xHSTx Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Cześć. Potrzebuję ustawić w biosie AHCI. Powinno się wchodzić przez zakładkę Advenced - jej u mnie nie ma (potrzebuję do instalacji mac). Szukałem w goglach ale jedyne co znalazłem to wchodzenie do biosu przez system co daje to samo jak przy starcie laptopa.. Laptop to hp 15 bs008nw Cytuj
razor1995 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Spróbuj zaktualizować BIOS. Jeśli po aktualizacji nie będzie, wypadałoby wgrać BIOS modowany.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk xHSTx lubi to Cytuj
xddd Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Jaki jest BIOS ? Bo wiem że do niektórych hp były specjalne kombinacje klawiszy lub zmodowane BIOSy Cytuj
xHSTx Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Spróbuję , właśnie widzę na stronie HP że jest aktualizacja BIOS'u. Cytuj
xddd Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
xHSTx Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 4 minuty temu, xddd napisał: Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka ani 1 ani 2 sposób nie działa. Jedyne co to 1 sposób zacina i wychodzi z biosu. Tak samo aktualizacja - nic nie pomogła. @razor1995 Jest jakiś inny sposób aby przełączyć? Tylko tego brakuje aby zainstalować mac'a. A modowanie raczej nie wchodzi w gre bo laptop ma jeszcze gwarancję 2 lata - chyba że to nie łamię zasady gwarancji. Cytuj
xddd Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 AHCI powinno być ciągle włączone xHSTx lubi to Cytuj
xHSTx Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Wiem , i jednak ten błąd na pewno nie przez to wyskakuje - dałem do instalki kexta dla mobo bez ahci i dalej to samo więc nie muszę grzebać już w biosie - Bo uefi tak samo jest włączone cały czas.. Dzięki za pomoc z bios'em. Z biosem jak i mac daje sobie spokój.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi