dale918918 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 Cześć! Przychodzę z problemem lapka Acer Aspire V3-771G (16GB Ram , SSD+HHD , i7-3632QM , GT 730M). System: Windows 7 Professional N (no-mod) Od niedawna temperatury na GPU zaczęły skakać do takiego stopnia, gdzie komputer sam z siebie się wyłącza. SMART'y dysków są czyste. W komputerze po tym incydencie wymieniłem pastę oraz termopady, oraz wyczyściłem radiatory z wentylatorem. Niestety żadnych rezultatów to nie przyniosło, a jedyne co się dzieje na chwilę obecną to że peaki temperatur są większe niż wcześniej. Wcześniej tego nie było, podejrzewam uszkodzenie GPU, lecz może równie dobrze być to coś z systemem. Próbowałem komputer odpalić na linuxie oraz innym dysku. Na dysku z Win 7 Professional od sromotnika, pokazuje stałe 81 stopni, pomimo że radiatory są zimne/ledwo ciepłe. Wszystkie screeny podrzucam pod imgura, z powodu takiego że nie wszystko mi się tutaj zmieści. Link - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 2 godziny temu, dale918918 napisał: pokazuje stałe 81 stopni, pomimo że radiatory są zimne/ledwo ciepłe Uszkodzony czujnik lub układ chłodzenia. Sprawdź czy radiator karty graficznej dobrze dolega - mógł wyrwać się kołek z płyty lub rozszczelniła się rurka cieplna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi