Wojti_2 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Witam Otóż cała sprawa tkwi w tym ze moja dziewczyna ma klucz do windowsa 8 ale system zaktualizowany do 8.1. Ja chciałbym na swoim laptopie zainstalować również 8.1 . Przegladałem forum i wiem ze mozna zainstalowac odrazu 8.1 ale czy aktywuje go na jej kluczu ? Widziałem też jakies sztuczki przy instalacji ze wpisuje się jakis standardowy klucz a potem jeszcze raz ten poprawny. Czy to wogóle zadziała ? Sprawdzałem też wersje jej systemu , bo wyczytałem gdzieś ze dany klucz do danej wersji jednak ma tylko napisane Windows 8. Czy dobrze domyslam się ze to jest wersja core ? ( podstawowa - tak to wydedukowałem ). No i jeszcze, pobrałem już wersje x64 z tego linku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Czy moge smialo go wyapalac na pendraku i podejmowac instalacje ? Edytowane 9 Października 2015 przez razor1995 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Klucz jest jeden do jednej kopii windows!! Musisz kupić dla siebie drugi klucz. Lub w celach "doświadczalnych" użyć KMSPico. Pobrałeś dobrą wersję windows. Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 No wiadomo tylko w celach doświadczalnych, jak zawsze Czyli najpierw wypalic > zainstalowc >pobrac ten program i aktywowac ? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Dobrze "kombinujesz" Tak. Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Ok zainstalowałem . Tylko chyba zrobiłem zle bo nie formatowałem żadnych partycji i mam dwa systemy można jakoś usunąć stary czy trzeba formatować wszystko ? zostanie mi wtedy partycja na której jest wyodrębniony dysk ratunkowy ? No i czy koniecznie trzeba aktywować system ? czy może się obejść bez tego ? Pozdrawiam Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Póki co zostaw sobie dwa systemy. Może za kilka godzin 8 tak cię wk..wi że ją usuniesz Bez aktywacji będzie się co godzina odzywała żebyś ją aktywował Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 W sumie racja ale myśle , że nie A mam jeszcze pytanie czy da sie wgrać tylko samo oprogramowanie do klawiszy funkcyjnych typu fn + cos tam bez wgrywania całego softu od Samsunga ? Tzn czy wystarczy pobrać samo oprogramowanie i tyle ? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Możesz instalować tylko potrzebne oprogramowanie. Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Czy dobrze widze ze ten program KMSPico jest płatny ? Czy możesz mi go podlinkowac ? #dobra mam wcześniej pobierałem jakiś szit. Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 Czy moze byc tak ze komputer traci na wydajnosci (np w grach) przez to ze sa 2 systemy zainstalowane czy poprstu sprzet nie wytrzymuje ? Cytuj
Gość sniperelitev2 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Jak koledzy mówili. Klucz działa tylko z oryginalna wersja systemu. 8.1 Aktywuje się kluczem telefonicznym ( tym wygenerowanym w procesie aktywacji Windows 8 !! ) Wpisuje sie go podczas aktywacji elektronicznej 8.1 Natomiast instalujac 8.1 używamy dowolnego klucza 8.1 8 Instalujemy kluczem z biosu ( laptopy ) aktywacja telefoniczna i po problemie:) tym kluczem 7 Możemy aktywować przez neta lub tele. Dla oryginalnych windows ja stosuję i zalecam kopię Aktywacji programem: Advanced Tokens Manager , Dodam że trzeba mieć wszystkie sterowniki zainstalowane. Trzy kliknięcia i system 8 po aktywacji tele czy 8.1 czy 7 zostaje przywrócona aktywacja tak jakbyśmy robili to za 1 razem..... Wszystko przetestowałem. Po co dzwonić co format i kase marnować???? Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Gratuluje koledze spostrzegawczości i umiejętności sledzania tematu ze zrozumieniem. J.....y nabijacz postów Mr.T: Narazie ci daruje rozumiem nerwy ale to nie zwalnia od kultury Cytuj
nemo1960 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Czy moze byc tak ze komputer traci na wydajnosci (np w grach) przez to ze sa 2 systemy zainstalowane czy poprstu sprzet nie wytrzymuje ? O to pytanie chodzi? Wg. mnie to nie ma znaczenia ile masz systemów na dysku. Wydajność zależy przede wszystkim od sprzętu. Zainstalowanych aplikacji np. trzy antywirusy Edit. "J....y nabijacz postów" A kolega też powinien posługiwać mniej potocznym językiem Edytowane 13 Października 2014 przez Mr.T Cytuj
Wojti_2 Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 W takim razie jak moge powrocić do 7 . Chce zobaczyc czy na niej też sa takie spadki. Patrzylem juz ale nie pokazuje ze mam zainstalowane 2 systemy, nie moge tez uzyc zadnych narzedzi zeby przywrocic system. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Oj wydaje mi się że w twoim wypadku będzie lepiej jak zainstalujesz sobie windows 7. Poczynisz obserwacje jak zachowuje się "7" A następnie zainstaluj sobie następny system będziesz miał bezpośrednie porównanie jaki system będzie Tobie na Twoim sprzęcie odpowiadał Edit. Oczywiście instaluj systemy na czystą sformatowaną partycję będziesz miał pewność że nic na dysku nie będzie miało wpływu na system Edytowane 14 Października 2014 przez nemo1960 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi