scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Witam, od pewnego czasu dysk HDD włącza sie i wyłącza i tak co 5/10 minut lub jak odpalam gre która jest zainstalowana na własnie tym dysku, dysk umiera czy cos innego? Dysk kupiłem w 2017 Toshiba Performance 1 TB 3.5" SATA III Zasilacz Aerocool KCAS 400W Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 HD Tune smart i full test Cytuj
robert190880 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 U mnie się też tak działo gdy podłączyłem stary dysk Samsunga, kombinowałem z tym ale beż rezultatu , z czasem gdy zainstalowalem nowy system, to ten dysk przestał się tak zachowywać. Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 10 minut temu, wiktorynek napisał: HD Tune smart i full test Nic nie wykazalo Windows mam na dysku ssd a tylko z hdd sie tak dzieje Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Smart bezbłędny i zero bad sectorów, a dysk szwankuje? Coś mi się nie chce wierzyć albo nie wiesz co ci szwankuje. Co to znaczy dysk się wyłącza? - znika ze systemu? Cytuj
robert190880 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Pewnie go słyszy jak się włącza i wyłącza, przewody bym sprawdził jeszcze do tego dysku Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Cykanie to odgłosy głowicy. Mogą zwiastować poważne problemy z dyskiem lub wspomniane wyżej złe połączenie coś w systemie skopane i głowica parkuje lub źle się pozycjonuje. Cytuj
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 39 minut temu, scarley jones napisał: dysk HDD włącza sie i wyłącza i tak co 5/10 minut Masz włączone uśpienie więc je wyłącz . A jeżeli słyszysz tak jak napisał wiktorynek " Cykanie to odgłosy głowicy " to rób kopie danych z tego dysku . 42 minuty temu, scarley jones napisał: Dysk kupiłem w 2017 To już nie ma znaczenia kiedy go kupiłeś , mogłeś tydzień temu a dzisiaj jest już szrot , nic nie poradzisz. Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Teraz, woj_ani217 napisał: Masz włączone uśpienie więc je wyłącz . A jeżeli słyszysz tak jak napisał wiktorynek " Cykanie to odgłosy głowicy " to rób kopie danych z tego dysku . To już nie ma znaczenia kiedy go kupiłeś , mogłeś tydzień temu a dzisiaj jest już szrot , nic nie poradzisz. Nie mam włączonego uśpienia bo to pyka tak ze 10 razy bedzie sie wlaczac i wylaczac jak np gre odpalam Cytuj
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 1 minutę temu, scarley jones napisał: Nie mam włączonego uśpienia bo to pyka tak ze 10 razy bedzie sie wlaczac i wylaczac jak np gre odpalam Tylko jak grę włączasz czy cokolwiek ? Najlepiej nagraj te odgłosy w miarę dobrze żebyśmy mogli to słyszeć i będziemy dale dedukować co jest co bo tak to gadka ślepego z głuchym . To co tu opisujesz to wygląda mi na głowicę ( konieczna kopia danych ) więc dysk może paść za " pięć minut albo pięć dni " . Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 11 minut temu, woj_ani217 napisał: Tylko jak grę włączasz czy cokolwiek ? Najlepiej nagraj te odgłosy w miarę dobrze żebyśmy mogli to słyszeć i będziemy dale dedukować co jest co bo tak to gadka ślepego z głuchym . To co tu opisujesz to wygląda mi na głowicę ( konieczna kopia danych ) więc dysk może paść za " pięć minut albo pięć dni " . Jak cos wlaczam co jest zainstalowane na hdd zawsze sie tak dzialo z gta v teraz wlaczam csa i nic, taki dzwiek jak wlaczajacy sie dysk po prostu Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Włączający się dysk nie wydaje żadnych dźwięków. Jakiś tam ledwo słyszalny szum jest i to wszystko. Starsze dyski 3.5" potrafiły chrobotać. Cykanie głowicy może być słychać rzadko - co kilkanaście/kilkadziesiąt minut. Wszystko to i tak nie ma wpływu na normalną pracę dysku. Coś mi się wydaje, że nie potrafisz wytłumaczyć o co ci chodzi. Nagraj dźwięk tego dysku, pokaż na screenach co się dzieje, daj zrzuty ze smart i full test. P.S. A tak na marginesie, to gry i programy instaluje się na SSD, bo w końcu po to go masz. Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Mam 32 minuty temu, wiktorynek napisał: Włączający się dysk nie wydaje żadnych dźwięków. Jakiś tam ledwo słyszalny szum jest i to wszystko. Starsze dyski 3.5" potrafiły chrobotać. Cykanie głowicy może być słychać rzadko - co kilkanaście/kilkadziesiąt minut. Wszystko to i tak nie ma wpływu na normalną pracę dysku. Coś mi się wydaje, że nie potrafisz wytłumaczyć o co ci chodzi. Nagraj dźwięk tego dysku, pokaż na screenach co się dzieje, daj zrzuty ze smart i full test. P.S. A tak na marginesie, to gry i programy instaluje się na SSD, bo w końcu po to go masz. Mam ale 60 gb Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Ten dźwięk bardzo źle wróży. Dysk się kończy, chyba, że ten stukot to nie dysk tylko wentylator, a dysk wydaje tylko ten świst przy rozpędzaniu. 11 minut temu, scarley jones napisał: Mam ale 60 gb 480-512GB można już kupić poniżej 200pln. 240-256 za 120pln 120-128 za 70pln Nowe, ze sklepu. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Więc co z tym stukotem? Jakie są objawy niesprawności dysku oprócz tego świstu czyli rozpędzania? Cytuj
senior38 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Podajcie strony tak tanich dysków SSD.Zamierzam kupić.240-256 Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Teraz, senior38 napisał: Podajcie strony tak tanich dysków SSD.Zamierzam kupić.240-256 allegro / morele Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Zacznij od Allegro przez Ceneo, x-kom, Komputronik itp itd. Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 1 minutę temu, wiktorynek napisał: Więc co z tym stukotem? Jakie są objawy niesprawności dysku oprócz tego świstu czyli rozpędzania? nie Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Teraz, scarley jones napisał: nie Co nie? Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 nie ma zadnych innych objawow Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 No to o co ci chodzi? Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 przeciez to ty sie spytales czy jest jeszcze jakis inny objaw a ja napisalem ze nie to o co ci chodzi? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 To po co zakładasz temat jak nie ma żadnego problemu z dyskiem? Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 No jak nie mam? Przecież powiedziałem o co chodzi i co sie dzieje Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 To może zacznijmy od początku - co się dzieje? Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Dysk sie wlacza i wylacza przeczytaj temat od poczatku Cytuj
Nieobecny Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Nie odpowiedziałeś na pytania: - co to za stukot jak traktor? - z dysku czy z wentylatora? - jeśli z dysku to ci napisałem, że to już koniec dysku - szrot, kosz - kupuj nowy - świst czyli rozkręcanie jest prawidłowe - może być zależne od sterowników mass storage i ustawień APM Cytuj
scarley jones Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 5 godzin temu, wiktorynek napisał: Nie odpowiedziałeś na pytania: - co to za stukot jak traktor? - z dysku czy z wentylatora? - jeśli z dysku to ci napisałem, że to już koniec dysku - szrot, kosz - kupuj nowy - świst czyli rozkręcanie jest prawidłowe - może być zależne od sterowników mass storage i ustawień APM Z dysku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi