fandango Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam, Od kilku dni borykam się z problemem że mój windows 8.1 zawiesza się na ekranie logowania, pojawia się pole na hasło ale nie można nic wpisać ikonki również nie działają tylko się podświetlają, urządzenia nie da się wyłączyć. Jako że jest to acer, spróbowałem kombinacji alt + F10 i podjąłem się najpierw próby odświeżenia komputera po przez funkcję rozwiązywania problemów, odświeżenie komputera zakończyło się nie powodzeniem ponieważ dysk jest zablokowany. Stwierdziłem że skoro odświeżanie nie pomaga to spróbowałem wykonać reset do stanu początkowego który również zakończył się nie powodzeniem, wyświetla się komunikat "Nie można zrestartować do ustawień startowych ponieważ brak wymaganej partycji" Przy partycjach nic nie było grzebane wszystko jest tak jak poprzednio więc nie rozumie powyższych komunikatów. Na koniec stwierdziłem że zainstaluje na nowo system, pobrałem ze strony Microsoftu aplikacje do pobierania windows'a 8 ale po wpisaniu kodu produktu pojawia mi się komunikat "nie można używać tego klucza produktu do instalowania detalicznej wersji windows 8" I tutaj moje pomysły na rozwiązanie tego problemu się zakończyły, mam jednak nadzieję ze użytkownicy forum mają jakieś inne pomysły za które z góry dziękuje. Cytuj
provectus Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 wyciagnij klucz i zrob kopie aktywacji potem sprawdź jaka masz wersje wgraj taka przez format, wgraj kopie licencji i wsio lata nastepnie odwiedził strone producenta i pobrał sterowniki DEDYKOWANE, lub oddaj na gwarancje zrobia ci to Cytuj
fandango Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 wyciagnij klucz i zrob kopie aktywacji potem sprawdź jaka masz wersje wgraj taka przez format, wgraj kopie licencji i wsio lata nastepnie odwiedził strone producenta i pobrał sterowniki DEDYKOWANE, lub oddaj na gwarancje zrobia ci to Dzięki, zrobiłem według instrukcji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jednak nie wiem jak sprawdzić jaką mam dokładną wersje windows'a mam tylko info windows 8 64 bit Cytuj
nemo1960 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jeśli masz: tylko info windows 8 64 bit To jest to wersja tzw. "Core" czyli wersja przeznaczona dla użytkowników indywidualnych (nie pro, nie enterprise) Cytuj
fandango Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Czyli krótko mówiąć pobieram z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersje Windows 8 - Pro/Core x64 i po instalacji aktywuje ją Advanced Token Manager Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi