raidiii Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam, zakupilem już kilka lat temu laptopa Toshibe z zainstalowanym Windowsem 8. Niestety nie posiadam naklejki z zadnym kluczem, ani wersja systemu jaki jest wgrany. Potrzebuje dowiedzieć sie jaki mam dokladnie wgrany Windows i jego SHA1, aby sciagnać ten sam obraz systemu ktory bedzie pasowal do kluczu zapisanego w BIOSIE. Juz zrobilem kilka prob w ciemno, ale podczas instalacji wyskakuje błąd ze klucz nie pasuje do tej wersji Windowsa. Niestety nie posiadam partycji przywracania. Pozdrawiam. Cytuj
stens Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 ppm na start "uruchom" lub klawisz Windows + R i wpisz "winver" Cytuj
raidiii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 Zainstalowalem program i mam pytanie czy z tych informacji moge odczytac jaki dokladnie obraz Windowsa sciągnac Dziekuje za odpowiedz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z Winver dowiedzialem sie ze jest to Windows 8, Wersja 6.2 (kompilacja 9200), ale nadal nie wiem jaki obraz mam sciagnac z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], poniewaz nie znam SHA1 Cytuj
raidiii Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 dzieki, nie bedzie problemow z oryginaloscia systemu i kluczem podczas instalacji ;)? Cytuj
remil Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 pid 44 minuty temu, raidiii napisał: zakupilem już kilka lat temu laptopa Toshibe z zainstalowanym Windowsem 8. Niestety nie posiadam naklejki z zadnym kluczem, ani wersja systemu jaki jest wgrany. Potrzebuje dowiedzieć sie jaki mam dokladnie wgrany Windows i jego SHA1, aby sciagnać ten sam obraz systemu ktory bedzie pasowal do kluczu zapisanego w BIOSIE. Juz zrobilem kilka prob w ciemno, ale podczas instalacji wyskakuje błąd ze klucz nie pasuje do tej wersji Windowsa. Dla lapka Medion Akoya E1318T, który niedawno kupiłem w lombardzie, i który ma naklejkę Windows 8 bez seriala od spodu obudowy, i który miał wgranego Windowsa 10 (pewnie to był jakiś "ciepły") zainstalowałem Windows 8, wcześniej sprawdzając programami: ProduKey i Ultimate PID Checker [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jaki był pierwotnie zainstalowany Windows. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
renatan Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 a dzis znalazłem maluszka OS Detect [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MadDragory Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 A tak po za tym. Zapodaj co to za Toshiba (np. inny laptop lenovo g50-30 ). Cytuj
remil Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Pisze z Xubuntu 18.04 Live sorki za brak polskich liter. Mozna tez odczytac w Linuxie Live, tak jak teraz mam uruchomionego Xubuntu 18.04, metoda opisana 6 lat temu: https://superuser.com/questions/637971/how-do-i-get-out-my-embedded-windows-8-key-from-a-linux-environment [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi