Skocz do zawartości

SSD i karta graficzna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać jaki dysk SSD, bylibyście w stanie mi polecić, pytam o poradę bo chciałbym nie kupić bubla ale wydać jak najmniej pieniędzy. 

Kolejną prośbą jest to, że szukam karty graficznej, też jeżeli dałoby radę we w miarę przystępnej cenie, aby gry typu ten nowy COD MW chodziły płynnie. Posiadam procesor Intel 3350p,  zasilacz Corsair VS 450W i płytę główną MSI B75MA-E33 Intel B75.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Poszukaj w postach  , dwa dni temu tematy były wałkowane  ,są podane   linki i odpowiedzi na Twoje pytanie.

Opublikowano
15 minut temu, woj_ani217 napisał:

Poszukaj w postach  , dwa dni temu tematy były wałkowane  ,są podane   linki i odpowiedzi na Twoje pytanie.

W sumie racja, przejrzałem teraz i znalazłem temat o dysku SSD. Mam pytanie, jak sprawdzić czy dany dysk, czyli np ten który był polecany: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] będzie można podłączyć i będzie pasował do mojego komputera?

Opublikowano

Jak każdy dysk SATA. Pobierz sobie po zakupie program Crucial Storage Executive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zainstaluj ten program na starym dysku, podłącz SSD do innego portu SATA i zrób Secure Erase tego Microna przed zainstalowaniem systemu.

Opublikowano

Śmiało   możesz kupować  , zastosuj się do porad i tu masz na wieczór za miast  piwa lekturę  

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
2 minuty temu, p4r150n napisał:

A jak z tą karta graficzna? co byście mogło polecić?

Tak jak Ci napisałem na początku.

Opublikowano
47 minut temu, woj_ani217 napisał:

Tak jak Ci napisałem na początku.

Właśnie szukam szukam i nie mogę znaleźć nic :( 

43 minuty temu, wiktorynek napisał:

Z kartą nie można zaszaleć ze względu na zasilacz, ale jak nie chcesz problemów i w miarę przyzwoitej cenie, to kup GTX1050(Ti).

Mógłbyś podesłać dokładnie którą? Bo tych GTX1050(Ti) jest kilka/kilkanaście a ja nie odróżniam co i jak. I pytanie jeszcze, jak zapatrywałbyś się na to, żeby kupić kartę graficzną używaną?

Opublikowano

Przede wszystkim ma mieć 2 wentylatory, odpuść sobie te z jednym, jak nie chcesz mieć suszarki w obudowie. Mam 1050ti windforce, ale ta jest tańsza i minimalnie gorsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
12 minut temu, wiktorynek napisał:

Możesz kupić używaną. Wybierz sobie coś na Allegro.

Znaczy no ja wiem, że mogę. Pytam bardziej w aspekcie tego, że panuje przekonanie, że używane to złe. Rozchodzi mi się o to, na co zwrócić uwagę podczas wyboru itp.

6 minut temu, Widzior napisał:

Przede wszystkim ma mieć 2 wentylatory, odpuść sobie te z jednym, jak nie chcesz mieć suszarki w obudowie. Mam 1050ti windforce, ale ta jest tańsza i minimalnie gorsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ta którą wysłałeś, będzie na 100% pasowała do reszty komputera? W sensie koledzy coś mówili, że jakieś wejścia zlącza trzeba posprawdzać itp.

Opublikowano

A jeżeli szukałbym już jakiejś karty z allegro, to czym się kierować podczas wyboru? Słyszałem, że te GTX1050 były brane jako koparki do bitcoinów czy coś takiego a nie chciałbym wejść na minę :(

Opublikowano
37 minut temu, wiktorynek napisał:

Pomyśl - GTX1050 na koparkę? - wielokrotnie za słabe.

Nie no coś gdzieś tak czytałem czy słyszałem. Nie wiem w sumie czy za słabe czy cuś, serio jestem w tematach komputera zielony :( 

Opublikowano

To, że jesteś zielony w temacie, to widzę jest najmniejszy problem, ty jesteś kompletnie niezdecydowany i męczysz temat od każdej możliwej strony. Z takim podejściem to nic nie kupisz. A do koparek to były używane przede wszystkim karty AMD, czyli Radeony, a z NVidii to od GTX 1060 w górę, i to tylko dlatego, że już Radeonów zabrakło.

Opublikowano
14 godzin temu, p4r150n napisał:

Zawsze tak mam przy kupowaniu czegoś bo masakryczny sknerus ze mnie, i powiem szczerze boję się troche kupować z allegro, a niestety średnio stoję z funduszami aktualnie.

Znasz takie przysłowia   ?  " szkłem  czterech liter nie wytrzesz  "  i  " chytry  dwa razy  traci "   wierz mi  że sprawdzają się  w życiu  i to z nawiązką .

Jest i  trzecie powiedzenie  że  " biednego  "  nie stać  na tandetę bo  doświadczy  na sto procent  tych dwóch  pierwszych   , no ale  decyzja zawsze należy do Ciebie.

Opublikowano

Kupiłem wczoraj to call of duty, jeżeli będzie chodzić w miarę znośnie to zakupię tylko dysk a jak okaże się, że dziala słabo to karta też pójdzie do wymiany. Chociaż szczerze to zastanawiam się, czy nie lepiej by było poczekać i uzbierać pieniądze na cały komputer.

Opublikowano
3 godziny temu, p4r150n napisał:

Kupiłem wczoraj to call of duty, jeżeli będzie chodzić w miarę znośnie to zakupię tylko dysk a jak okaże się, że dziala słabo to karta też pójdzie do wymiany. Chociaż szczerze to zastanawiam się, czy nie lepiej by było poczekać i uzbierać pieniądze na cały komputer.

To kupisz później nowe mobo/cpu i ram. A do tej konfiguracji kup polecany GPU i tyle. Najbardziej opłacalny z nowych jest rx570. Jak masz mniej kasy to z używek polecam gtx960/970

Opublikowano
2 godziny temu, bison616 napisał:

To kupisz później nowe mobo/cpu i ram. A do tej konfiguracji kup polecany GPU i tyle. Najbardziej opłacalny z nowych jest rx570. Jak masz mniej kasy to z używek polecam gtx960/970

Ale jeżeli miałbym w miarę najbliższej przyszłości kupować cały komputer to szkoda mi będzie wydawać pieniądze na samą kartę bo w sumie przypuszczam, że nie ta gtx1050ti nie jest aż taka szałowa, żeby z niej skorzystać w następnym kompie.

Opublikowano
35 minut temu, wiktorynek napisał:

Szałowa może nie jest, ale można pograć i będzie pasować do nowego kompa. Zawsze można zmienić.

A dałbyś radę podesłać mi kilka dysków ssd z allegro? Bo z czego co czytałem, to cytuję "linki ktore wysylasz rozchodzą się jak świeże bułeczki" :)