LeoRojas Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Chcialem zasiegnac porady dotyczacej ten anteny czy warto kupowac i czy ktos z was to testował. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Powiem tak - jeśli masz możliwość montażu "klasycznej" anteny (talerza), to bierz talerz. Jeśli nie - np. zarządca budynku nie pozwala na montaż klasycznej anteny, można kombinować z anteną panelową, jednak z tego, co wiem odbierają one słabiej od talerza, są też bardziej wrażliwe na złą pogodę. Taka antena nie ma klasycznego konwertera, jest poniekąd wbudowany w tym panelu - co za tym idzie sama powierzchnia odbioru sygnału jest dużo mniejsza. Oczywiście też trzeba ustawiać ją dokładniej niż talerz, żeby mieć stabilny odbiór. Poczytaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LeoRojas Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Głownie chodzi mi o to zeby była mała a mocna żeby nie przysłaniała widoku z okna bo moge ja tylko zamontowac na barierce balkonu Cytuj
Gość Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 W prawdzie nie używałem takiej anteny ,ale z tego co wyczytałem to kiepski pomysł ( za słaba i droga ) na nasze warunki to 90 -ka żeby dobrze " zbierała " HD i 4K . Tak jak piszesz barierka balkonowa to ja też tak mam , uchwyt idzie tak dopasować że czasza wystaje 1/3 nad barierkę i nie zasłania okna i jesteś pewny że będzie to dobrze działało. Cytuj
LeoRojas Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Ok a czytałem na necie ze lepiej łapie niz zwykła chyba ze to chwyt marketingowy pisalo ze ta panelowa zbiera 95 procent w poruwnaniu do zwyklej co zbiera 70 procent Cytuj
Gość Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 Wiesz na płocie też pisało kiedyś D.....pa a potem drzazgi trzeba było wyciągać . Wierz mi chociaż z tym nowym wynalazkiem nie mam doświadczenia to już z tym " starym " tak i to bardzo dobrze. Musisz brać sporo czynników pod uwagę i nie iść na łatwiznę i " szkłem czterech liter wycierać " bo zemści się to potem na Tobie i dwa razy stracisz. Czasza , konwerter , przewody muszą być dobrej ( bardzo dobrej ) jakości , dekoder w miarę możliwości finansowych też ( nie opłaca się na tym oszczędzać , na pewno taka inwestycja się zwraca biorąc " inne czynniki " pod uwagę ) , jak masz to wszystko dobrze spięte to masz w 99% pewność że to będzie działało tak jak powinno. Musisz myśleć przyszłościowo ( żeby w razie czego nie ponosić kosztów niepotrzebnie ) i np. konwerter wybrać Quad lub inny według potrzeb ? , dekoder jeżeli kupujesz to tylko na linuksie inne wynalazki nie brał bym pod uwagę itd... , wszystko zależy na co ,po co itd... , oczywiście nie ma co szaleć z kasą , ale z doświadczenia wiem że chytry dwa razy traci !. Musisz to wszystko " przetrawić " na spokojnie , na spokojnie i podjąć konkretną decyzję najlepiej odpowiadającą Tobie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi