Skocz do zawartości

Jak zweryfikowac jaką mam wersje systemu Windows 8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupilem już kilka lat temu laptopa Toshibe z zainstalowanym Windowsem 8. Niestety nie posiadam naklejki z zadnym kluczem, ani wersja systemu jaki jest wgrany. Potrzebuje dowiedzieć sie jaki mam dokladnie wgrany Windows i jego SHA1, aby sciagnać ten sam obraz systemu ktory  bedzie pasowal do kluczu zapisanego w  BIOSIE. Juz zrobilem kilka prob w ciemno, ale podczas instalacji wyskakuje błąd ze klucz nie pasuje do tej wersji Windowsa.  Niestety nie posiadam partycji przywracania. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Zainstalowalem program i mam pytanie czy z tych informacji moge odczytac jaki dokladnie obraz Windowsa sciągnac :) Dziekuje za odpowiedz

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z Winver dowiedzialem sie ze jest to Windows 8, Wersja 6.2 (kompilacja 9200), ale nadal nie wiem jaki obraz mam  sciagnac z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], poniewaz nie znam SHA1

Opublikowano

pid

44 minuty temu, raidiii napisał:

zakupilem już kilka lat temu laptopa Toshibe z zainstalowanym Windowsem 8. Niestety nie posiadam naklejki z zadnym kluczem, ani wersja systemu jaki jest wgrany. Potrzebuje dowiedzieć sie jaki mam dokladnie wgrany Windows i jego SHA1, aby sciagnać ten sam obraz systemu ktory  bedzie pasowal do kluczu zapisanego w  BIOSIE. Juz zrobilem kilka prob w ciemno, ale podczas instalacji wyskakuje błąd ze klucz nie pasuje do tej wersji Windowsa.

Dla lapka Medion Akoya E1318T, który niedawno kupiłem w lombardzie, i który ma naklejkę Windows 8 bez seriala od spodu obudowy, i który miał wgranego Windowsa 10 (pewnie to był jakiś "ciepły") zainstalowałem Windows 8, wcześniej sprawdzając programami: ProduKey i Ultimate PID Checker

jaki był pierwotnie zainstalowany Windows.

Opublikowano

Pisze z Xubuntu 18.04 Live sorki za brak polskich liter. Mozna tez odczytac w Linuxie Live, tak jak teraz mam uruchomionego Xubuntu 18.04, metoda opisana 6 lat temu:

https://superuser.com/questions/637971/how-do-i-get-out-my-embedded-windows-8-key-from-a-linux-environment