problemów, proszę o podzielenie się receptą Cytuj
nemo1960 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Jak chcesz aktualizować system to "uzbrój się w cierpliwość" WU potrafi na dłuuuuuuuuugo się zamrozić. Zleży to od szybkości łącza, ilości i wielkości poprawek. Cytuj
Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Ale to raczej nie jest normalne, gdy zamiast WU mamy kopalnie BC ? Może mi się tylko wydaje, ale wg mnie tak to wygląda. Bo odpalenie się czegoś co zjada 100% CPU po 10 minutach bezczynności jest co najmniej nie na miejscu. Sytuacja dziś rano wyglądała tak: próbowałem zaktualizować system, w taskmgr pojawił się proces "Windows Modules Installer Worker" który maksował obroty wentylatorów w PC. Po wyłączeniu kompletnym WU, ten sam proces odpalał się sam po dokładnie 10 minutach bezczynności komputera. Tak, że prosiłbym czarno na białym jaki Windows (obraz) i jaki aktywator. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj
Mr.T Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Za tydzien beda nowe obrazy ja bym poczekal wylacz WU a tem proces sprawdz w harmonogramie zadan czy nie jest zaplanowany i go wylacz Cytuj
Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Czemu wyłączyć WU ? Tak jak wspomnialem, miałem wcześniej wersję od nikka i bez problemu działało wszystko razem z WU. Szukam teraz nowszego obrazu który będzie działał tak samo. Jakieś propozycje? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Odznacz w WU połowę lub więcej poprawek - zainstalujesz je w drugim podejściu - najwięcej takich problemów robię poprawki do IE, MRT i NET. Cytuj
Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Właśnie zainstalowałem Windowsa z października. Wersja pro vl. Jakim akrywatorem go aktywować? I czy nie będę miał w przyszłości problemu z tymi procesami zzerajacymi 100% cpu? Poki co jest spokój. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 KMSpico lub Microsoft Toolkit. Ogranicz usługi i funkcje. Słabemu sprzętowi nic nie pomoże. Cytuj
dareckibmw Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Właśnie zainstalowałem Windowsa z października. Wersja pro vl. Jakim akrywatorem go aktywować? I czy nie będę miał w przyszłości problemu z tymi procesami zzerajacymi 100% cpu? Poki co jest spokój. Aktywacja win8/8.1 tylko poprzez KMSPico lub Microsoft Toolkit. Oba dzialaja na tej samej zasadzie, wybierz ktory chcesz. Sa na naszym forum w dziale "Mini niezbednik". (widze ze wiktorynka wyprzedzil mnie o kilka sekund) Cytuj
nemo1960 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Nawet nie musisz szukać aktywator jest w pobranym przez ciebie iso Cytuj
Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 KMSpico lub Microsoft Toolkit. Ogranicz usługi i funkcje. Słabemu sprzętowi nic nie pomoże. Może Phenom 965 i 8GB RAM to nie jest highend ale do słabych nie należy. A jeśli chodzi o usługi i funkcje to jakie mianowicie ? I tak poza tym, czy wiecie czy aktualizacja nielegalnego systemu jest powszechna ? A KMSPico w obrazie jest nieczytelny lub uszkodzony Cytuj
Mr.T Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Czemu wyłączyć WU ? To ci kazalem zrobic na starym systemie zeby doczekac tydzien na nowy jak wyjdzie ale oki postawilez z pazdzienika nie ma sprawy. tak poza tym, czy wiecie czy aktualizacja nielegalnego systemu jest powszechna ? nie rozumiem tego stwierdzenia nielegalny sie staje jak go aktywujesz aktywatorem wczesniej jest org a kazdy system atywowany kms czy kluczem bedzie pobieral aktualizacje A KMSPico w obrazie jest nieczytelny lub uszkodzony jezeli jest uszkodzoony to zle sie obraz pobral bo byl sprawdzany i jest okey Cytuj
Lazar47 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Sprawdziłem całe ISO winrarem i nie wykazało żadnych błędów. Jak na razie śmiga dobrze, dzięki za pomoc. Może po prostu trafiłem na kopie z 3rd party bo z innego forum. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj
Mr.T Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Może po prostu trafiłem na kopie z 3rd party bo z innego forum a widisz i sprawa sie wyjasnie ja nie moge odpowiadac za czyjes linki jak ktos gdzie indziej upnie nie przeszkadza mi to wrecz przeciwnie cieszy ale nie odpowiadam za jakosc upladu Cytuj
pagfym Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 Właśnie zainstalowałem Windowsa z października. Wersja pro vl Skąd pobrałeś tą wersje z aktywatorem? Na forum nie nalazłem takiej. No chyba że są inne fajne instalki win 8.1 z aktywatorem to byłbym wdzięczny za wskazówki btw co oznacza "vl" w wersji pro vl? z góry dzieki za odp pozdrawiam Cytuj
provectus Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 VL to jak xp pro VL, licencja inna, ale wrzuć zwykłego pro to samo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi