Skocz do zawartości

Kupno i5 7500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem  używanego procesora i5 7500(Allegro-cena 375zł bez boxowego chłodzenia,podobno 100% sprawny)

Mój obecny zestaw to :procesor intel Pentium G4600,3600MHz
                      mobo MSI B250M Pro-VDH
                      pamięćPatriot Memory 2400 C15 Series 2x 4GB
Komputer używany jest do office,multimediów,sporadycznie do starszych gier
Napisałem zastanawiam się gdyż mam wątpliwości co do słuszności zakupu
 Czy  wymiana G4600 na i5-7500 podniesie  jakoś odczuwalnie wydajność  tego komputera we  wspomnianym zastosowaniu

Może ktoś mi doradzi  czy zakup jest opłacalny 

Opublikowano
21 minut temu, Widzior napisał:

Nie odczujesz żadnej różnicy we wspomnianych zastosowaniach. Jak nie grasz w nowe gry, nie używasz zaawansowanych programów do obróbki zdjęć, muzyki, filmów, to nie ma sensu.

Też tak pomyślałem.Kusi mnie trochę ta cena .Rzadko kupuję używane podzespoły komputerowe.Czy 375zł za ten niby  w 100% sprawny procesor to dobra cenna  i czy warto kupować używki

Opublikowano
Godzinę temu, zibi505 napisał:

Czy 375zł za ten niby  w 100% sprawny procesor to dobra cenna  i czy warto kupować używki

Cena dobra, sam lukam za i5-6600/7500/7600 dla brata (ma i3-6100). Co do używek, to procesory (szczególnie te z zablokowanym mnożnikiem, czyli nie katowane w OC) i pamięci na ogół są w miarę bezpieczne do kupienia z drugiej ręki, szczególnie jak sprzedawca ma dobre opinie na allegro.