Moophone Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Witam, Dziś zakupiłem nówkę sztuke Dell Inspirona 5547 z Ubuntu, zakupiłem dodatkowo plytke ( z licencja) OEMa W8.1. ( zwykla wersje, NIE PRO!) laptop nie ma czytnika DVD wiec przerzuciłem obraz ISO z zakupionej licencji na USB, zainstalowałem. Tu zaczynają się problemy, po instalacji okazuje się ze jakiś klucz już został wpisany ( domyślam się ze z BIOSu, ale DLACZEGO?) i został automatycznie zablokowany..mało tego wersja Windows to 8.0 PRO a ja mam klucz do zwykłej wersji. Jak zmusić laptopa do instalacji wersji OEM ale nie PRO, nie mam jak podać klucza, a próba wpisania go ponownie do instalacji PRO oczywiście kończy się odrzuceniem klucza. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ??? . pozdrawiam, Mirek Cytuj
slawektor Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Mógłbyś bardziej dokładnie? Instalujesz Windows 8.1 core. Podajesz klucz podczas instalacji - Od Windows 8.1 Core. I po tym wszystkim Masz na lapie 8.1 Pro? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Pobierz z naszego forum zaktualizowaną z września wersję. Podczasz instalacji będziesz miał możliwość wybrania wersji do której masz klucz. Mugłbyś bardziej dokładnie? Instalujesz Windows 8.1 core. Podajesz klucz podczas instalacji - Od Windows 8.1 Core. I po tym wszystkim Masz na lapie 8.1 Pro? Pewnie w biosie ma zapisany klucz. Cytuj
Moophone Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Mugłbyś bardziej dokładnie? Instalujesz Windows 8.1 core. Podajesz klucz podczas instalacji - Od Windows 8.1 Core. I po tym wszystkim Masz na lapie 8.1 Pro? Zakupiłem licencje CORE, przerzuciłem ja na USB, instaluje , podczas instalacja nie pyta o klucz. Po uruchomieniu systemu, we właściwościach widac ze to Windows 8 PRO ?? tylko czemu ? Próba zmiana klucza konczy sie informacja ze klucz nie pasuje... Wydaje mi sie ze klucz do PRO został zaciagnietyz BIOSu... jak to zmienic zebym mogł zainstalowac wersje CORE z moim wlasnym kluczem? Pozdr Mirek Cytuj
slawektor Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Kupował z Ubuntu. Pobierz z naszego forum zaktualizowaną z września wersję.Można. Tylko na dzień dobry było by dobrze wyjaśnić co i jak. W końcu za coś zostało zapłacone. Jaki błąd wyświetla podczas aktywacji tego zablokowanego klucza? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Pobierz z naszego forum zaktualizowaną z września wersję. Podczasz instalacji będziesz miał możliwość wybrania wersji do której masz klucz. Oryginalna płyta zwiera wersję Core/Pro a standartowy instalator pobiera key-a z biosu. Jeśli w biosie zapisany jest key do Pro to instalator instaluje Pro Cytuj
Moophone Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Kupował z Ubuntu. Można. Tylko na dzień dobry było by dobrze wyjaśnić co i jak. W końcu za coś zostało zapłacone. Jaki błąd wyświetla podczas aktywacji tego zablokowanego klucza? Podaje ostanie pole klucza i dodany komentarz ze "klucz zostal zablokowany" nie ma zadnego bledu. Oryginalna płyta zwiera wersję Core/Pro a standartowy instalator pobiera key-a z biosu. Jeśli w biosie zapisany jest key do Pro to instalator instaluje Pro Zgrywam obraz iSO z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oby dzialal Cytuj
slawektor Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Być może. Może też ten klucz jest do Windows 8, nie 8.1 stąd się nie aktywuje. Gdybanie takie. Żeby sprawdzić można zrobić tak. Spisać klucz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wejść na stronę Microsoftu: To oficjalna strona Microsoftu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wpisać ten klucz i zobaczyć co będzie chciał pobierać. O ile będzie chciał. Bo pisząc zablokowany, nie wiadomo co i jak. Czy nie można go aktywować, nie ma innej opcji, zamień, zadzwoń na inolinię? Zawsze lepiej mieć Pro niż Core. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Do sprawdzenia do czego mam klucz używam tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ściąganie "Zgrywam obraz iSO z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" To Ci nic nie da!!!!!!!!!!!!!! Ściągniesz dokładnie to samo co masz. Pobierz wersję z września tam jest opcja do wyboru systemu Edytowane 9 Października 2014 przez nemo1960 Cytuj
Moophone Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Pobierz wersję z września tam jest opcja do wyboru systemu Mozesz poratowac linkiem ? W dziale modyfikacje W8 jest kilka wersji, nie chce znow zgrywac niepotrzebnego. Albo jak masz, to torrenta najlepiej. Pozdr Mirek Cytuj
nemo1960 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Mozesz poratowac linkiem ? W dziale modyfikacje W8 jest kilka wersji, nie chce znow zgrywac niepotrzebnego. Albo jak masz, to torrenta najlepiej. Pozdr Mirek [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi