mateusz73 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Witam mam pytanie posiadam telefon Sony Xperia U i chodzi mi o to jak zainstalować recovery i jak zrootować ten telefon oraz zainstalować jakiś inny ROM. Jak byk ktoś wiedział jak to zrobić i dokładnie to opisać to bardzo dziękuje. Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 masz aktualizacje do androida 4.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pote root i wywal zbedne smieciowe aplikacje Cytuj
mateusz73 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Tak tam jest najnowszy android wgrany. A jak tego roota zrobic teraz? Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 dużo znajdziesz tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jesli cos bedzie bo nie sprawdzałem i na xda ale tam juz po angielsku edycja , no jasne ze mają dział [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tu masz dział z xda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to co znajdziesz na xda najprawdopodobniej znajdziesz na android.com,pl Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 tylko jaki sens? lauchera wrzucić i masz to samo ale pewnosc ze all działa a nie co 5 rzecz Cytuj
mateusz73 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 miałem już dużo launcherów ale mi chodzi o zmianę całego systemu na coś innego lepszego Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 bez wsparcia producenta to kicha Cytuj
mateusz73 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 a da się chociaż coś wgrać na ten telefon coś innego Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 u siebie na telefonie mam port slima i Tobie tez bym polecił pomysleć o tym . Mając recovery mozesz sobie do woli testowac . Robic kopie i dalej testować ,coś nie zadziała przywracasz kopie i po krzyku .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
oldas Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Odsyłam tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zachęcam do pisania tam Masz tam odpowienie tematy i działy + wszystko opisane co CI się moze przydać Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 u siebie na telefonie mam port slima i Tobie tez bym polecił pomysleć o tym . Mając recovery mozesz sobie do woli testowac . Robic kopie i dalej testować ,coś nie zadziała przywracasz kopie i po krzyku .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] CM nadpisuje recovery przeciez Cytuj
muf18 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Po pierwsze to odblokuj bootloader, następnie rób jak jest na forum android. Macie CMa11, AOSP od kopy jest romów na XU. Cytuj
oldas Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Sam posiadam XU, leży już sobie nieużywana bo kupiłem nowy telefon i powiem, że wszystkie romu na CM nie są do końca dopracowane. Najlepiej latał mi portowany z Xperii P JB 4.1.2 od Pipi14 Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 bo żaden mod przerabiany na sofcie nie oficjalnym pod dany model nie bedzie działał prawidłowo NIGDY to MITY dla laików... Cytuj
oldas Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Mówisz? To jakim cuden Portowany 4.1.2 z Xperii P na U działa bez zarzutu z wszystkimi opcjami? Dlaczego CyangogenMod 10.2 działa bez zarzutów z wszystkimi opcjami na Neo V? Jak nie wiesz to nie gadaj głupot... Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 bo to bliżniaczy model tylko buda inna, to jak rom z p710 na p715 i odwrotnie..działac działa ale sa pewne rzeczy które je odróżnia...jak dual sim Cytuj
oldas Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 A jak ustosunkujesz się o romach które są kompilowane ze źródeł i wszystko na nich działa jak należy ? Dalej powiesz, że to mit i na pewno nie działa to prawidłowo ? Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 mody na bazie oficjalnych romów do danego modelu to inna bajka, ale tez mały zysk why? bo mają w sobie sporo syfu tylko zamiast producenckiego to maja pełno syfu autorskiego, no i jedna uwaga... wgrywanie przez SD ma kilka wad to jak mod XP, zamiast odchudzi soft by był szybszy i lepiej zoptymalizowany dodają pełno .śmieciowego cudactwa z "gościami" wiec de fakto znowu NIC nie zyskaliśmy a mozna było zaktualizować soft, root, wywalić smiecie oczyścić partycje w fonie i wgrac lauchera na to samo wyjdzie ale mniej obciaży cpu i ram Cytuj
mateusz73 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Udało się zrootować i wgrac recovery w telefonie. Telefon zrootowałem programem vroot a recovery cwm mam i wszystko działa dobrze Cytuj
br4kus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Polecam togo CyanogenMod`a 11: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Not working:A2DPFM radioOMX bugged Cytuj
br4kus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Norma w KitKacie dla Xperii z STE Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 norma? czyli KK dla p710 i all działa to nie ejst normą? norma to system na którym all działa a nie "połowa" rzeczy Cytuj
br4kus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 No dobra, ale L7 II ma wsparcie producenta większe i dostał KK, a Xperie mają zamknięte źródła z tego, co kiedyś z devem gadałem i nie można zrobić tak, żeby wszystko perfekcyjnie działało... Ale liczy się to, że Xperie mają bardzo dobre wsparcie developerskie... Cytuj
provectus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 nawet wersja z P715 na P710 działa idealnie tylko ze masz w wstążce dual sim Cytuj
br4kus Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 No dobra ale te fony to praktycznie blizniaki... Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
mateusz73 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Odnawiam temat potrzebuje pomocy wgrałem roma MIUI i jest problem ponieważ odpalam telefon jest burknięcie i nic a za 2 sekundy znowu go włącze i to samo czy można to jakoś naprawić? Cytuj
br4kus Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Jakie 'burknięcie'?? wibracja? Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
mateusz73 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 tak było burknięcie i nic ale naprawiłem już posiedziałem troche poczytałem i zrobiłem programem flashtool wgrałem stockowego androida a teraz roma z androidem 4.1.2 i działa bardzo dobrze Cytuj
muf18 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Wgraj jakiegos stocka podrasowanego, a jak nie to od razu wal w kitkata, bo inaczej nie warto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi