Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam forumowiczów! 

Tak jak w temacie, planuje złożyć sobie stacjonarke z jakiś używanych podzespołów, plan jest żeby usiadła tam I5 3570 bo takowy otrzymałem w spadku od znajomego. Komputer głównie ma być do użytku codziennego, przeglądarka, jakiś pakiet Office na studia i od czasu do czasu Apex Legends i CSGO. Grafike celowalem w jakiegoś GTX'a. Nie wiem jaką wybrać płytę główną, niekoniecznie musi być z możliwością OC, ale jakby była to spoko. A w grach stabilne 60fps :)

Jezeli jestem w złym dziale to proszę  przeniesienie, bo nie wiedziałem gdzie to zamieścić. Proszę o pomoc i ewentualnie linki do aukcji jeżeli jest coś interesującego. Pozdrawiam 

Posted

Płyta dowolna na Z77, H77, B75 lub nawet starsza na chipsetach 6x. Pamięć RAM DDR3 1600MHz 8GB (najlepiej 2x4) - nie ma co inwestować w szybszą. Karta graficzna dowolna na PCI-E x16 - w zależności od potrzeb i zasobności portfela. Oczywiscie zasilacz musi być proporcjonalny.

Posted

Myślę, że około 1000-1500 by starczyło na złożenie czegoś sensownego no i fajnie jakby jakiś ssd był. 

EDIT 

Jeszcze fajnie jakby w naprawdę mała obudowę się zmieścił 

Posted

Na allegro tego pełno  zacznij od płyty np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i dalej pamięć ram DDR3                              [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

DYSK SSD                                                        Dysk SSD Silicon Power A55 256GB 

Zasilacz                                                           [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Grafika                                                             [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Chłodzenie PC                                               [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Obudowa                                                        [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

taki przykład na szybko