bartek1papa Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Witam, od paru dni mam problem, podczas grania w Wiedźmina 3 na gigabyte rx 570 gaming 4g dochodzi do artefaktów oraz nawet crashowania sterowników i restart komputera. Sterowniki przeinstalowalem i to samo. Co najlepsze podczas uderzenia (przypadkiem sprawdziłem) w biurku takie artefakty też się pojawiają. Karty wogóle nie podkręcałem itp. Co moge z tym zrobic? W linku film z tego co sie dzieje bo za duzy rozmiar i nie da sie w załaczniku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój PC: i3 9100f gigabyte rx 570 gaming 4g mobo: MSI H310M PRO-VD PLUS ram. hyperx 2x8gb 2444mhz zasilacz Vero L2 500W dysk SSD Goodram CX400 512gb Cytuj
razor1995 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Kartę kupiłeś nową czy używaną? Możliwe, że ma zimne luty pod układem (aczkolwiek intrygujące są artefakty po uderzeniu w biurko). Kabel na pewno dobrze podłączony? Trzyma pewnie? Karta stabilnie w slocie? Cytuj
nudzija Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 sprawdź na innym kablu czy będzie to samo tylko w tej grze ci się to dzieję? Cytuj
bartek1papa Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Tzn powiem tak , komputer zakupiłem w xkom jakis miesiąc temu,oni mi go składali bo wykupiłem usługe montażu, więc wszystko nowe. Wygląda na to że pewnie trzyma , aczkolwiek mógłbym ją jeszcze raz zamontowac, tylko że jestem troche zielony w tym i nie chce nic uszkodzic ;/ 6 minut temu, nudzija napisał: sprawdź na innym kablu czy będzie to samo na którym kablu? Cytuj
nudzija Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 @bartek1papa łączącym komputer z monitorem Cytuj
bartek1papa Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 4 minuty temu, nudzija napisał: @bartek1papa łączącym komputer z monitorem Kabel HDMI sprawny , sprawdziłem. Nie tylko w wiedzminie , rowniez w forza horizon 4 jak i fortnite. Cytuj
nudzija Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 @bartek1papa no to coś jest z kartą nie tak albo ze sterownikami Cytuj
bartek1papa Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Teraz, nudzija napisał: @bartek1papa no to coś jest z kartą nie tak albo ze sterownikami Zaraz spróbuje ponownie wyjac i wlozyc karte graficzna i zobacze co i jak Problem rozwiązany, winowajcą okazał sie ten kabel dla sprawdzenia jeszcze raz podmieniłem kabel na inny HDMI i teraz git , żadnych artefaktów itp. Naprawde ten kabel mógł powodowac takei artefakty a nawet i restarty? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi