Astes Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Jaki system zaproponujecie (laptop głównie do rozrywki). Obecnie pracuję na JG SEVEN, ale format jest konieczny. Zastanawiam się win 8.1 czy win 10 i czysty, czy modyfikacja. Specyfikacja System operacyjny. Windows 8. Procesor główny (nazwa) Intel Core i7-4700MQ. Karta graficzna. nVidia GeForce GT 755M 2GB. Wyświetlacz (przekątna) 15,6 cale/cali. Pamięć RAM. 8 GB. SSD Adata 480GB SU650 SATA3 Dysk twardy. HDD 1000 GB.
jarexpol Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Losie, każdy system na tym pójdzie, musisz się zastanowić w jakie gry będziesz chciał zagrać.
Astes Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 To, że każdy pójdzie, to ja wiem. Ja pytam, który wyciśnie najwięcej z tego lapka. I jeśli można, to jeszcze zapytam o przeglądarkę. Używam Opery, ale bywa, że przy 2,3 zakładkach ma kilkanaście otwartych procesów i trochę muli.
jarexpol Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 32 minuty temu, Astes napisał: Używam Opery, ale bywa, że przy 2,3 zakładkach ma kilkanaście otwartych procesów i trochę muli. No to już wiesz że system trzeba przeinstalować, ja nie polecam Win 10 od wersji powyżej 1809. Zobacz ten: Do tego skrypt @mts. I system zasuwa aż miło. Pamiętaj że mody mają dużo po usuwane. Astes lubi to
moszter Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 w wersji Pro Full. Astes lubi to
Nieobecny Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 3 godziny temu, Astes napisał: Ja pytam, który wyciśnie najwięcej z tego lapka. Żaden system nie przyspieszy ci laptopa. Chcesz szybciej, to wymień procesor na mocniejszy np i7 4800MQ oraz pamięci RAM na 16GB DDR3L 1600MHz CL9. Masz co prawda dysk SSD, ale to jeden z najsłabszych modeli na rynku. W obecnej czy zmodyfikowanej konfiguracji laptop obsłuży każdy system od Win 7 do Win 10. Instaluj co ci najbardziej odpowiada. Astes lubi to
Astes Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 2 godziny temu, wiktorynek napisał: Masz co prawda dysk SSD, ale to jeden z najsłabszych modeli na rynku. RAM przewidziany do modernizacji. Jaki dysk SSD proponujesz (do 512 GB)
Nieobecny Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Najlepszy RAM kupisz teraz najtaniej w Komputronik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cena jest naprawdę atrakcyjna. Najlepszy i jedyny dostępny jako nowy na rynku dysk SSD MLC SATA III to Samsung 860 Pro, ale jest drogi i nie wart kupowania do tego laptopa. Dodatkowo nie odczujesz różnicy w przypadku innym niż zapis dużych plików. Ewentualnie mogę zaproponować używane dyski: - Samsung 860 Pro - Samsung 850 Pro - Crucial M550 - Micron M550 - Plextor M6 Pro To są najlepsze, najtrwalsze i najszybsze dyski SSD SATA III na kościach MLC jakie kiedykolwiek powstały. Lepszych już nie będzie. Astes lubi to
Rekomendowane odpowiedzi