Skocz do zawartości

Jak dodać sklep Microsoft do win 10 enterprise LTSC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkałem się z artykułem jak przywrócić usunięty sklep Microsoft, spotkałem się również z osobami, które dodają sklep do systemu LTSC

Jak to jest naprawdę z tym sklepem? kiedy można go dodać a kiedy nie i do systemów  LTSB/LTSC

Opublikowano
12 godzin temu, zbigniew59 napisał:

LTSC nie jest przeznaczony dla tych co potrzebują sklepu. Dla nich są inne wersje systemu i niech z nich korzystają jeśli potrzebują sklepu. Dodawanie sklepu do ltsc to sztuka dla sztuki i dziwna fanaberia.

To kłóci sie z samą ideą tego systemu.

Potrafię sobie odinstalować sklep, tylko po co jeśli chcę ltsc?

W dniu 18.01.2020 o 18:12, kamiloxf napisał:

sklep w LTSC psuje całą filozofie wydania bez sklepowego 

W dniu 30.10.2019 o 16:29, Widzior napisał:

Ludzie, wytłumaczcie mi, bo naprawdę nie rozumiem, dlaczego wy z uporem maniaka robicie wszystko na odwrót i chcecie zmieniać coś, co zostało celowo zrobione inaczej? Przy każdym modzie LTSB i LTSC są dziesiątki postów, jak doinstalować sklep i inne gunwa, które w tym systemie zostały celowo usunięte. No centralnie nie kapuję.

W dniu 30.10.2019 o 19:00, wiktorynek napisał:

Osobiście uważam, że posty z pytaniem o Sklep, Cortanę, Edge, Metro i apki w przypadku tematów dotyczących systemów LTSB i LTSC powinny być usuwane, a autor powinien otrzymywać ostrzeżenie.

Przyłączam się do postu kolegi @Widzior: po jaką cholerę jeden baran z drugim instaluje system bez tych komponentów, a potem pyta o możliwość ich instalacji??? Po to Microsoft je usunął, żeby ich nie było! Jak ktoś chce Sklep i inne bzdety niech instaluje zwykły system. To powinno być karalne i przewidziane przez Kodeks Karny.

Chciałem napisać coś od siebie, ale po znalezieniu zacytowanych wypowiedzi stwierdzam, że nie wniosę nic więcej do tematu. Kwestia dodania sklepu do LTSB/LTSC (nawet jeśli możliwa) zaniża poziom kontentu forum, dlatego proszę o zgłaszanie takich tematów/postów zanim dany wątek wypełni się zbędnymi wypowiedziami. Nie chodzi mi o ostrzeżenia i kary, tylko o usuwanie shitu i uświadamianie zainteresowanych, że temat dodania sklepu do LTSB/LTSC ma taką samą wartość co  "One man, one jar".

Opublikowano
6 minut temu, P1O napisał:

dlatego proszę o zgłaszanie takich tematów/postów zanim dany wątek wypełni się zbędnymi wypowiedziami.

Ależ gorliwie będę spełniał powyższe zalecenie...

Obiecuję. :)

PS: A i "złota łopata".:E

Opublikowano

A może niektórzy potrzebują wersji LTSC żeby mieć poprawki windows update ze stabilnego kanału aktualizacji. A sklep muszą mieć bo akurat jakaś potrzebna aplikacja jest tylko tam dostępna np Lenovo Vantage na laptopy.

Opublikowano

Google się kłania - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A i tak po instalacji może byc wiele problemów - jak wiadomo każdy komponent windowsa ma wiele zależności od innych komponentów, a skoro microsoft usunął sklep to także wiele innych komponentów usunął - zmodyfikował - by system działał. Więc instalacja go może prowadzić do innych problemów.