robertj07 Posted November 3, 2019 Report Posted November 3, 2019 (edited) Witam Piszę do Was z zapytaniem bo za bardzo się nie znam .....a więc zainstalowałem linux mint-19.2-xfce-32bit na ACER extensa 5620z mam 2gb ram dysk 120gb (nie ssd) oraz procesor intel pentium dual core 1.73ghz Problem polega na tym,że przy starcie oprogramowania linux czas startu sięga nawet 5min 30sekund a to chyba za długo ??? dodam jeszcze że przy instalacji systemu linux nic specjalnego nie ustawiałem lecz wybrałem opcję instalowania ustawień domyślnych czyli wyczyszczenie dysku i zainstalowanie linux mint bez opcji ręcznego opcjonowania partycji... moje pytanie jako laik jak można przyspieszyć start tego systemu? Edited November 3, 2019 by robertj07 Quote
robertj07 Posted November 3, 2019 Author Report Posted November 3, 2019 a wiec wpisalem polecenie w konsole [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 Jaki tam masz dysk? Pokaż jego SMART, bo również może zdychać i spowalnia system. Quote
Recommended Posts