Arai Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Jak w tytule , od niedawna pykam sobie w NFS Heat i problem wystepuje taki , ze podczas grania , generalnie zauwazylem , kiedy jest noc w grze to wtedy potrafi po jakims czasie wylaczyc mi PC , tak jakby odciecie prądu na chwile i zaraz sie znow uruchamia . Procek I7 8700K poczatkowo podkrecony na 4.9 przy napieciu 1,355 GTX 1080 Gigabyte Plyta z370 Msi Tomahowk Zasilacz Zasilacz SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W PC nie mam tez od dzis , troche juz dziala w tej konfiguracji i caly czas bylo ok , moze fakt nie gram w jakies wymagajace tytuly . To co probowalem zrobic to wrocilem do stock taktowania ramu bo tez byl podkrecony na 3200 mhz z 3000mhz , objaw nadal powracal , nastepnie zrzuclem taktowanie procesora na 4,8 przy napieciu 1,28 , nadal to samo , wrocilem do full stock i na razie jest ok , natomiast nie gralem juz zbyt dlugo w tej konfiguracji . Wchodzilem jeszcze na strony z kalkulatorem gdzie mozna oliczyc ile wat moga ciagnac takie podzespoly i wychodzi ze 350w , wiec zasilacz ma jescze zapas teoretycznie , kupiony 3 lata temu , co waszym zdaniem moze byc problemem ? Slaby zasilacz czy Ta gra tak ma ? czy zasilacz sie juz konczy i daje znaki ? Zapomnialem dopisac ze caly czas mam podglad z Afterburnera na temp i uzycie gpu i cpu i temp przy takcie 4,9 byly w okolicach 50 stopni , karta 65 okolo , chlodzenie jakie mam to bequiet silentloop 280mm Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wskaże ci winnego - Zasilacz SilentiumPC, i zaraz się tu zleci masa znaffcuff, że co ja chcę od zasilaczy SilentiumPC, ale ja wiem swoje. I druga sprawa - nie patrz na temperatury i użycie, tylko na napięcia, najlepiej byłoby mierzyć miernikiem, ale od biedy można programowo. Cytuj
Arai Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wskaże ci winnego - Zasilacz SilentiumPC, i zaraz się tu zleci masa znaffcuff, że co ja chcę od zasilaczy SilentiumPC, ale ja wiem swoje. I druga sprawa - nie patrz na temperatury i użycie, tylko na napięcia, najlepiej byłoby mierzyć miernikiem, ale od biedy można programowo.Mówisz że wcale takie dobre nie są spc? A co w takim razie warto wziąć? Myślę by kupić coś 750w okolice 500 zł Jeszcze dziś będę testować z powrotem na 4.9 Zmieniłem w windowsie tryb energii na wysoka wydajność, może coś to da Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Było trochę testów zasilaczy SPC, nawet tych z wyższej półki, i one wyglądają ładnie tylko na papierku, bo realnie pod bardzo dużym obciążeniem mają takie tętnienia, że czasem powodują resety kompa na bardziej czułych płytach głównych. Jak chcesz dobry, markowy zasilacz, to kup topowego SeaSonic'a. Zasilacz powinno się dobierać tak, żeby pracował na 50% mocy, wtedy ma najlepszą sprawność energetyczną. Na twoim miejscu brałbym 650-700W, nie więcej. Cytuj
Arai Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2019 Było trochę testów zasilaczy SPC, nawet tych z wyższej półki, i one wyglądają ładnie tylko na papierku, bo realnie pod bardzo dużym obciążeniem mają takie tętnienia, że czasem powodują resety kompa na bardziej czułych płytach głównych. Jak chcesz dobry, markowy zasilacz, to kup topowego SeaSonic'a. Zasilacz powinno się dobierać tak, żeby pracował na 50% mocy, wtedy ma najlepszą sprawność energetyczną. Na twoim miejscu brałbym 650-700W, nie więcej.Kupiłem corsair 850w Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi