ColaRS Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 Witam forumowiczów! Tak jak w temacie, planuje złożyć sobie stacjonarke z jakiś używanych podzespołów, plan jest żeby usiadła tam I5 3570 bo takowy otrzymałem w spadku od znajomego. Komputer głównie ma być do użytku codziennego, przeglądarka, jakiś pakiet Office na studia i od czasu do czasu Apex Legends i CSGO. Grafike celowalem w jakiegoś GTX'a. Nie wiem jaką wybrać płytę główną, niekoniecznie musi być z możliwością OC, ale jakby była to spoko. A w grach stabilne 60fps Jezeli jestem w złym dziale to proszę przeniesienie, bo nie wiedziałem gdzie to zamieścić. Proszę o pomoc i ewentualnie linki do aukcji jeżeli jest coś interesującego. Pozdrawiam Quote
robert190880 Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 Jeszcze napisz ile jesteś w stanie wydać na resztę podzespołów. Quote
Nieobecny Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 Płyta dowolna na Z77, H77, B75 lub nawet starsza na chipsetach 6x. Pamięć RAM DDR3 1600MHz 8GB (najlepiej 2x4) - nie ma co inwestować w szybszą. Karta graficzna dowolna na PCI-E x16 - w zależności od potrzeb i zasobności portfela. Oczywiscie zasilacz musi być proporcjonalny. Quote
ColaRS Posted October 27, 2019 Author Report Posted October 27, 2019 Myślę, że około 1000-1500 by starczyło na złożenie czegoś sensownego no i fajnie jakby jakiś ssd był. EDIT Jeszcze fajnie jakby w naprawdę mała obudowę się zmieścił Quote
robert190880 Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 Na allegro tego pełno zacznij od płyty np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dalej pamięć ram DDR3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DYSK SSD Dysk SSD Silicon Power A55 256GB Zasilacz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Grafika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chłodzenie PC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obudowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] taki przykład na szybko Quote
Recommended Posts