Marcys Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam, Mam laptopa z oryginalnie wgranym Windowsem 8 Core 64bit pełnym jakiś Programów Cyberlink i zainstalowany tak, że nie da się pracować. Gdy ściągnę odpowiedni obraz systemu z tego forum i go zainstaluję, system sam się aktywuje? I czy muszę pobrać .iso Windows 8 czy mogę od razu 8.1? Cytuj
Gość gpupdate Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jeżeli użyjesz obrazu Windows 8 (Core/PRO) z tego forum to tak, system podczas instalacji wyciągnie automatycznie klucz zapisany w firmware i potem się aktywuje. Możesz też skorzystać z drugiej opcji czyli wykorzystać obraz Windows 8.1 update 1, ale wtedy podczas instalacji musisz użyć klucza od MS (jest podany na forum), a po zainstalowaniu systemu zmienić go na własny i system też się aktywuje. Ja przetestowałem oba warianty na moim lapku i działają bez zarzutu. Cytuj
podlos Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Możesz też pobrać wersję Pro - oryginalną z forum czyli tą pl_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4048328.iso nagrać np na pendrive za pomocą rufusa i zainstalować. Mam klucze do aktywacji 8.1 Pro online więc system będzie aktywowany dożywotnio (ale nie wiem jak długo podziałają więc radze się śpieszyć), więcej info na PW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi