p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Witam, chciałbym się zapytać jaki dysk SSD, bylibyście w stanie mi polecić, pytam o poradę bo chciałbym nie kupić bubla ale wydać jak najmniej pieniędzy. Kolejną prośbą jest to, że szukam karty graficznej, też jeżeli dałoby radę we w miarę przystępnej cenie, aby gry typu ten nowy COD MW chodziły płynnie. Posiadam procesor Intel 3350p, zasilacz Corsair VS 450W i płytę główną MSI B75MA-E33 Intel B75. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Poszukaj w postach , dwa dni temu tematy były wałkowane ,są podane linki i odpowiedzi na Twoje pytanie. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 15 minut temu, woj_ani217 napisał: Poszukaj w postach , dwa dni temu tematy były wałkowane ,są podane linki i odpowiedzi na Twoje pytanie. W sumie racja, przejrzałem teraz i znalazłem temat o dysku SSD. Mam pytanie, jak sprawdzić czy dany dysk, czyli np ten który był polecany: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] będzie można podłączyć i będzie pasował do mojego komputera? Cytuj
Gość Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A dlaczego by niby miał nie pasować ? , masz DX 474 z przed 30 lat ?. Będzie pasował na pewno . Cytuj
renatan Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 sprawdzisz jak kupisz mobo ma złacze SATA 3 więc będzie ok Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Jak każdy dysk SATA. Pobierz sobie po zakupie program Crucial Storage Executive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zainstaluj ten program na starym dysku, podłącz SSD do innego portu SATA i zrób Secure Erase tego Microna przed zainstalowaniem systemu. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 znaczy bo generalnie to ja jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o komputer, ja ledwo formata robię wiec wiecie jak to jest pytam bo nie chce pieniędzy w błoto wyrzucić. Cytuj
Gość Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Śmiało możesz kupować , zastosuj się do porad i tu masz na wieczór za miast piwa lekturę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A jak z tą karta graficzna? co byście mogło polecić? Cytuj
Gość Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 2 minuty temu, p4r150n napisał: A jak z tą karta graficzna? co byście mogło polecić? Tak jak Ci napisałem na początku. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Z kartą nie można zaszaleć ze względu na zasilacz, ale jak nie chcesz problemów i w miarę przyzwoitej cenie, to kup GTX1050(Ti). Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 47 minut temu, woj_ani217 napisał: Tak jak Ci napisałem na początku. Właśnie szukam szukam i nie mogę znaleźć nic 43 minuty temu, wiktorynek napisał: Z kartą nie można zaszaleć ze względu na zasilacz, ale jak nie chcesz problemów i w miarę przyzwoitej cenie, to kup GTX1050(Ti). Mógłbyś podesłać dokładnie którą? Bo tych GTX1050(Ti) jest kilka/kilkanaście a ja nie odróżniam co i jak. I pytanie jeszcze, jak zapatrywałbyś się na to, żeby kupić kartę graficzną używaną? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Możesz kupić używaną. Wybierz sobie coś na Allegro. Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Przede wszystkim ma mieć 2 wentylatory, odpuść sobie te z jednym, jak nie chcesz mieć suszarki w obudowie. Mam 1050ti windforce, ale ta jest tańsza i minimalnie gorsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 12 minut temu, wiktorynek napisał: Możesz kupić używaną. Wybierz sobie coś na Allegro. Znaczy no ja wiem, że mogę. Pytam bardziej w aspekcie tego, że panuje przekonanie, że używane to złe. Rozchodzi mi się o to, na co zwrócić uwagę podczas wyboru itp. 6 minut temu, Widzior napisał: Przede wszystkim ma mieć 2 wentylatory, odpuść sobie te z jednym, jak nie chcesz mieć suszarki w obudowie. Mam 1050ti windforce, ale ta jest tańsza i minimalnie gorsza - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ta którą wysłałeś, będzie na 100% pasowała do reszty komputera? W sensie koledzy coś mówili, że jakieś wejścia zlącza trzeba posprawdzać itp. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Hehehe... złącze monitora i karty musi pasować. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A jakie teoretycznie byłyby alternatywy z podobną mocą do tej GTX1050Ti? A i jeszcze mam pytanko, dlaczego nie inną kartę tylko max tą, w sensie co z tym zasilaczem jest nie tak? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 32 minuty temu, p4r150n napisał: alternatywy z podobną mocą do tej GTX1050Ti? GTX970 32 minuty temu, p4r150n napisał: co z tym zasilaczem jest nie tak Moc i ilość złączy 6-pin i 8-pin. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A jeżeli szukałbym już jakiejś karty z allegro, to czym się kierować podczas wyboru? Słyszałem, że te GTX1050 były brane jako koparki do bitcoinów czy coś takiego a nie chciałbym wejść na minę Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Pomyśl - GTX1050 na koparkę? - wielokrotnie za słabe. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 37 minut temu, wiktorynek napisał: Pomyśl - GTX1050 na koparkę? - wielokrotnie za słabe. Nie no coś gdzieś tak czytałem czy słyszałem. Nie wiem w sumie czy za słabe czy cuś, serio jestem w tematach komputera zielony Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 To, że jesteś zielony w temacie, to widzę jest najmniejszy problem, ty jesteś kompletnie niezdecydowany i męczysz temat od każdej możliwej strony. Z takim podejściem to nic nie kupisz. A do koparek to były używane przede wszystkim karty AMD, czyli Radeony, a z NVidii to od GTX 1060 w górę, i to tylko dlatego, że już Radeonów zabrakło. Cytuj
p4r150n Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Zawsze tak mam przy kupowaniu czegoś bo masakryczny sknerus ze mnie, i powiem szczerze boję się troche kupować z allegro, a niestety średnio stoję z funduszami aktualnie. Cytuj
Gość Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 14 godzin temu, p4r150n napisał: Zawsze tak mam przy kupowaniu czegoś bo masakryczny sknerus ze mnie, i powiem szczerze boję się troche kupować z allegro, a niestety średnio stoję z funduszami aktualnie. Znasz takie przysłowia ? " szkłem czterech liter nie wytrzesz " i " chytry dwa razy traci " wierz mi że sprawdzają się w życiu i to z nawiązką . Jest i trzecie powiedzenie że " biednego " nie stać na tandetę bo doświadczy na sto procent tych dwóch pierwszych , no ale decyzja zawsze należy do Ciebie. Cytuj
p4r150n Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Kupiłem wczoraj to call of duty, jeżeli będzie chodzić w miarę znośnie to zakupię tylko dysk a jak okaże się, że dziala słabo to karta też pójdzie do wymiany. Chociaż szczerze to zastanawiam się, czy nie lepiej by było poczekać i uzbierać pieniądze na cały komputer. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Jak chcesz wodotrysków w nowych grach, to uzbieraj 8 tysięcy + Cytuj
bison616 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 3 godziny temu, p4r150n napisał: Kupiłem wczoraj to call of duty, jeżeli będzie chodzić w miarę znośnie to zakupię tylko dysk a jak okaże się, że dziala słabo to karta też pójdzie do wymiany. Chociaż szczerze to zastanawiam się, czy nie lepiej by było poczekać i uzbierać pieniądze na cały komputer. To kupisz później nowe mobo/cpu i ram. A do tej konfiguracji kup polecany GPU i tyle. Najbardziej opłacalny z nowych jest rx570. Jak masz mniej kasy to z używek polecam gtx960/970 Cytuj
p4r150n Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 2 godziny temu, bison616 napisał: To kupisz później nowe mobo/cpu i ram. A do tej konfiguracji kup polecany GPU i tyle. Najbardziej opłacalny z nowych jest rx570. Jak masz mniej kasy to z używek polecam gtx960/970 Ale jeżeli miałbym w miarę najbliższej przyszłości kupować cały komputer to szkoda mi będzie wydawać pieniądze na samą kartę bo w sumie przypuszczam, że nie ta gtx1050ti nie jest aż taka szałowa, żeby z niej skorzystać w następnym kompie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 1 godzinę temu, p4r150n napisał: gtx1050ti nie jest aż taka szałowa, żeby z niej skorzystać w następnym kompie Szałowa może nie jest, ale można pograć i będzie pasować do nowego kompa. Zawsze można zmienić. Cytuj
p4r150n Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 35 minut temu, wiktorynek napisał: Szałowa może nie jest, ale można pograć i będzie pasować do nowego kompa. Zawsze można zmienić. A dałbyś radę podesłać mi kilka dysków ssd z allegro? Bo z czego co czytałem, to cytuję "linki ktore wysylasz rozchodzą się jak świeże bułeczki" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi