Skocz do zawartości

Modyfikacja telefonu Sony Xperia U

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie posiadam telefon Sony Xperia U i chodzi mi o to jak zainstalować recovery i jak zrootować ten telefon oraz zainstalować jakiś inny ROM. Jak byk ktoś wiedział jak to zrobić i dokładnie to opisać to bardzo dziękuje.

Opublikowano

dużo znajdziesz tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jesli cos bedzie bo nie sprawdzałem i na xda ale tam juz po angielsku

edycja , no jasne ze mają dział [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i tu masz dział z xda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to co znajdziesz na xda najprawdopodobniej znajdziesz na android.com,pl :)

Opublikowano

u siebie na telefonie mam port slima i Tobie tez bym polecił pomysleć o tym . Mając recovery mozesz sobie do woli testowac . Robic kopie i dalej testować ,coś nie zadziała przywracasz kopie i po krzyku .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Odsyłam tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zachęcam do pisania tam :) Masz tam odpowienie tematy i działy + wszystko opisane co CI się moze przydać :)

Opublikowano

u siebie na telefonie mam port slima i Tobie tez bym polecił pomysleć o tym . Mając recovery mozesz sobie do woli testowac . Robic kopie i dalej testować ,coś nie zadziała przywracasz kopie i po krzyku .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

CM nadpisuje recovery przeciez :P

Opublikowano

Sam posiadam XU, leży już sobie nieużywana bo kupiłem nowy telefon i powiem, że wszystkie romu na CM nie są do końca dopracowane. Najlepiej latał mi portowany z Xperii P JB 4.1.2 od Pipi14

Opublikowano

Mówisz? To jakim cuden Portowany 4.1.2 z Xperii P na U działa bez zarzutu z wszystkimi opcjami? Dlaczego CyangogenMod 10.2 działa bez zarzutów z wszystkimi opcjami na Neo V? Jak nie wiesz to nie gadaj głupot...

Opublikowano

mody na bazie oficjalnych romów do danego modelu to inna bajka, ale tez mały zysk ;) why? bo mają w sobie sporo syfu tylko zamiast producenckiego to maja pełno syfu autorskiego, no i jedna uwaga... wgrywanie przez SD ma kilka wad ;) to jak mod XP, zamiast odchudzi soft by był szybszy i lepiej zoptymalizowany dodają pełno .śmieciowego cudactwa z "gościami" wiec de fakto znowu NIC nie zyskaliśmy :P a mozna było zaktualizować soft, root, wywalić smiecie oczyścić partycje w fonie i wgrac lauchera na to samo wyjdzie ale mniej obciaży cpu i ram :P

Opublikowano

No dobra, ale L7 II ma wsparcie producenta większe i dostał KK, a Xperie mają zamknięte źródła z tego, co kiedyś z devem gadałem i nie można zrobić tak, żeby wszystko perfekcyjnie działało... Ale liczy się to, że Xperie mają bardzo dobre wsparcie developerskie...

Opublikowano

tak było burknięcie i nic ale naprawiłem już posiedziałem troche poczytałem i zrobiłem programem flashtool wgrałem stockowego androida a teraz roma z androidem 4.1.2 i działa bardzo dobrze