dave1 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Witam, postanowiłem trochę tchnąć życia w stary laptop i wymieniłem procesor, ramy i dysk tym laptopie. Aktualnie mam core duo i8100 3gb ram oraz 160 dysk HDD. Postanowiłem spróbować wgrać win 10 i pojawił się problem przy otworzeniu fb i powiedzmy laptopa zwiększa się temperatura do + - 65 oraz zaczyna głosiej wiatrak chodzić nie wiem czy to Windows czy co Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Zastanów się czy tak stary laptop jest przystosowany do Win 10 oraz czy posiada jakiekolwiek sterowniki do Win 10. Win 7 jest tu szczytem marzeń. Swoją drogą procesor T8100 jest jeszcze zbyt słaby na dzisiejsze czasy, ale dużo mocniejszy od tego który prawdopodobnie tam był czyli jakiegoś Celerona M. 3GB RAM jednoznacznie wskazują na system 32-bitowy. Jakoś tam da się używać. Najważniejsze, że są sterowniki grafiki X3100 pod Win 7. Cytuj
dave1 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 14 minut temu, wiktorynek napisał: Zastanów się czy tak stary laptop jest przystosowany do Win 10 oraz czy posiada jakiekolwiek sterowniki do Win 10. Win 7 jest tu szczytem marzeń. Swoją drogą procesor T8100 jest jeszcze zbyt słaby na dzisiejsze czasy, ale dużo mocniejszy od tego który prawdopodobnie tam był czyli jakiegoś Celerona M. 3GB RAM jednoznacznie wskazują na system 32-bitowy. Jakoś tam da się używać. Najważniejsze, że są sterowniki grafiki X3100 pod Win 7. Czyli Windows 7 zostaje, a polecasz jakiś modyfikacje czy czysty??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi