Skocz do zawartości

Klucz działa na modyfikacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam  Otóż cała sprawa tkwi w tym ze moja dziewczyna ma klucz do windowsa 8 ale system zaktualizowany do 8.1. Ja chciałbym na swoim laptopie zainstalować również 8.1 . Przegladałem forum i wiem ze mozna zainstalowac odrazu 8.1 ale czy aktywuje go na jej kluczu ? Widziałem też jakies sztuczki przy instalacji ze wpisuje się jakis standardowy klucz a potem jeszcze raz ten poprawny. Czy to wogóle zadziała ? Sprawdzałem też wersje jej systemu , bo wyczytałem gdzieś ze dany klucz do danej wersji jednak ma tylko napisane Windows 8. Czy dobrze domyslam się ze to jest wersja core ? ( podstawowa - tak to wydedukowałem ). No i jeszcze, pobrałem już wersje x64 z tego linku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Czy moge smialo go wyapalac na pendraku i podejmowac instalacje ?

Edytowane przez razor1995
Opublikowano

Ok zainstalowałem . Tylko chyba zrobiłem zle bo nie formatowałem żadnych partycji i mam dwa systemy :D można jakoś usunąć stary  czy trzeba formatować wszystko ? zostanie mi wtedy partycja na której jest wyodrębniony dysk ratunkowy ? No i czy koniecznie trzeba aktywować system ? czy może się obejść bez tego ?

Pozdrawiam

Opublikowano

W sumie racja ale myśle , że nie  :) A mam jeszcze pytanie czy da sie wgrać tylko samo oprogramowanie do klawiszy funkcyjnych typu fn + cos tam bez wgrywania całego softu od Samsunga ? Tzn czy wystarczy pobrać samo oprogramowanie i tyle ?

Gość sniperelitev2
Opublikowano

Jak koledzy mówili. Klucz działa tylko z oryginalna wersja systemu.

8.1 Aktywuje się kluczem telefonicznym ( tym wygenerowanym w procesie aktywacji Windows 8 !! ) Wpisuje sie go podczas aktywacji elektronicznej 8.1

Natomiast instalujac 8.1 używamy dowolnego klucza 8.1

8  Instalujemy kluczem z biosu ( laptopy ) aktywacja telefoniczna i po problemie:) tym kluczem

7 Możemy aktywować przez neta lub tele.

Dla oryginalnych windows ja stosuję i zalecam kopię Aktywacji programem:  Advanced Tokens Manager , Dodam że trzeba mieć wszystkie sterowniki zainstalowane. Trzy kliknięcia i system 8 po aktywacji tele czy 8.1 czy 7  zostaje przywrócona aktywacja tak jakbyśmy robili to za 1 razem..... Wszystko przetestowałem. Po co dzwonić co format i kase marnować????

Opublikowano (edytowane)

Czy moze byc tak ze komputer traci na wydajnosci (np w grach) przez to ze sa 2 systemy zainstalowane czy poprstu sprzet nie wytrzymuje ?

O to pytanie chodzi?

Wg. mnie to nie ma znaczenia ile masz systemów na dysku.

Wydajność zależy przede wszystkim od sprzętu. Zainstalowanych aplikacji np. trzy antywirusy :)

Edit.

"J....y nabijacz postów"

A kolega też powinien posługiwać mniej potocznym językiem :P

Edytowane przez Mr.T
Opublikowano

W takim razie jak moge powrocić do 7 . Chce zobaczyc czy na niej też sa takie spadki. Patrzylem juz ale nie pokazuje ze mam zainstalowane 2 systemy, nie moge tez uzyc zadnych narzedzi zeby przywrocic system.

Opublikowano (edytowane)

Oj wydaje mi się że w twoim wypadku będzie lepiej jak zainstalujesz sobie windows 7.

Poczynisz obserwacje jak zachowuje się "7"

A następnie zainstaluj sobie następny system będziesz miał bezpośrednie porównanie jaki system będzie Tobie na Twoim sprzęcie odpowiadał :)

Edit.

Oczywiście instaluj systemy na czystą sformatowaną partycję będziesz miał pewność że nic na dysku nie będzie miało wpływu na system

Edytowane przez nemo1960