toja9704 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Wszedłem w posiadanie, drogą wymiany, komputera Dell OptiPlex 7010 w obudowie sff. Specyfikacja tutaj, na końcu PDF-a: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chcę z niego zrobić maszynę pod telewizor. W tej chwili jest tam procesor Intel Pentium G630. Chciałem wymienić procesor na i5, któryś z rodziny Ive Bridge. Nie zależy mi nawet szczególnie na wydajności. Zasadniczo wszystkie dadzą radę. Skupiam się na zużyciu prądu. Generalnie wszystkie od 3330 do 3470 są w podobnej cenie. Który wybrać? TDP to samo, ale zauważyłem coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdzie 3450 ma dużo niższe typowe zużycie prądu. Brać sobie to do bani? Czy raczej coś się im poj...ło? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Jedyna różnica między nimi, to 100MHz taktowania. W prądzie wyniesie to całą 1 złotówkę na rok albo mniej. Cytuj
toja9704 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 2 godziny temu, wiktorynek napisał: W prądzie wyniesie to całą 1 złotówkę na rok albo mniej. No dobra... A jakby poniosła mnie fantazja. To tu też?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytanie drugie. Brać pod uwagę kastraty z końcówkami "S" "T" "P"? Czy płyta może nie obsłużyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi