Skocz do zawartości

Windows 8.1 Problem z internetem muli i nie da sie nic sciagnac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam borykam sie z takim problemem jak Kupilem pare dni temu nowego laptopa marki Toshiba laptop posiadał odrazu wgranego windowsa 8.1 . Po odpaleniu laptopa za pierwszym razem i dokonczeniu instalacji Win 8 bylo wszystko ok ladny wyglad przydatne aplikacje . Ale gdy zaczolem serfowac po internecie zaczelo mi strasznie mulic strony potrafia sie otwierac po 10 15 sekund a za jakis czas otwieraja sie tak jak powinny czyli 1 2 sekundy i za jakis czas znowu 10 15 sekund jest strasznie zamulony internet kolejna rzecza ktora sprawdzilem to transfer danych jak sciagam winrara ktory zajmuje 2,00 MB sciagalem 10 minut przy 50 Megowym laczu cos siedzi w systemie co spowalnia cala prace laptopa i internetu co moze byc przyczyna . Byl automatycznie wgrany Norton Security i myslalem ze on mi wszyskto muli i blokuje ale po odinstalowaniu jest dalej to samo . Prosze o pomoc moze cos trzeba zmienic w ustawieniach albo zainstalowac jakis sterownic nie mam pojecia jesli ktos sie tak samo borykal z takim problemem prosze o pomoc . 

Opublikowano

Od razu od nowości z fabrycznymi sterownikami tak było? Trudno mi powiedzieć czy to wina aktualizacji które pobrałeś czy softu który zainstalowałeś. Czy problem jest tylko na wifi czy przez kabel też? Win 8/8.1 jest znany z problemów ze sterownikami do wifi - trzeba znaleźć właściwe.

Opublikowano

Odrazu od nowosci laptop ma 3 dni a zaczol sie juz ten problem po 5 minutach uzytkowania , sprawdzalem tylko wifi ale kabel tez sprawdze . zandych aktualizajci nie pobieralem juz mam dosc tego windowsa i jak nie poradze sobie z tym problemem to wroce to niesmiertelnej 7 :)

Opublikowano

Ja miałem podobnie :D

Toshiba i inni producenci zawalają system demami programów (np. u mnie z 4 G pamięci zajętych było ponad 3 G.)!!!!!

Po zainstalowaniu "czystego" systemu bez "uszczęśliwiających" dodatków od Toshiby laptop "odżył" :D

Opublikowano

Takie odinstalowywanie zbędnych aplikacji i tak pozostawi dużo zbędnego syfu. Najlepszym wyjściem jest skorzystanie z czystego obrazu Win8 (masz iso na forum) + zainstalowanie sterowników i tylko takich aplikacji jakie Ty chcesz. W ten sposób laptop potrafi przyspieszyć prawie 2-krotnie w stosunku do fabrycznego systemu. Ostatnio w/w procedurę wykonałem z Lenovo G510 oraz Sony Vaio (oba na Windows 8.1). Dopiero teraz lapki osiągają 100% swojej wydajności.